Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Światła/żarówki w X-gen - kompendium.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Powiedz mi czy wymiana żarówek na jakieś ultradrogie nic, a nic nie pomoże? Wiem że cuda się nie staną, ale może jakoś choć trochę sytuacja się poprawi? A przy okazji- może i dealbreaker, ale nie za ponad stówkę. Już pisałem co bym wziął w ciemno za te pieniążki. Pomimo miłości do Hondy i tego że zawsze jeździłem tylko autami tej marki.

Comment

• Są w sprzedaży lampy full LED jak z wyższych wersji, może w to pójść?
      Moja Honda
      https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• A nie za drogi to interes?

Comment

• To zależy, jak komuś aż tak bardzo przeszkadzają lampy halogenowe to zamiast się męczyć można zainwestować i cieszyć się jazdą także w nocy.
          Moja Honda

Comment

• W moim poprzednim Civicu (IX po lifcie) założyłem Hidy H7. Świeciły lepiej niż Ledy w X. (mam porównanie) Tylko nie warto zakładać jakiegoś taniego chińczyka tylko trochę droższe zestawy. Najlepiej takie dedykowane pod szynę canbus. Wiem, że u nas jej nie ma, ale właśnie takie zestawy mają stabilniejszą elektronikę. Hida (czyli palnik ksenon) najlepiej braż w temperaturze po prostu białej. Żadne tam wpadające w niebieskie.

Comment

• Cześć. Jest możliwość zaprogramowania świateł przeciwmgielnych tak żeby włączały się przy otworzeniu auta zamiast świateł mijania ? . Pozdrawiam

Comment

• Cześć, sorry za pewnie banalne pytanie - jak zdjąć tylną lampę? Dwie śruby na krawędzi bagażnika, ok, ale są jeszcze pewnie jakieś klipsy, wsuwki na stronie zachodzącej na krawędź błotnika. Nie chcę tego na „dzień dobry” połamać i chciałbym się upewnić.
                Dzięki za podpowiedzi

Comment

• Zamieszczone przez Cygan Zobacz posta
                  Cześć, sorry za pewnie banalne pytanie - jak zdjąć tylną lampę? Dwie śruby na krawędzi bagażnika, ok, ale są jeszcze pewnie jakieś klipsy, wsuwki na stronie zachodzącej na krawędź błotnika. Nie chcę tego na „dzień dobry” połamać i chciałbym się upewnić.
                  Dzięki za podpowiedzi
                  odciagasz tył lampy od błotnika (drugą stronę gdzie śrubki- bliżej drzwi), nie w stronę bagażnika tylko od blotnika za zewnątrz. Dość mocno trzymają ale nie pękają kółeczki.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Praktykował ktoś z Was swap lamp - z halogenów na full LED? Pewnie nie ma lekko i P&P nie jest? I czy lampa z HB pasuje do sedana?
                    Last edited by murgal; 02-06-2019, 22:33.

Comment

• Wtyczki nie pasują jeśli chodzi o oryginały a jak kupisz u Chińczyków lampy led to brak homologacji

Comment

• A jakieś przejściówki ? Na pewno ktoś już ten temat ogarniał.

Comment

• Przejściówka kosztuje 10 tys zł i nazywa się wersja executive
                          Tak na poważnie,raczej nikt nie będzie robił przejściówki -kupując w ASO lampy jest to impreza nieopłacalna,pomijając brak samopoziomowania lamp
                          Nawet na znanych portalach aukcyjnych koszt lampy led to chore pieniądze

Comment

• Czy ktoś wymieniał podświetlenie w schowku na LED? Jakieś wskazówki?

Comment

• Ja wymieniałem, trochę gimnastyki i wszystko się da tylko żarówka/led nie może być zbyt długa bo nie włożysz.
                              Moja Honda

Comment

• Panowie, chciałem być cwany i założyłem zarowki led do kierunków z tył, takie :

Niestety, kierunkowskazy zaczęły bardzo szybko migać. Macie jakiś pomysł ?

Comment

Working...
                                X