Czy ktoś orientuje się kiedy będzie aktualizacja map do "garminowskiej" nawigacji , którą mamy w naszych Haniach?Bo poprzednia była chyba już przeszło rok temu.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Najnowsze mapy do zainstalowania ?
Collapse
X
-
Pisałem do Garmina w tej sprawie, odpisali że nie podają takich informacji.
Comment
-
Zamieszczone przez aleks74 Zobacz postaW Garmin powiedzieli że należny się skontaktować z Honda.A tam powiedzą, żebym do Garmina pojechał
W sumie i tak jeżdżę na GM z Apple CarPlay ale jak już coś robią, to niech to działa.
Last edited by montada; 21-12-2018, 09:44.
Comment
-
Zamieszczone przez kajojek Zobacz postaKtoś próbował instalować ze strony, którą parę postów wcześniej podał Bulkowski?
Ta nowa Wam się wykrzacza podczas pobierania na pendrive czy podczas instalacji w aucie?
Comment
-
Zamieszczone przez montada Zobacz postaJest aktualizacja map Garmina 2019. Szkoda tylko, że wywala błąd podczas instalowania na pendrive.
Comment
-
Zamieszczone przez montada Zobacz postaPobiera na pena i przy 66,6% jest napisane „ Budowanie map” a potem wywala na stronę główną, że błąd podczas instalacji.
Comment
-
U mnie też wywaliło dwa razy przy 50%.
Comment
-
Zamieszczone przez malina84 Zobacz postaU mnie też wywaliło dwa razy przy 50%.
OK.Sytuacja się wyjaśniła. Operator infolinii od razu zapytał się czy chodzi o pojazd Hondy i przyznał się, że błąd leży po stronie Garmina. Pracują nad tym i być może wieczorem uda się już pobrać nową mapę.
Comment
-
Zamieszczone przez marart Zobacz postaI finalnie udało Ci się zainstalować
W takim razie czekamy na poprawioną wersję.
Comment
-
Liczę że ta aktualizacja naprawdę będzie świeżą mapą. Bo ta która mamy jako 2018 to w rzeczywistości jest wersja 2017.20 która była wydana w drugiej połowie 2016 roku...
Szczegóły mapy widać dopiero gdy plik mapy (gmapsupp.img) wrzucimy do programu np. gmaptool. Tam pokazuje oddzielnie opis (OEM 2018...) i prawdziwą nazwę zestawu map.
Przyczyną jest limit wielkości mapy do 4 GB, wrzucałem na naszego Garmina mapy dzielone i ich nie czytał - każda kolejna wersja po 2017.20 w wersji z polskimi znakami jest już dzielona, np. na północ i południe Europy.
Ściągnę tą aktualizację i sprawdzę jaka jest naprawdę wersja tych map.
Comment
Comment