Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Connect - Wgrywanie Aplikacji i Ukryte Opcje

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Spotify działa oczywiście trzeba roota mieć i zainstalować z pliku, przeczytaj cały wątek...

Wysłane z mojego G8141 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zamieszczone przez jimi Zobacz posta
      Spotify działa oczywiście trzeba roota mieć i zainstalować z pliku, przeczytaj cały wątek...

Wysłane z mojego G8141 przy użyciu Tapatalka
      Czytałem, wiem co trzeba zdziałać. Bardziej chodziło mi o Wasze odczucia - czy to dobrze śmiga, bo nie wiem jak interfejs się zachowa.
      W ogóle dla mnie to trochę porażka, że nie można sobie tak po prostu machnąć podstawowych apek, ale to inny temat.
      C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

• Ja mam podłączony modem WiFi na stałe z dodatkową anteną i wszystko śmiga bez problemu.
        Moja Honda
        https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• Zamieszczone przez malina84 Zobacz posta
          Ja mam podłączony modem WiFi na stałe z dodatkową anteną i wszystko śmiga bez problemu.
          Jakiego modemu i kary (sieć) używasz??

Zamieszczone przez AXH Zobacz posta
          Hej, a czy ktoś z Was ogarnął jak zrootować nową HR-Vkę? próbowałem wszystkich trików które udało mi się znaleźć tu, lub na XDA, ale ostatecznie nie udało mi się otworzyć menu pozwalającego na przestawienie USB z host na device . (Nie pokazuje się trzecie ukryte menu, które podobno miało to umożliwić)
          Udało Ci się opanować??

Comment

• Huawei E8372, sieć Orange.
            Moja Honda

Comment

• Ale to wsadzasz go do poru usb w aucie i działa??

Comment

• Ja mam zrobione dodatkowe ukryte gniazdo usb i do niego mam wpięty modem i kamerkę.
                Moja Honda

Comment

• Jak by ktoś szukał miejsca na muzykę/filmy to na dysku gdzie jest Garmin jest sporo wolnego ...
                  dyski_honda.png

Comment

• Próbowałem tam wrzucić pliki z Automapy, ale nie chciało czytać, muzyka normalnie idzie?
                    Moja Honda

Comment

• Nie idzie normalnie. potrzebny jest ekstra player (jakikolwiek w sumie, bo te wbudowane nie widzą tego miejsca na dysku), ale np Total Commander potrafił odpalić wewnętrzny player ze wskazanym plikiem ale to raczej mało wygodne na dłuższa metę. Trzeba by zaraz jakiś fajny androidowy player sobie zainstalować by to miało sens.

Comment

• Wy tu o Total commanderze, a ja zmieniłem telefon i nie mogę etykiet głosowych znowu nagrać. Ten system mnie tak wkurrr...a...

Comment

• Jak masz możłiwosc polecam tryb Android Auto - niestety wymaga kabelka , ale dzieki temu sterowanie głosem jest naprawdę dobre (nawigacja, muzyka, telefon itp) ... niestety wymaga kabelka (ale podobno obiecują, że niebawem ma byc tez bezprzewodowo i oby u nas zadziałało)

Comment

• Panowie czy jest jakiś program pokroju Honda Permission do naszej wersji czy trzeba ręcznie nadawać uprawnienia aplikacją? Mi większość aplikacji jak Google Maps czy Automapa po wygłoszeniu swojego komunikaty wraca do audio apps nawet jeśli wcześniej było ustawione radio fm.

Comment

• Nie widziałem nigdzie by była. Chyba trzeba ciągle ręcznie edytować whitelist xml w nim są od tego dwie sekcje (przy każdej aplikacji)

<withAudio>without</withAudio>
                              przyjmuje (z tego co widziałem) dwie wartości with i without ale co to daje nie wiem ,
                              nawigacje maja without a aplikacje multimedialne with
                              chyba to coś mówi czy wyciszać pozostałe dźwięki gdy samo gra
                              with - znaczy inni mogę grać równolegle,
                              without - gram sam a resztę wyciszyć

<audioStreamType>null</audioStreamType>
                              to chyba ustala "kanał" audio czy jest to normalna muzyka czy komunikat
                              ale wszędzie zawsze było null
                              próbowałem eksperymentować dając np STREAM_ADA_GUIDE ale niewiele to pomagało na Yanosiku wyglądało to tak, że Yanosik sam ustalał kanał stąd jedne wersje działały tak a inne inaczej (ale nie wiem dlaczego i co on wysyła i jak)

buszująćc po sieci znalazłem jeszcze takie typy ale nie miałem czasu potestować

STREAM_ALARM The audio stream for alarms
                              STREAM_DTMF The audio stream for DTMF Tones
                              STREAM_MUSIC The audio stream for music playback
                              STREAM_NOTIFICATION The audio stream for notifications
                              STREAM_RING The audio stream for the phone ring
                              STREAM_SYSTEM The audio stream for system sounds
                              STREAM_VOICE_CALL The audio stream for phone calls

Uwaga ! jak by ktoś eksperymentował to po zmianie xml-a trzeba zrobić restart systemu (dłuższe przytrzymanie przycisku Power)

Comment

• Witam wszystkich.
                                Może ktoś podpowie. HC+, samochód z 2017 r. Brak możliwości zainstalowania pliku Honda Permissions - instaluj na szaro, czyżby pozostała tylko metoda Kurian-a i pozostałych kolegów z tego wątku. Jeśli tak to Ja za zielony jestem.
                                Dodam że czytałem obszerny post Alix-a (pozdrawiam), próbowałem się dostosować i nic z tego. Zgrałem na pena plik S_Mike apk. nadałem wpis HondaAppConect_A1, wcześniej zrobiłem reset do ustawień fabrycznych i kicha, dalej instal na szaro.
                                Mój connect to: Android 4.0.4, numer kompilacji OC.091.01.1123 (czyli jakie RC....?) Linux Version 3.1.10
                                Moja wiedza dalej nie sięga.
                                Proszę o podpowiedź czy z tą wersją HC+zwykły zjadacz chleba może coś zdziałać ???
                                Pozdrawiam: andaja

PS. Plik honda permissions ściągnięty z cmdroid.com
                                Last edited by Andaja; 05-05-2018, 01:22.

Comment

Working...
                                X