Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Connect - Wgrywanie Aplikacji i Ukryte Opcje

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ja nie mam podpisów więc albo nie ma tego, albo jakoś trzeba by to włączyć.
    Moja Honda
    https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• Zamieszczone przez Maniek666 Zobacz posta
      Wersję mapgoogle mam zainstalowaną 9.63.1, a Waze 4.34.1.0
      Ale działa Ci to w Civicu X? Zainstalowałem ale nie pokazuje lokalizacji.
      Moja Honda

Comment

• pewnie ma najnowsze wersje, które instalował z HH ja to wszystko wywaliłem szkoda na to nerwów w sumie WAZE jest własnością google i tam testują wszelkie nowości przed wrzuceniem do google maps.

Macie tak, że chcą wejść w niektóre opcje HH pojawia się hasło do wpisania ?
        Civic X 2.0 USA

Comment

• Zainstalowałem u siebie to microG na conneccie, w końcu działaj mapy Google ale wgrałem starą wersję i Yanosik też nie wyrzuca komunikatu że brak usług. Nie zamula systemu jakoś bardziej, więc zostaje u mnie.
          Moja Honda

Comment

• Chyba odkryłem przykrą zależność i może komuś udało się rozwikłać ten problem.
            Po wykonaniu formatowania pendriva, a właściwie dwóch pendrivów (16GB i 64GB), które wcześniej działały bez problemu w HC, tak teraz niestety
            Honda Connect ich nie widzi. Oczywiście z kompem działają bez zarzutu.

Comment

• Czy masz sformatowane do formatu fat32? Honda potrzebuję fat32. Może sformatowałeś jako ntfs albo xfat?

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Człowiek uczy się całe życie. Dziękuję Paluch.

Comment

• Zadziałały?

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Tak, zadziałał jeden. Drugiego jeszcze nie sprawdzałem, bo zgrywam muzykę ok 47GB a to jeszcze trwa... Dam znać.

Wszystko działa jak należy. Muzyka również.
                    Last edited by kuba_BB; 07-12-2020, 17:41.

Comment

• W temacie przyspieszenia systemu wbrew powszechnej opinii da się trochę zrobić. Oczywiście na mega płynne nigdy nie będzie ale po paru zabiegach nie łapie zadyszek i ogólnie zwawiej działa.
                      1. Wywalić zbędne aplikacje
                      2. Wyszyscic cache aplikacji
                      3. Rebbot jednostki
                      4. Dezaktywowac nieużywane usługi np: mapy Garmin, carplay, aha, live wallpaper
                      jest dużo tego.
                      5. Edycja parametrów Kernel np przy pomocy Kernel adiutor na xdev jest
                      więcej info. Podobno można uzyskać w miarę płynny system z gmaps. Osobiście zmieniłem parę parametrów, protestowałem było ok, więc poszedłem na calosc i gdzieś przesadziłem Head unit wyświetlał tylko split z kamery cofania i pusta tapetę, nie reagował na dotyk. Hard reset z pendrive przywrócił sprawność

Comment

• Za granicą Honda robi ankietę na temat bezprzewodowej łączności conecta w starszych modelach, czyżby to dotyczyło i nas, byłoby dobrze jakby taką możliwość zrobili.

Comment

• Gdyby był ktoś chętny na iGO działające w pełni na fabrycznej stacji to mam. W końcu powiadomienie o kolejnym manewrze nie rozłącza FM czy USB...

W linku gotowiec. Wypakować, wrzucić do głównego folderu stacji i zainstalować apkę.

Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Czy też macie tak, że wrzucone na główny ekran ikony aplikacji np yanosik znikają po ponownym uruchomieniu auta? Ktoś wie na czym polega problem bądź jak to naprawić? Używam domyślnego ekranu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

• Po instalacji aplikacji zresetuj connecta przytrzymując przycisk power przez przynajmniej 5 sekund. Dopiero po restarcie wyciągnij sobie ikony gdzie chcesz.

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

Comment

• Potwierdzam.
                                Od tej pory już nie znikają !!

Comment

Working...
                                X