Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Connect - Wgrywanie Aplikacji i Ukryte Opcje

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lukazs Zobacz posta
    Mój connect nie widzi naviexperta po podłączeniu telefonu na którym jest on zainstalowany! Odpalasz Navi bezpośrednio na connect? Czy to ja coś źle robię? Jakieś wskazówki?!
    Trzeba bezpośrednio na Connecie, poczytaj wątek od początku to sprawa się rozjaśni co i jak bo nie jest to proste

Comment

Zamieszczone przez Kurian Zobacz posta

Przejechałem dziś też na próbę kawałek bo zadziałał testowy okres 7 dni przy okazji już off-topic jak oceniasz NaviExperta np w porównaniu z darmowym Yanosikiem czy GoogleMaps - znaczy za co warto zapłacić w porównaniu z darmowymi aplikacjami.
      Moim zdaniem warto szczególnie właśnie pod kątem korków. No i lepiej prowadzi niż GMAPS. GMAPS wypada lepiej a nie znasz adresu i wpusjesz coś, np taki AFW czy Arkadia jak w Wawie. Navi nie zawsze to potrafi.

Comment

W HU mam aktywny developer mode, przełączam USB w tryb Device i w tym momencie w komputerze pod windowsem HU pojawia się w urządzeniach jako MY16ADA, niestety w ADB nie jestem wstanie go zobaczyć Macie może jakiś pomysł, co jest nie tak? Dodam że na Mac-u ten sam efekt. Zainstalowałem już całe SDK i dalej nic?

Czy to może być wina kabla? Teoretycznie Komputer widzi HU po przełączeniu w tryb Device więc kabel powinien być ok, tylko w ADB pusto. Dodam że sprawdzałem oba kompy z telefonami na androidzie i telefony w trybie dev adb widzi bez problemu....

Dzięki z góry za pomoc.

screen-1.jpg

Comment

Brak sterowników, też się z tym męczyłem. Znajdź w menagerze urządzeń MY16ADA i zainstaluj sterowniki do android device tylko nie online i nie z przeszukiwania komputera, jest tam jeszcze jedna opcja ale nie pamiętam jak się nazywa, tam powinny być.
          Moja Honda
          https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Przyjrzałem się dokładniej tej aktualizacji (i przy okazji samym plikom whitelist)

W nowym pliku:
            - dodano aplikację Honda Akcerosia
            - Skasowano! Here We Go i PLex

Więc taka ciekawostka - jeśli ktoś jeszcze nie zrobił aktualizacji to lepiej jej nie robić bo dzięki temu każdy może zainstalować sobie sam 2 aplikacje
            - Here Go (mapy) -> https://www.apkmonk.com/app/com.here.app.maps/
            - Plex (odtwarzacz filmów i zdjęć) -> https://www.apkmirror.com/apk/plex-i...-apk-download/

(wystarczy zgrać na pendriva i zainstalować z listy aplikacji instalatorem)

Po aktualizacji już to nie przejdzie.

Na koniec ciekawostka, która wielu chyba ucieszy - Plex nie ma ustawionych ograniczeń i powinien działać w trakcie jazdy

Jeszcze też nie wiem co to jest za aplikacja (bo reszta w tym pliku mo coś tam mówi):

<name>YESWAY Apps</name>
            <package>com.yesway.ycarstore.acura</package>
            Czy pliki .apk z Here i Plexem muszą mieć jakąś specjalną nazwę bo u mnie przycisk instaluj ciągle nieaktywny ...

Comment

Zamieszczone przez Artur Jazz Zobacz posta
              Czy pliki .apk z Here i Plexem muszą mieć jakąś specjalną nazwę bo u mnie przycisk instaluj ciągle nieaktywny ...
              Nie powinno mieć to znaczenia. Być może masz jakaś inną wersje softu już być może z nowym/innym plikiem XML .

Comment

No dobra udało się... malina84 miał racje że problem był w sterownikach - dzięki za pomoc.

Zrobiłem root-a one-clickiem z XDA : https://forum.xda-developers.com/and...-2017-t3621582
                Nic nie wybuchło aplikację instalują się skryptem bez problemu.

