Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Najnowsze mapy do zainstalowania ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

A tak z innej strony - to czy ktoś próbować aktywować na tych mapach Live Traffic? Próbowałem oficjalnymi kanały zapytać Garmina i Honde o taką możliwościowi odpowiedzi były że nie ma takiej możliwości. A może komuś się udało coś wykombinować. No bo dziś mapy bez live traffic są średnio użyteczne i dlatego używam AndroidAuto (GoogleMaps/Waze) zamiast tych map wbudowanych.

Comment

W Polsce usługa niedostępna. To nie to, że komuś się uda czy nie uda. Brak danych po prostu

Comment

Dane to są -> https://pl.wikipedia.org/wiki/Traffic_Message_Channel ale nie dla nas
        Last edited by Kurian; 11-01-2019, 11:43.

Comment

Wyświetlił mi się dzisiaj komunikat, że mapy mają ponad rok. To by się zgadzało. Bo nieco ponad rok temu auto odebrałem z salonu. Pobrałem aplikację, najpierw z pendrive do auta, później do pc i instalacja w samochodzie.
          No i wgrało się. Ale Polski nie mam. Tzn tylko miasta i autostrady.
          Wgrało mi takie mapy:
          OEM Europe DEM
          OEM CM Europe NTU 2017 3D
          OEM CN Europe NTU 2019 All South
          Co jest?
          (Wcześniej Polska była - mapy wgrywane w Salonie Hondy, później objechałem Chorwację - więc i Słowacja i Węgry też grały)
          Jak to ogarnąć?
          Last edited by bear; 09-02-2019, 19:17.

Comment

Dzisiaj miałem dokładnie to samo. Sformatował jeszcze raz pendriva, pobrałem jeszcze raz pliki z samochodu, pobrałem mapę z aplikacji na PC, zainstalowałem jeszcze raz w aucie i jest OK.

Comment

U mnie to samo.
              Spróbuję zrobić jak kolega heks_71

Comment

A może jakiś tutorial by kolega napisał? Czytam wszystkie posty, niby wszystko takie proste, ale jak przyszło co do czego to już problem miałem z pobraniem właściwych plików. Do tego potrzebne są konkretne programy pomagające obrabiać pliki. Jak dla mnie to trochę zawiłe, a pół podpowiedzi kolegów, którzy się na tym znają, nie mają dla mnie żadnej wartości. Niby słyszę dzwony w kościele, ale nie wiem, w którym...

Zamieszczone przez Bulkowski Zobacz posta
                Udało mi się wgrać mapy nowsze niż pozwala nam na to Garmin Express kiedy widzi że mamy Honde. Okazuje się, że jest to całkiem łatwe. Na stronie www.gpsurl.com można znaleźć mapy do pobrania, ostatnie dla europy to 2019.20. Pliki z mapami trzeba "obrobić" pod naszego Garmina małym programikiem (gimgunlock). Na końcu nagrać na pendrive aktualizację przez Garmin express tak jak robiliśmy to dotychczas a potem do tego wkleić te najnowsze mapy. Nie jeździłem jeszcze na nich ale skoro Garmin je widzi to zapewne nie będzie problemów.
                [ATTACH=CONFIG]44621[/ATTACH]

Comment

Trzeba zacząć od tego, że garmin express odwala jakieś kocopoły. Aktualizowałem mapy na jesieni i przez przypadek wkładam pena do kompa, odpalam garmin express i ten twierdzi, że jest nowa mapa do pobrania. Więc klikam zainstaluj i błąd. Nigdy nie miałem takich klocków...
                  Aktualnie mam taką:

54522987_2148644965191054_7359012130495922176_n.jpg

a garmin swoje:

54425460_2148645031857714_8202199611830435840_n.jpg
                  54432429_2148645095191041_5552894433097154560_n.jpg
                  Civic 1.5T

Varadero

Comment

Ok, aktualizacja się udała. Zastanawiam się tylko, czy zdarzyło się Wam, że wskazówki wyświetlające się "pomiędzy zegarami" nie pojawiały Was się, a zamiast tego tylko kompas z czerwoną flagą oznaczającą w przybliżeniu pozycje punktu docelowego (dodam, że widok kompasu akurat zawsze ustawiam sobie sam, więc on się akurat automatycznie nie pojawił po uruchomieniu nawigacji. Po uruchomieniu nawigacji automatycznie pojawiła się tylko ta czerwona flaga w kompasie). I teraz pytanie: czy można gdzieś włączyć te wskazówki? Bo przeszukałem wszystkie ustawienia i nie widzę tej opcji.
                    Last edited by PrzeZar; 19-03-2019, 18:29.

Comment

• Kolego @pawcio-203 rozwiązałeś problem ? U mnie to samo. Dodatkowo, jaką macie wersję oprogramowania? 2.92 najnowsza?
                      Last edited by murgal; 11-06-2019, 10:34.

Comment

• Jak by ktoś chciał to można sobie samemu sklecić nową mapę do Garmina, jak widać instaluje się i działa. Ja podmieniałem pliki na wcześniejszą wersję CN Europe NT 2019, ale podejrzewam, jak się podmieni pliki pobrane wcześniej przez Garmin Express tez będzie działać. Folder G2S i Garmin Cyclops pominąłem ASR zamieniłem, dodatkowo programem gimgunlock-0.04 przeleciałem pliki mapy. Link https://www.gpsurl.com/garmin-maps/2...2020-10-a.htmlIMG_20190717_084212.jpg
                        Moja Honda
                        https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• Jedyny minus tych map to brak polskich znaków. Polskie znaki mają tylko NTU, które piracko nie działają na garminie.
                          Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Dokładnie, ale w czym przeszkadza brak polskich znaków? Wpisać nazwę można normalnie.
                            Moja Honda
                            https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• Tak nic przed wakacjami??? Zrzut ekranu 2019-07-20 o 22.23.32.png
                              Last edited by Piotr123456; 20-07-2019, 22:26.

Comment

• Zamieszczone przez Piotr123456 Zobacz posta
                                Tak nic przed wakacjami??? [ATTACH=CONFIG]48350[/ATTACH]
                                Marzenia
                                Dostaniesz "aktualizację" na gwiazdkę
                                Moja Hania
                                http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Working...
                                X