witam, przy skrecaniu kierownica zaczyna cos "piszczec", czy ktos wie co moze byc tego przyczyna? honda civic 1.4 sport 2007
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Piszczenie / trzeszczenie przy skręcaniu
Collapse
X
-
U mnie to samo ale słysze dosłownie bardzo ciche popiskiwanie podczas manewrów parkingowych przy prędkości 1km/h. Normalnie nic nie słychać.
Comment
-
heheheehe te nowe hondy maja wspomaganie elektryczne wiec jaki pasek moglby tam piszczec.ja tez to mialem w mojej hondzie 2,2 iCtdi, dokonca co prawda niewiem co bylo ale mialem wymieniany caly uklad kierowniczy jakies trzy dni temu i do tej pory narazie nic nie slyszalem zeby popiskiwalo ale jeszcze sie okaze bo wczesniej mialem to sporadycznie.
Pozdrawiam Jaroslaw
Comment
-
Witam ponownie.FRICOZOID gdybys czytal moj post "Tajemnicze stuki z przodu civic 2007 2,2 sport "do bys tam sie dowiedzial co pisalem i od kiedy mialem a po drugie poczytaj tez sobie wady tego modelu to sie moze dowiesz ze byly juz wczesniej przypadki wymiany ukladow kierowniczych w tych modelach a po trzecie to napisalem ze narazie mi nie piszczy i niewiem czy nie zacznie ale jezeli nie to chyba musialo to miec jednak jakis zwiazek z tym ukladem.
A tak w ogule to nie kryje ze nie jestem zadowolony z tego ze auto 2 letnie ma tyle mankamentow (w dotadku za kwote 29 tys euro) , osobiscie wolalbym miec bez jakich kolwiek wad i niepotrzebowalbym nwet gwarancji gdybym wiedzial ze kupuje auto warte swojej ceny i przez pierwsze lata eksploatacji nic mi sie w nim nie zuzyje poza klockami oponami itd. ale niestety takiego juz chyba nikt nie produkuje zadna firma to jest tak zwana wielka produkcja, na ilosc nie na jakos jak to bylo kiedys.
pozdrawiam
Comment
-
Trzeszczenie przy skręcaniu
Witam forumowiczow.
Otorz przedwczoraj pojawilo sie trzeszcze podczas skrecania kierownica w obie strony. Owe trzeszczenie dochodzi z okolic zawieszenia.
Jesli dobrze pamietam do pelnego skretu kol potrzeba 2 i pol obrotu kierownica, wiec pierwszy obrot nic nie slycha dopiero drugi i do konca zaczyna sie ow irytujacy dzwiek. Najbardziej slychac podczas manewrow na parkingu, podczas jazdy jest ledwie slyszalny.
Najlepsze jest to ze jak troche pojezdze wszystko wraca do normy i dzwiek zanika. Najgorzej jest jak autko postoi kiklka godzin i ostygnie. Nie wiem czy to przez te mrozy i sniegi czy jak. Poza tym gdyby cos bylo nie tak objawy utzrymywaly by sie caly czas. Czy spotkaliscie sie z czyms podobnym?Last edited by Alix; 10-09-2013, 17:49.
Comment
-
Ja również doznałem dzisiaj szoku. Gdy rano dzieliło mnie paręset metrów od zaparkowania pod pracą to coś nieźle łupnęło w lewym przednim słupku/posufitce. Było to na prostej drodze i pojawiało się każdej nierówności. Głośne, głuche stukanie. Wnerwiony poszedłem do pracy. Nie wiem co stukało i dlaczego. Ważne, że w drodze do domu była cisza. Myślę, że minusowe temperatury mają wpływ na ujawnianie się niepożądanych dźwięków.
Wracając do trzeszczenia...czasem słyszę jakby chrobotanie podczas kręcenia pod garażem ale myślałem, że to wspomaganie tak pracuje
Comment
Comment