Podepnij USB do samochodu. Wejdź w mapy i ustawienia. Chyba informacja o wersji czy coś takiego i wówczas na penie zapisze Ci pliki identyfikacji. Podłączasz USB do kompa, w garminie dodajesz urządzenie. Automatycznie później nastąpi aktualizacja. Pena podpinasz do auta, wchodzisz w nawigację i teraz nie pamiętam. Albo samo aktualizuje albo gdzieś tam wybierasz aktualizuj.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Najnowsze mapy do zainstalowania ?
Collapse
X
-
Ja się wspomagałem tym:
powinno pomóc.
Comment
-
Właśnie pojawiła się nowa aktualizacja do mapy...ścigam i jak zainstaluje to wrzucę info co to za wersja oprogramowania.
Ciekawostka...chyba dzisiaj w Garminie zapanował lekki burdelik bo pokazał program Garmin Express pokazał, że jest aktualizacja produktu (mapy) a wrzucił mi na pena 2017Jakiś wałek. Tak więc chwilowo aktualizacja odwołana!
Comment
-
A daj spokój, szkoda gadać i zaprzątać sobie głowę garminiem. Mapy aktualizowane raz w roku? Przy takim tempie jak w Polsce się dzieje? Aktualizację miałem w lutym, jechałem w maju gdzieś tam i mi pokazywał że jadę trawnikiem. Jak można się czymś takim posługiwać? Może jeszcze w mieście daje radę, choć nie uwzględnia remontów, zamknięć itd. "Siódemka" nad morze z Warszawy - jedna wielka podróż trawnikiem i cały czas "przeliczam" albo "zawróć"Śmiechu warte.
Comment
-
Zamieszczone przez chromaticall Zobacz postaA daj spokój, szkoda gadać i zaprzątać sobie głowę garminiem. Mapy aktualizowane raz w roku? Przy takim tempie jak w Polsce się dzieje? Aktualizację miałem w lutym, jechałem w maju gdzieś tam i mi pokazywał że jadę trawnikiem. Jak można się czymś takim posługiwać? Może jeszcze w mieście daje radę, choć nie uwzględnia remontów, zamknięć itd. "Siódemka" nad morze z Warszawy - jedna wielka podróż trawnikiem i cały czas "przeliczam" albo "zawróć"Śmiechu warte.
Comment
-
Co do poziomu i jakości tej tzw. nawigacji, do której Garmin nie chce się przyznać (twierdzą, że to sprawa Hondy), to wszelkie wątpliwości dotyczące aktualizacji rozwiewa korespondencja z firmą Honda:
"Szanowny Panie,
Rozumiem, że może być Pan niezadowolony z funkcjonowania nawigacji, jednak działa ona zgodnie ze specyfikacją samochodu, który Pan nabył.
Informacja o ruchu na drogach zależy od sygnału TMC, który w Polsce nie jest emitowany.
Aktualizacja map wydawana jest raz do roku, a ostatnia była dostępna w polowie 2017r. Ponieważ okres przygotowania map przez Garmin trwa ok. pół roku, tak więc bieżące mapy odzwierciedlają stan dróg z końca 2016r.
Zgodnie z ostatnimi informacjami z firmy Garmin wydanie nowych map uległo opóźnieniu i powinny być dostępne w październiku.
Reasumując, przykro nam, że nawigacja Garmin nie spełnia Pańskich oczekiwań, ale nie mamy możliwości poprawy jej funkcjonalności.
Z poważaniem
Piotr Lemański
Honda Motor Europe Oddział w Polsce"
To po prostu kompromitacja firmy i kpiny z klientów.
Comment
-
Już tak nie narzekajcie. Ja nie znam samochodu, który miałby fabryczną nawigację na satysfakcjonującym poziomie.
Cieszmy się, że mamy android Auto/Car Play i Honda Hack. Użytkownicy innych marek nie mają tyle szczęścia, np. Jaguar/Land Rover.Sunday Driver
Comment
-
Zamieszczone przez Mały Wieprz Zobacz postaTrochę dziwne, bo mam również motocyklową nawigacje Garmina i tam mam wersję 5.10 już od kilku miesięcy (nazwane: "pełne mapy Europy 2019.10), a w hondzie ciągle wersja 3.01 (nazwa: Mapa:Europe 2018.0).
1) pamiętajmy, że te odpowiedzi w 99% pisze jakiś krawaciarz, który pewnie skończył socjologię, zarządzanie albo marketing i tak mu się trafiło, że chwilowo robi w samochodach - prawdopodobnie nie mając nawet pojęcia czym się różni SAE od ACEA. Za rok może będzie asystentem prezesa firmy spożywczej...
2) mimo wszystko mamy fajne wózki i poza duperelami są bezawaryjne - zwłaszcza patrząc na konkurencję. Nawet te skrzynie nieszczęsne to jakieś promille, aczkolwiek tu Honda daje dupy po maksie na całej linii.
Comment
-
Ja przypuszczam, że do naszych aut mapy są jakieś inne. Generalnie można pobierać mapy garmina z 2019 w nazwie, ale niestety nasze radia nie przyjmują innych map. Tzn niby idzie aktualizacja, ale niestety po zakończonej aktualizacji i próbie uruchomienia nawi otrzymywałem komunikat, że mapy są uszkodzone.
Dziwne, bo kierowcy TIR szczególnie w UK używają garmina i wolą jego niż tomtoma. A nam to nie leży.
Comment
-
No bo UK masz mapę online z korkami itd i jest to w pełni funkcjonalny produkt. U nas tylko off line połączony z satelitą, żebyś się nie zgubił. I nic ponad to. To tak jak stare mapy papierowe, niczym się w gruncie rzeczy nie różni.
Update raz w roku do tego z opóźnieniem rocznym? Kpina jakaś.
Comment
-
Online w PL jeszcze raczej długo nie będzie. Ja raczej oczekuję, że aktualizacja raz do roku będzie wystarczająca i aktualna, a przede wszystkim sam algorytm wyliczania trasy jest do bani. Mam domyślnie wybraną trasę najszybszą i podczas wyjazdu do Węgier prowadził mnie tak bezsensownie przez Słowację, że przez moment myślałem, że skończy się droga. MA SA KRA. Na dodatek mając do celu 15 km i pustą drogę krajową kazał mi jechać przez jakiś park krajobrazowy z wertepami gorszymi niż na wsi.
W drodze powrotnej używałem tomtoma z telefonu i przynajmniej dojechałem porządnymi drogami. Więc bardziej to mnie zastanawia a nie TMC. W UK są lepiej zrobione mapy?
Comment
-
Udało mi się wgrać mapy nowsze niż pozwala nam na to Garmin Express kiedy widzi że mamy Honde. Okazuje się, że jest to całkiem łatwe. Na stronie www.gpsurl.com można znaleźć mapy do pobrania, ostatnie dla europy to 2019.20. Pliki z mapami trzeba "obrobić" pod naszego Garmina małym programikiem (gimgunlock). Na końcu nagrać na pendrive aktualizację przez Garmin express tak jak robiliśmy to dotychczas a potem do tego wkleić te najnowsze mapy. Nie jeździłem jeszcze na nich ale skoro Garmin je widzi to zapewne nie będzie problemów.
20181107_210631.jpgLast edited by Bulkowski; 07-11-2018, 23:21.
Comment
Comment