Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Connect - Wgrywanie Aplikacji i Ukryte Opcje

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Jasne, Huawei E8372H, dodatkowo mam przyklejoną zewnętrzną antenę na przedniej szybie dla poprawy zasięgu.
    Moja Honda
    https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Zamieszczone przez malina84 Zobacz posta
      Słuchając wskazówek Garmina dochodzę do wniosku, że mało jeszcze w życiu słyszałem, tak potrafi pięknie wymawiać.

Sprawdzałem tego yanosika podczas jazdy i niestety nie działa to tak jak napisałem wcześniej. Pogłaśnianie jednak nie działa, komunikaty są cały czas z tą samą głośnością. Będę musiał zmienić w pliku whitelist opcje yanosika i wtedy zobaczyć. Sorry za błędną informację.
      Czy udało Ci się coś z tym pogłaśnianiem w yanosiku. Mnie tak w yanosiku jak i waze komunikaty są bardzo ciche. Może ktoś coś już na to poradził ?

Comment

Trzeba czekać na wersję Yanosika z działającym podgłaśnianiem.
        Moja Honda

Comment

Trzeba czekać na wersję Yanosika z działającym podgłaśnianiem.
          Jak masz tą starszą wersje Yanosika co poprawnie daje strumień audio (da się słuchać radia i Yanosika jednocześnie) to mi się udawało pogłaśniać. trzeba tylko upolować moment gdy Yanosik mówi. Są dwie regulacje głośności oddzielna dla radia/muzyki i oddzielna dla specjalnego strumienia audio - tylko trzeba upolować moment (tak jak z wbudowaną navi czy AA).

Comment

Wiem, też używam starszej wersji właśnie dlatego, ale jak próbowałem podgłaśniać podczas testowania kanałów w aplikacji to nie działało podgłaśnianie, no chyba, że faktycznie działa to tylko podczas wypowiadania komunikatu. Musze to sprawdzić.
            Moja Honda

Comment

Wiem, też używam starszej wersji właśnie dlatego, ale jak próbowałem podgłaśniać podczas testowania kanałów w aplikacji to nie działało podgłaśnianie, no chyba, że faktycznie działa to tylko podczas wypowiadania komunikatu. Musze to sprawdzić.
              ja tez to sprawdzę bo może coś mi się pomyliło ...

Comment

Ja już przetestowałem i nic - nie można zmienić głośności na żadnym z kanałów oprócz muzyka (wtedy można w trakcie komunikatu zmieniać) ale cóż z tego kiedy zawiesza radio. Nie zawiesza muzyki odtwarzanej z pena lub radia internetowego.

Comment

W wersji 2.8.0 nie zawiesza, ale chyba tam nie można zmienić głośności, właśnie muszę to przetestować.
                  Moja Honda

Comment

Jeszcze można spróbować ustawić głośność na wbudowanej nawigacji może będzie wtedy potem tak na Yanosiku?
                    Wczoraj nie udało mi się na Yanosiku zrobić tej regulacji, ale odkryłem jedną ciekawostkę dotycząca tej dobrej wersji Yanosika - poprawnie komunikaty daje równolegle z radiem tylko gdy jest włączona opcja "wyciszaj dźwięki w tle".

Comment

• Zamieszczone przez Kurian Zobacz posta
                      Jeszcze można spróbować ustawić głośność na wbudowanej nawigacji może będzie wtedy potem tak na Yanosiku?
                      Wczoraj nie udało mi się na Yanosiku zrobić tej regulacji, ale odkryłem jedną ciekawostkę dotycząca tej dobrej wersji Yanosika - poprawnie komunikaty daje równolegle z radiem tylko gdy jest włączona opcja "wyciszaj dźwięki w tle".
                      "ta dobra wersja" masz na myśli 2.8.0 czy jakaś nowsza?

Ja próbowałem różnych kombinacji i nie udało mi się podglosic niestety.

Comment

• Zamieszczone przez Mi5iek Zobacz posta
                        "ta dobra wersja" masz na myśli 2.8.0 czy jakaś nowsza?
                        Miałem na myśli 3.2.11.1

Comment

• Sprawdzałem dzisiaj w wersji 2.8.0 podczas wypowiadania komunikatu nie da się podgłośnić. Jeśli mamy ustawioną głośność na np 10 i podczas komunikatu próbuję zrobić głośniej to wyświetla się poziom głośności 10 ale nie zwiększa się. Mam tez zaznaczone "wyciszaj dźwięki w tle".
                          Moja Honda

Comment

• Hej, a czy ktoś z Was ogarnął jak zrootować nową HR-Vkę? próbowałem wszystkich trików które udało mi się znaleźć tu, lub na XDA, ale ostatecznie nie udało mi się otworzyć menu pozwalającego na przestawienie USB z host na device . (Nie pokazuje się trzecie ukryte menu, które podobno miało to umożliwić)

Comment

• Zamieszczone przez AXH Zobacz posta
                              Hej, a czy ktoś z Was ogarnął jak zrootować nową HR-Vkę?
                              Może opcja z ADB przez Wifi podejdzie (opisu szukaj jak do starszego Civica)
                              Możesz tez spróbować podłączyć jak jest (tylko właczyć tryb debug) czy ADB coś zobaczy (może się samo do host przełączy?) ?

Comment

• Pytanko, próbował ktoś używać CarFi + Spotify, żeby słuchać muzyki prosto z serwisu?
                                C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

Working...
                                X