Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Najnowsze mapy do zainstalowania ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Robiłem dwa dni temu, bez problemów.

Comment

Robiłem wczoraj.Wszystko OK.

Comment

Ja dwa dni temu i też bez problemów
        Moja Hania
        http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Dzięki za odpowiedzi. Wczoraj Garmin express puścił mnie z tą aktualizacją i wgrał mi ją na pendrive.
          Sprawdziłem te pliki z mapami i jest to wersja 2018.30 (wydana pod koniec 2017 roku).
          Więc to reguła że Honda bierze od Garmina mapy z rocznym opóźnieniem, zapewne są tańsze niż te najnowsze.
          Trzeba znaleźć sposób na wgrywanie samemu map NTU (z polskimi znakami), tych najnowszych. Jak to opracuję to się podzielę.

Comment

Jeździłem ostatnio z 2019 NT i jest ok bez polskich znaków, one tylko podczas wpisywania się przydają, a porównywałeś te 2019 NT do tych nowych Garminowych niby 2019, które są nowsze?
            Moja Honda
            https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

malina84, oczywiście te 2019 NT które są bezpośrednio od Garmina są najnowsze. Te Hondowskie 2019 które teraz wyszły to są 2019 tylko z nazwy, w pliku map jest zawsze podane tzw. map ID. I po tym identyfikatorze można sprawdzić kiedy dana mapa została wydana. Wg nazewnictwa Garmina to właśnie są mapy wydane równo rok temu, dla porównania ta 2019 NT wydano ok. sierpnia 2018.
              Last edited by Bulkowski; 02-01-2019, 15:32.

Comment

Dzięki, w takim razie zostaję na NT
                Moja Honda

Comment

Zamieszczone przez Bulkowski Zobacz posta
                  Dzięki za odpowiedzi. Wczoraj Garmin express puścił mnie z tą aktualizacją i wgrał mi ją na pendrive.
                  Sprawdziłem te pliki z mapami i jest to wersja 2018.30 (wydana pod koniec 2017 roku).
                  Więc to reguła że Honda bierze od Garmina mapy z rocznym opóźnieniem, zapewne są tańsze niż te najnowsze.
                  Trzeba znaleźć sposób na wgrywanie samemu map NTU (z polskimi znakami), tych najnowszych. Jak to opracuję to się podzielę.
                  Ja w dziale IX gena pisałem o tym samym, że nasze mapy są opóźnione. Próbowałem podmienić pliki na penie z takimi pobranymi z for i niestety aktualizacja przeszła, ale podczas startu programu błąd. Raczej nic z tym nie zrobisz. A jak zrobisz to oddam Ci hołd
                  Civic 1.5T

Varadero

Comment

Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
                    Ja w dziale IX gena pisałem o tym samym, że nasze mapy są opóźnione. Próbowałem podmienić pliki na penie z takimi pobranymi z for i niestety aktualizacja przeszła, ale podczas startu programu błąd. Raczej nic z tym nie zrobisz. A jak zrobisz to oddam Ci hołd
                    przeczytaj post nr 45. Udało sie wgrać nowsze mapy niż te które pokazuje garmin express

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Comment

Szkoda, że autor nie opisał jakie pliki należy pobrać na pena, czy zostawić te pobrane z garmin express i tylko podmienić z tymi pobranymi... Ja z tego forum, o którym on wspomniał pobrałem z pliku torrenta gmapprom.img, gmap3d.img i D2504260A.jcv. "Fabrycznie" plik jcv jest w folderze JCV... Czy odblokowanie mapy programikiem to najechanie plikiem na tą apkę?
                      Civic 1.5T

Varadero

Comment

https://www.gpsurl.com/garmin-maps/2...tml#post338216 te mapy musisz ściągnąć.
                        Moja Honda

Comment

Pobrałem, ale w dalszym ciągu nie wiem co z tym fantem zrobić. W pobranym archiwum jest co najmniej 3 apki do słodzenia map... dalej nie wiem czy mam tylko te pliki podmienić z tym z garmin express...
                          Civic 1.5T

Varadero

Comment

pawcio-203, odblokowanie map zrób tak jak napisałeś - przeciągnij plik mapy na gimgunlock (upewnij się że pliki map nie są tylko do odczytu, PPM na plik i zakładka właściwości).
                            Gimgunlock uruchamiaj najlepiej jako administrator żeby mógł nadpisywać pliki map (też PPM na plik, zakładka zgodność i zaznacz "uruchom ten program jako administrator"). Pliki jcv też podmień kasując te które są w folderze jcv na pendrive.

Comment

Pozostała struktura folderów jak i ich zawartość z garmin express bez zmian?

I jeszcze jedno. Pobrane mapy to gmapprom.img, a pliki z garmin express to gmapsup.img. Mam te pliki pousuwać?
                              Last edited by pawcio-203; 03-01-2019, 11:11.
                              Civic 1.5T

Varadero

Comment

Nie mogę już z tą nawigacją. Udało mi się coś takiego:

IMG_20190109_014527.jpg,

ale nie mam fotoradarów, poi ściągane z różnych źródeł, szczegóły mapy na wysokie, i nic
                                Macie jakieś pomysły ?

Comment

Working...
                                X