Robiłem dwa dni temu, bez problemów.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Najnowsze mapy do zainstalowania ?
Collapse
X
-
Ja dwa dni temu i też bez problemów
Comment
-
Dzięki za odpowiedzi. Wczoraj Garmin express puścił mnie z tą aktualizacją i wgrał mi ją na pendrive.
Sprawdziłem te pliki z mapami i jest to wersja 2018.30 (wydana pod koniec 2017 roku).
Więc to reguła że Honda bierze od Garmina mapy z rocznym opóźnieniem, zapewne są tańsze niż te najnowsze.
Trzeba znaleźć sposób na wgrywanie samemu map NTU (z polskimi znakami), tych najnowszych. Jak to opracuję to się podzielę.
Comment
-
Jeździłem ostatnio z 2019 NT i jest ok bez polskich znaków, one tylko podczas wpisywania się przydają, a porównywałeś te 2019 NT do tych nowych Garminowych niby 2019, które są nowsze?
Comment
-
malina84, oczywiście te 2019 NT które są bezpośrednio od Garmina są najnowsze. Te Hondowskie 2019 które teraz wyszły to są 2019 tylko z nazwy, w pliku map jest zawsze podane tzw. map ID. I po tym identyfikatorze można sprawdzić kiedy dana mapa została wydana. Wg nazewnictwa Garmina to właśnie są mapy wydane równo rok temu, dla porównania ta 2019 NT wydano ok. sierpnia 2018.Last edited by Bulkowski; 02-01-2019, 15:32.
Comment
-
Dzięki, w takim razie zostaję na NT
Comment
-
Zamieszczone przez Bulkowski Zobacz postaDzięki za odpowiedzi. Wczoraj Garmin express puścił mnie z tą aktualizacją i wgrał mi ją na pendrive.
Sprawdziłem te pliki z mapami i jest to wersja 2018.30 (wydana pod koniec 2017 roku).
Więc to reguła że Honda bierze od Garmina mapy z rocznym opóźnieniem, zapewne są tańsze niż te najnowsze.
Trzeba znaleźć sposób na wgrywanie samemu map NTU (z polskimi znakami), tych najnowszych. Jak to opracuję to się podzielę.
Comment
-
Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz postaJa w dziale IX gena pisałem o tym samym, że nasze mapy są opóźnione. Próbowałem podmienić pliki na penie z takimi pobranymi z for i niestety aktualizacja przeszła, ale podczas startu programu błąd. Raczej nic z tym nie zrobisz. A jak zrobisz to oddam Ci hołd
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Szkoda, że autor nie opisał jakie pliki należy pobrać na pena, czy zostawić te pobrane z garmin express i tylko podmienić z tymi pobranymi... Ja z tego forum, o którym on wspomniał pobrałem z pliku torrenta gmapprom.img, gmap3d.img i D2504260A.jcv. "Fabrycznie" plik jcv jest w folderze JCV... Czy odblokowanie mapy programikiem to najechanie plikiem na tą apkę?
Comment
-
-
pawcio-203, odblokowanie map zrób tak jak napisałeś - przeciągnij plik mapy na gimgunlock (upewnij się że pliki map nie są tylko do odczytu, PPM na plik i zakładka właściwości).
Gimgunlock uruchamiaj najlepiej jako administrator żeby mógł nadpisywać pliki map (też PPM na plik, zakładka zgodność i zaznacz "uruchom ten program jako administrator"). Pliki jcv też podmień kasując te które są w folderze jcv na pendrive.
Comment
-
Pozostała struktura folderów jak i ich zawartość z garmin express bez zmian?
I jeszcze jedno. Pobrane mapy to gmapprom.img, a pliki z garmin express to gmapsup.img. Mam te pliki pousuwać?Last edited by pawcio-203; 03-01-2019, 11:11.
Comment
-
Nie mogę już z tą nawigacją. Udało mi się coś takiego:
IMG_20190109_014527.jpg,
ale nie mam fotoradarów, poi ściągane z różnych źródeł, szczegóły mapy na wysokie, i nic
Macie jakieś pomysły ?
Comment
Comment