Sprawdziłem :
                - waze - działa bardzo fajnie, na początku przełączał mi źródło dzwięk w HU tj. przy udzielaniu wskazówki głosowej źródło dźwięku przeskakiwało na audio apps i już nie wracało do radia. Pomaga ustawienie w Waze - "Odtwarzaj dźwięk w głosniku telefonu na TAK"

- Yanosik - zainstalowany - działa ale występuje problem analogiczny do Waze - przełącza źródło dźwięku na AUDIO APPS jak się odezwie i nie wraca do radia. Narazie tego nie rozwiązałem, może macie jakieś pomysły ?

Mam idee aby w przypadku Yanosika zmienić w Whitelist wartość znacznika <audioStreamType>STREAM_ADA_GUIDE</audioStreamType> na <audioStreamType>null</audioStreamType>
                mam takie przeczucie że to STREAM_ADA_GUIDE odpowiada za przełączanie dzwięku na kanał apps - narazie to hipoteza wieczorem będę testował

- Lock Screen Rotation - Kurian o tym pisał - bardzo przydatny tool

- NewPipe - działa

- Fuelio - działa

z mojej perspektywy jak uda się rozwiązać kwestie głosu w Yanosiku żeby nie zabierał mi radia to więcej do szczęścia nie potrzebuje

Dodatkowo zauważyłem że przy każdorazowym restarcie jednostki centralnej porządkuje ona pulpit pod kątem ułożenia programów i ikon do oryginalnego stanu na ekranie głównym. Też tak macie?
                Last edited by Mi5iek; 21-11-2017, 11:17.

Comment

[QUOTE=Dodatkowo zauważyłem że przy każdorazowym restarcie jednostki centralnej porządkuje ona pulpit pod kątem ułożenia programów i ikon do oryginalnego stanu na ekranie głównym. Też tak macie?[/QUOTE]

U mnie kilka razu zdarzyło się, że nawet bez resetu ikony wracały na swoje początkowe miejsce. Z tym dźwiękiem np z yanosika to faktycznie trochę denerwuje, kombinuj może się uda, a jak nie to zawsze możesz zainstalować np Tunein i wtedy yanosik tylko przycisza radio podczas komunikatu.
                  Moja Honda

Comment

Zamieszczone przez Mi5iek Zobacz posta

z mojej perspektywy jak uda się rozwiązać kwestie głosu w Yanosiku żeby nie zabierał mi radia to więcej do szczęścia nie potrzebuje
                    Przez jakiś czas mi to działało ale potem przestało i nie wiem czemu czy moje grzebanie we whitelist czy aktualizacja Yanosika. Było w Yanosiku kiedyś wybór strumienia audio i to działało. potem przyszła aktualizacja i ta opcja w ustawieniach audio zniknęła wtedy przestało działać. potem ta opcja wróciła ale już nic nie pomogło i nie działa. Będę miał trochę czasu wrócę do eksperymentów i odszukam też tą starszą wersję Yanosika gdzie było ok. Choć to nie 100% ta przyczyna bo mogłem w międzyczasie tez coś przekombinować...

Comment

Panowie, mam tegotocznego Tourera i jak to czytam to mi sie aż we łbie kręci pomimo że jestem po polibudzie Jest tu jakis geniusz z okolic Poznania który ogarnałby temat "skcakowania" conecta choćby za kaskę?

Comment

Dzisiaj testowałem ustawienia yanosika, ja używam wersji 2.8.0 (moim skromnym zdaniem uważam że jest najlepsza ponieważ można ustawić od razu zgłaszanie) w ustawieniach dźwięku jak zmienimy na cokolwiek innego niż "muzyka" np systemowe to radio będzie cały czas grało, a w tle będzie komunikat. Nie wiem jak w innych wersjach, podejrzewam że podobnie.
                        Moja Honda

Comment

Nie powinno mieć to znaczenia. Być może masz jakaś inną wersje softu już być może z nowym/innym plikiem XML .
                          Czy potrafiłbyś sprawdzić jaką nazwę miały te pliki bo wydaje mi się , że jednak jest to istotne? Zależy mi najbardziej na nawigacji Here We Go.

