Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Światła/żarówki w X-gen - kompendium.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Ja jestem zadowolony z LED-ów. ( plusem ledów jest brak wypalania tak jak ma to miejsce przy xenonach)

Comment

Plusem xenonów jest większa moc gdy założymy Philips Xtreme i większy zasięg oraz to że są skrętne .
      W xenonie mam możliwość coś zmienić, a w LED nic , a w razie awarii, zakup lampy to za grube .
      Fakt że Led X Gen wyglądają bajecznie w aucie i mniej oślepiają tych z przeciwka.

LED też się wypala.

Nie jeździłem jeszcze na Ledach , subiektywne odczucie może być różne do tego stopnia , że ja teraz mam H4 philipsa + 150 % i też mam dobrze oświetloną drogę, nawet we mgle jak dzisiaj z widocznością do 10 metrów , koszt żarówki to 35 zł

LED - moda ,jeśli miałbym wybór to tylko bixenon , ale nie mam.[emoji850]

Wysłane z mojego ASUS_X00TD przy użyciu Tapatalka

Comment

Czy wiecie jak wymienić żarówkę z podświetlenia konsoli środkowej, bardzo delikatne to światełko ,dając jakiegoś Leda byłoby znacznie lepiej widać co się tam kładzie.
        Nie jaki Zomiren z YouTube poinstalował sobie na drzwiach , kokpicie światłowody ambient, muszę przyznać,że wygląda to ciekawie , konsole też mocniej podświetlił.

Last edited by gabler; 23-11-2018, 16:55.

Comment

Dla mnie jest bardzo dobrze. Wcześniej jeździłem civic viii na osramach . Między ledami w x jest przepaść na + dla x gen.

Comment

Taka ciekawostka - ostaniu zauważyłem, że chyba nie da się wyłączyć świateł w trakcie jazdy (przynajmniej mi się nie udało), bo pozycja OFF na manetce działa tylko wtedy gdy jest zaciągnięty ręczny.

Comment

Da się, właśnie za pomocą pozycji off na manetce.

Comment

Zamieszczone przez radekr Zobacz posta
                Da się, właśnie za pomocą pozycji off na manetce.
                Jak, może za krótko trzymałem? - próbowałem kilka sekund nie wyłączyły się (działało u mnie tylko przy zaciągniętym ręcznym)

Comment

Czy można w X gen wyłączać oświetlenie bagażnika ?. Często mam dłużej otwarty w dzień i chciałbym to wyłączyć.

Comment

Po 10 minutach samo zgaśnie.
                    Moja Honda
                    https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• W październiku 18 kupiłem Osram new breacer laser 150% i szlag już jedną trafił... Marna żywotność nie kupię już raczej tego wynalazku
                      Nie miałem komunikatu o spalonej żarówce, czyżby nie było...

Comment

• Zamieszczone przez gabler Zobacz posta
                        W październiku 18 kupiłem Osram new breacer laser 150% i szlag już jedną trafił... Marna żywotność nie kupię już raczej tego wynalazku
                        Nie miałem komunikatu o spalonej żarówce, czyżby nie było...
                        nie ma sygnalizacji niedziałających żarówek.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Te Osramy i inne drogie Philipsy są na moje przereklamowane, w starym Civicu używam Tungsramów za połowę ceny tychdroższych. I ok 1,5 - 2 lata wytrzymywały.
                          Moja Honda
                          https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• Zamieszczone przez malina84 Zobacz posta
                            Te Osramy i inne drogie Philipsy są na moje przereklamowane, w starym Civicu używam Tungsramów za połowę ceny tychdroższych. I ok 1,5 - 2 lata wytrzymywały.
                            Dobrze wiedzieć widać lepsze

Comment

• witam. Światła ogólnie są ok.
                              Problem jest jak wjeżdżam do miejscowosci.
                              Nie zawsze mi zmienia na mijania. Jade za miesiac na serwis oleju wiec zapodam. Juz mówili ze mozna zmienic czułość czujika.'
                              6 tys. przebiegu

zaobczym.

Comment

• Zamieszczone przez szuwar1978 Zobacz posta
                                Mnie korci żeby taki zestaw założyć :

Ktoś ma jakąś wiedzę jak to się sprawdza. Bo fabryczne są fatalne.
                                Cześć. Ja takie zakupiłem i jestem zadowolony. Wcześniej kupiłem chinole za 300pln i efekt był taki ze po ponad godzinnej jeździe, wysiadam z auta a tu mi dymi z pod nadkola......
                                Nie wyjechałem w kałuże bo było sucho...

Te Philips świecą tak samo dobrze ale tak się nie grzeją jak tamte.

W porównaniu do halogenowe to teraz widzę jasność [emoji16]

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Comment

Working...
                                X