Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Klocki / tarcze hamulcowe Civic 2006-2011 jaki zestaw polecacie?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Witam
    Miałem przejechane 30 tyś jak zaczła mi sie grzać tylna felga---pojechałem do mechanika i stwierdził zapieczone klocki--te typy tak mają.
    Klocki doradził wymienić--nie były tyle strate co przegrzane na szczęscie tarcze ok--przy płaceniu powiedział że za delikatnie traktuje hamulce i od czasu do czasu dać w d.... tak dla rozruszania

Comment

Sytuacja wygląda tak. Latem miałem wyjazd do Niemiec. Na autostradzie kilka razy gwałtownie* zahamowałem - wróciłem* do Polski z biciem kierownicy i niebieskimi tarczami hamulcowymi. Przyjechałem do warsztatu, mechanik mówił, że do takiego stylu jazdy należy brać jakieś sportowe, wzmocnione tarcze. Znalazłem w Internecie opinie o amerykańskiej marce Power* Friction. Chciałem wziąć perforację (nawiercane tarcze), lecz mechanik odradził. Mówi, mogą popękać od przegrzania. Zamówiłem serię S – tarcze hamulcowe z nacięciami. Niedawno sprawdzałem na autostradzie i tarcze przeszły test* “na celujący". Jeśli wszystko będzie dobrze -latem sprawdzę* na* oponach niskoprofilowych.

Comment

Zamieszczone przez lucas33 Zobacz posta
        Sytuacja wygląda tak. Latem miałem wyjazd do Niemiec. Na autostradzie kilka razy gwałtownie* zahamowałem - wróciłem* do Polski z biciem kierownicy i niebieskimi tarczami hamulcowymi. Przyjechałem do warsztatu, mechanik mówił, że do takiego stylu jazdy należy brać jakieś sportowe, wzmocnione tarcze. Znalazłem w Internecie opinie o amerykańskiej marce Power* Friction. Chciałem wziąć perforację (nawiercane tarcze), lecz mechanik odradził. Mówi, mogą popękać od przegrzania. Zamówiłem serię S – tarcze hamulcowe z nacięciami. Niedawno sprawdzałem na autostradzie i tarcze przeszły test* “na celujący". Jeśli wszystko będzie dobrze -latem sprawdzę* na* oponach niskoprofilowych.
        Hm...swoją drogą ciekawostka że po paru ostrych hamowaniach tarcze mogą się zdeformować---rozumie zabawa na górskich serpentynach albo tor ale na autostradzie? takie przemyślenia przy wolnej sobocie--pozdrawiam

Comment

Zamieszczone przez Mik38 Zobacz posta
          po paru ostrych hamowaniach tarcze mogą się zdeformować
          To były widocznie tarcze niskich lotów. Bardzo niskich.
          Mój poprzedni samochód ep2 miał gładkie tarcze ATE i klocek DS Performance. Samochód podczas strojenia hamował ze 180 do 0 i tak z 15 pod rząd. Do końca hamował bez żadnej zadyszki a tarcze proste.

Comment

[QUOTE=kuba_ce;284061]To były widocznie tarcze niskich lotów. Bardzo niskich.

Więc rodzi się pytanie czy Lucas maiał seryjne tarcze UFO? Czy one aż tak niskich lotów?--wątpię

Comment

Zamieszczone przez Mik38 Zobacz posta
              Więc rodzi się pytanie czy Lucas maiał seryjne tarcze UFO? Czy one aż tak niskich lotów?--wątpię
              Wiesz...może wyszedł jakiś bubel na rynek. Trefna partia czy coś. Takie rzeczy się zdarzają niestety

Comment

Tarcze nie musiały być trefne... Wystarczy np. że użytkownik się nie zorientuje że tłoczek w zacisku nie odbija i kilka dobrych hamowań dopełnia dzieła zniszczenia.
                Ja tak miałem ze swoimi tarczami w tylnej osi.
                Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

cześć Wszystkim. I w moim przypadku przyszła pora na wymianę klocków i tarcz kpl. Mam UFO 1.8 na alu '17. Hania jest prosto od Niemca no i wymienić to trzeba. Nie jestem jakimś meeega piratem ale też nie mułem, jeźdzę raczej żwawo Tak czytam tutaj o TRW i innych a mi wpadł w oko taki zestaw:

Co o nim myślicie gdy mam właśnie kompleksową wymianę. Widać że wiara kupuje to. Proszę o IMO bądź jakieś inne propozycje. Z góry dziex

Comment

cześć
                    tydzień temu wymieniłem tarcze i klocki z tyłu w mojej hondzie, właśnie na zestaw ferodo. Klocki już trochę się dotarły i tył zaczyna hamować, więc myślę że ferodo da radę. Wcześniej miałem tarcze TRW i klocki ATE, ale prowadnice się zapiekły, zewnętrzny klocek był jeszcze ok bo nie był dociskany ale z tego od wewnątrz została tylko okładzina. A tarcze i klocki ferodo kupiłem od tego samego sprzedawcy z linku powyżej. Pozdro

Comment

• Zamieszczone przez Sardyna Zobacz posta
                      Tak czytam tutaj o TRW i innych
                      bądz świadomy ,ze na pierwszy montaż zakładane są zestawy TRW do ufo.

Comment

• Zamieszczone przez artax Zobacz posta
                        bądz świadomy ,ze na pierwszy montaż zakładane są zestawy TRW do ufo.
                        Nie porównujmy jakości części na pierwszy montaż a tych serwisowych. Często korporacje podchodzą do tego tak: na pierwszy montaż- jakość igła. Część serwisowa - byle coś do pudełka włożyć i sprzedać.

Comment

• Witam chciałbym wymienić sobie tarcze i klocki hamulcowe , czy ktoś się może wypowiedzieć na połączenie tarcz black diamond combi i klocki EBC green staf ? I mam takie pytanie czy można założyć inne tarcze na przód a inne na tył ? czy będą tego skutki uboczne ?

Comment

• Zamieszczone przez Sardyna Zobacz posta
                            cześć Wszystkim. I w moim przypadku przyszła pora na wymianę klocków i tarcz kpl. Mam UFO 1.8 na alu '17. Hania jest prosto od Niemca no i wymienić to trzeba. Nie jestem jakimś meeega piratem ale też nie mułem, jeźdzę raczej żwawo Tak czytam tutaj o TRW i innych a mi wpadł w oko taki zestaw:

Co o nim myślicie gdy mam właśnie kompleksową wymianę. Widać że wiara kupuje to. Proszę o IMO bądź jakieś inne propozycje. Z góry dziex

właśnie też zastanawiam się nad kupnem tego zestawu, to chyba najbardziej korzystna oferta na allegro. Firma dobra więc chyba sobie zamówie w tym tygodniu
                            jeżdzę spokojnie, moja hania 1.4 83km 2006 więc chyba się nadadzą :> co myślicie??

Comment

• Ja w swoim CRZ mialem EBC na przod i na tyl.. Zarowno tarcze jak i klocki.
                              Pylá x4 mniej niz fabryczne, a i hamuja lepiej i starczaja na dluzej!..
                              Last edited by misiek9971; 18-03-2016, 17:30.

Comment

• Zamieszczone przez misiek9971 Zobacz posta
                                swoim CRZ mialem EBC
                                Jakie EBC bo jest kilka modeli...

Comment

Working...
                                X