Comment

Przez jakiś czas mi to działało ale potem przestało i nie wiem czemu czy moje grzebanie we whitelist czy aktualizacja Yanosika. Było w Yanosiku kiedyś wybór strumienia audio i to działało. potem przyszła aktualizacja i ta opcja w ustawieniach audio zniknęła wtedy przestało działać. potem ta opcja wróciła ale już nic nie pomogło i nie działa. Będę miał trochę czasu wrócę do eksperymentów i odszukam też tą starszą wersję Yanosika gdzie było ok. Choć to nie 100% ta przyczyna bo mogłem w międzyczasie tez coś przekombinować...
                            Poszedłem sugerowanym przez Kuriana tropem, przeglądnąłem logi aktualizacyjne Yanosika i jest dokladnie tak jak piszesz a bardziej szczegółowo to w wersja Yanosik 3.2.11.1 jest ostatnią dobrze działającą, po zmianie kanału na cokolwiek innego niż system yanosik nie zmienia kanału dzwięku tylko gada w tle. Dalej zaczęli mieszać w wersji 3.3.0.1 usunęli zmianę kanału, po czym w wersji 3.3.1.0 przywrócili możliwość wyboru kanału ale to nie działa.

Podaję link do ostatniej prawidłowo działającej wersji : https://goo.gl/MgPwyd

Zamieszczone przez malina84 Zobacz posta
                            Dzisiaj testowałem ustawienia yanosika, ja używam wersji 2.8.0 (moim skromnym zdaniem uważam że jest najlepsza ponieważ można ustawić od razu zgłaszanie) w ustawieniach dźwięku jak zmienimy na cokolwiek innego niż "muzyka" np systemowe to radio będzie cały czas grało, a w tle będzie komunikat. Nie wiem jak w innych wersjach, podejrzewam że podobnie.
                            Zgadza się też oczywiście to co podaje malina84 tylko wersję można jeszcze podnieść z 2.8.0 do 3.2.11.1 i wszystko dalej działa prawidłowo.

Dzięki Kurian i Malina84 za informację, bez świadomości że wcześniej funkcjonowało nie wpadło bym na szukanie w poprzednich wersjach

Kilka pytań i spostrzeżeń może ktoś ma jakieś doświadczenia lub może coś poradzić:

- zainstalowałem google voice search, dzięki czemu działa wyszukiwanie głosowe w waze, ale niestety tylko przy zaciągniętym ręcznym(w każdym innym przypadku - "funkcja niedostępna w trakcie jazdy"... pomimo braku ograniczeń w whitelist ? To bym chciał bardzo udrożnić.

- spotify - u mnie nie działa, instaluje się bez problemu, zaczyna uruchamiać ale wisi zaciemnionym ekran i nic się nie dziaje, jeśli komuś udało się zainstalować prosiłbym o informację odnośnie zainstalowanej wersji i wpisu w whitelist
                            - tunein - zainstalowany, uruchamia się ale dźwięku nie mogę z niego wydusić. Jakby ktoś dysponował numerem działającej wersji i wpisem whitelist to będę wdzięczny .

Pytając o wpisy whitelist chodzi mi tylko o poniższe znaczniki, jak macie uzupełnione przy poszczególnych apkach:
                            <controlData>
                            <withAudio>without</withAudio>
                            <audioStreamType>null</audioStreamType>
                            <regulation>null</regulation>
                            <revert>no</revert>
                            </controlData>
                            Last edited by Mi5iek; 23-11-2017, 11:05.

Comment

Jeśli chodzi o voice search to zobacz czy jak przełączysz w Detail Information opcję VSP Error i klikniesz na OFF czy będzie lepiej.
                              Spotify tu jest zabawa, ponieważ okno do logowania i hasła jest, ale nie widoczne, trzeba na ślepo celować. Najlepiej zainstaluj sobie tą samą wersję na tel i podczas logowania będziesz widział mniej więcej w którym miejscu jest okno login i hasło. Ja używam wersji 5.6.0.701, stara ale płynnie działa, a i różne wersje spotify mają różne keystore.
                              Tunein testowałem różne wersje i wszystkie działały, jedne płynniej inne mniej, nie pamiętam dokładnie ja używam chyba 15, tu też różne wersje mają różne keystore.
                              Moja Honda

Comment

A udało Ci się może zrobić go głośniej? Bo komunikat jest w tle ale dość cichy w stosunku do radia.

Jeśli chodzi o voice search to zobacz czy jak przełączysz w Detail Information opcję VSP Error i klikniesz na OFF czy będzie lepiej.
                                Niestety nie znalazłem tej opcji w Detail Information, może gdzieś jest skoszarowana w jakimś "pod menu"...
                                Last edited by Mi5iek; 24-11-2017, 11:55.

Comment

Working...
                                X