Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Światła/żarówki w X-gen - kompendium.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• w sytuacji gdzie w X jest soczewka to nie ma problemów z niesfornym światłem
    Civic X 2.0 USA

Comment

• Te plus 150 procent wytrzymują ledwie kilka miesięcy a ich wydajność spada w szybkim tempie ,co chwilę 100 zł w błoto.

Comment

• Ostatnio już rok mam i jadą jeszcze .
        Retrofity też się palą, a są duuużo droższe o możesz mieć problem z prawem , odszkodowaniem , a jaśniej nie będzie .... 2000lm .
        Fabryczne lampy LED mają 3000-3400 lm .
        Mnie też kusiło założyć , ale jeżdżę za granicę i w razie stłuczki mógłbym mieć duże problemy z prawem .
        Dałem sobie spokój , dbam o ustawienie lamp i mam dobrą widoczność .

Wysłane z mojego ASUS_X00TD przy użyciu Tapatalka

Comment

• Przerobiłem chyba wszystkie żarówki i dopiero po założeniu led jazda nocą stała się komfortowa. Mam założonego Philipsa x-tremeUltinion gen 2... tanio nie jest ale warto. Ostatnio nawet diagnosta na przeglądzie po 3 latach mnie woła i pokazuje jak mam pięknie ustawione lampy... idelana linia odcięcia... to mu pokazałem co mam... stwierdził że jak bym nie powiedział to myślał że to fabryczny zestaw... nie robił problemów. Wrzucałem chyba nawet fotki na forum dla porównania....
          Last edited by szuwar1978; 26-10-2021, 06:12.

Comment

• Poza Philipsem świetne są Osram led riving 2,cena niższa ok300zł,daje sporo więcej światła od takich zwykłych żarówek150 procent,dla diagnosty ważne jest aby świeciły i ma być linia odcięcia reszta go nie interesuje.

Comment

• Ale mnie kusicie

Wysłane z mojego ASUS_X00TD przy użyciu Tapatalka

Comment

• Rozmawiałem z osobą z firmy Osram od oświetlenia automotiv,mocno naciskają na możliwość legalizacji w pl,do roku powinno to zostać uregulowane prawnie ale z rozmowy wynikało,że nikt się z założonych led nie czepia,jest podbity przegląd w dowodzie to tyle

Comment

• Tu jest test nowych led Philips dla zainteresowanych.

Ciekawe jest to ,że led9000 za prawie 600zł w soczewce daje tyle samo luxów co halogen oem ,szału nie ma...
                  Last edited by gabler; 01-12-2021, 15:51.

Comment

• Coś drgnęło w sprawie legalnych retrofitów led https://www.google.com/amp/s/spiders...-w-polsce/amp/

Comment

• Hej czy znacie może jakiś sklep internetowy, który oferuje wszystkie żarówki do hondy civic x w zestawie ? Nie mogę znaleźć czegoś takiego.

Comment

• w zestawie zawsze drożej jeszcze jak będze logowany że specjalnie pod auto to daj spokój XD
                        Civic X 2.0 USA

Comment

• Zamieszczone przez gabler Zobacz posta
                          Coś drgnęło w sprawie legalnych retrofitów led https://www.google.com/amp/s/spiders...-w-polsce/amp/
                          czytając ten artykuł ciężko powiedzieć, że poszło coś naprzód
                          Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                          Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

• Niestety niedługo minie rok a w sprawie legalizacji retrofitów w pl cisza...teraz wągiel na tapecie

Comment

• Mam pytanko czy ktoś wymieniał halogeny przednie? Pacjent X exe. OE są dość słabe i chciałbym je wymienić.
                              Jak je mierzyłem to wychodzi mi 3 cale (75mm) a na ali zamienniki mają 3.54 cala (90mm).
                              Ktoś coś wie więcej?
                              Last edited by Frędzel; 20-09-2022, 11:27.
                              FC1 by Frędzel

Pomorskie

Władysławowo

LwG!

Comment

• Ledy dopuszczone w Czechach...A w Pl...

Comment

Working...
                                X