Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Klocki / tarcze hamulcowe Civic 2006-2011 jaki zestaw polecacie?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• A jakie inne klocki równie dobre jak DS a wchodzące do Civica?

Comment

• Zamieszczone przez mareckiabc Zobacz posta
      A jakie inne klocki równie dobre jak DS a wchodzące do Civica?
      Nie wiem, czy równie dobre, ale na pewno dobre są EBC green stuff

Comment

• Z podobnej półki ze znanych mi marek będą to wspomniane już EBC Green albo Black Diamond Predator. Ewentualnie mocniejsze klocki Galfera które Ci już polecałem, a niewiele droższe od wspomnianych dwóch (parę zł).
        Green moim zdaniem osłabł w ostatnich latach - kiedyś to była fajna mieszanka - w czymś lekkim to nawet na KJS dało się pojechać, teraz to by był niezły ogień na tarczach Na co dzień powinien jednak spokojnie wystarczyć

Comment

• Czy do OEM standardowych tarcz jest sens wkładać Black Diamond Predator lub podobne klocki? Czy tylko spowoduje to szybsze zużycie tarcz?
          Last edited by mareckiabc; 22-02-2018, 20:09.

Comment

• Te nie zjadają tarcz - w sumie zużycie nie powinno wzrosnąć o więcej niż parę %. Na forum Accorda sporo osób jeździ na Black Diamondach i Greenach i na zużycie tarcz nie narzekają. To nie DS 3000 żeby wżynać się w tarcze Te mają głównie poprawiać skuteczność na zimno

Comment

• Mi klocki ATE ze 25k wytrzymały, zniknęły zaraz po założeniu . Strasznie pylą. Więcej do nich nie wracam.

Comment

• Ja również nie polecam ATE, skończyły się szybko jakoś po 35.tys gdzie robię głównie trasy, a do tego strasznie piszczały

Comment

• Zaletą ate jest, że posiadają zestaw nowych blaszek montażowych klocków. Polecam dokupić taki zestaw przy wymianie innych klocków.

Comment

• A u mnie np. są klocki ATE fabryczne, mam 50tys. km przebiegu i jeszcze się nie skończyły.. auto robi większość trasy.
                    Moja łódka Civic..
                    Mój "klekocik" Ceed..
                    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                    Coś na temat olejów..

Comment

• Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                      Strasznie pylą. Więcej do nich nie wracam.
                      Zawsze dziwią mnie takie wpisy.
                      To że klocki pylą, to bardzo dobrze bo przecież hamują

Lepiej jak klocki pylą i się ładnie zdzierają, niż jak są twarde i zjadają tarcze.

Comment

• Ktoś może coś dobrego powiedzieć o tych tarczach czy nie kombinować i brać Zimmermany?

Mikoda https://allegro.pl/tarcze-mikoda-hon...983002479.html

Textar https://allegro.pl/tarcze-honda-civi...169161602.html

FREMAX CARBON+ https://allegro.pl/tarcze-honda-civi...169437722.html

klocki prawdopodobnie wpadną ate albo JURID WHITE..

Comment

• Zamieszczone przez Pikolo Zobacz posta
                          Zawsze dziwią mnie takie wpisy.
                          To że klocki pylą, to bardzo dobrze bo przecież hamują [emoji14]

Lepiej jak klocki pylą i się ładnie zdzierają, niż jak są twarde i zjadają tarcze.
                          Skuteczność hamowania nie idzie w parze z pyleniem.
                          Piękno zdzierania-też nie.

Comment

• Zamieszczone przez rysiol1 Zobacz posta
                            Skuteczność hamowania nie idzie w parze z pyleniem.
                            Dokładnie było u mnie na włoskich Maffach. Pyliły potwornie a hamowanie wyraźnie gorsze i dłuższa droga hamowania niż do poprzednich klocków (nazwy nie można było odczytać) a jak trzeba było powtórzyć hamowanie jedno po drugim to było co raz gorzej. Skończyły się niespełna po 40 tys. km. Następnie założone zostały komplety tarcz i klocków z TRW. Piszczeć nie piszczały ale również potwornie pyliły. Hamowanie lepsze niż na Maffach ale również szału nie było (strach w oczach czasem był przy ostrzejszym hamowaniu). Skończyły się klocki odpowiednio: Przód po około 85tys.km , tył po około 60 tys. km. Zużycie tarcz po około 1mm. Teraz są klocki przód Textar a tył Ate. Hamowanie dużo lepsze niż na klockach Trw a reszta to czas pokaże bo za nie dawno dopiero zostały założone. Tak więc jak pyli nie zawsze znaczy że lepiej hamuje.

Comment

• Może się komuś przyda.

Comment

Working...
                              X