Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Klocki / tarcze hamulcowe Civic 2006-2011 jaki zestaw polecacie?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

TRW i LUKAS to jedna firma i są one montowane oryginalnie w naszych Hondach oraz takie można w ASO kupić 2 razy drożej niż w sklepie ja mam Boscha u siebie z przodu i jest ok.

Comment

Sąsiad wymienił klocki tył po 30 tyś / Civic 5D- VIII/. Sprawdzilem jakie były zamontowane fabrycznie- TEXTAR T 4127 FF, ale nie wiem czy przypadkiem żle nie odczytałem numeru. bo nie mogę ich znależć w internecie.

Comment

A co do tarcz polecam tarcze firmy BluePrint , zawsze je montujemy jeżeli klient chce zamienniki i nikt się na nie nie skarży

Comment

Jeśli mogę dodać od siebie to potwierdzam w HONDA ASO Opole również takie BluePrint montują, reklamacji brak!
          Ja do VII generacji wsadziłem takowe i po prawie roku stwierdzam - rewelacja! aż jestem zdziwiony zestaw z klockami TRW pracuje jak fabryczny - bardzo dobrze.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Panowie będę trochę górnikiem, ale lepiej jest podpiąć się do istniejącego tematu niż zakładać nowy. W pewnym sklepie internetowym znalazłem ciekawą promocję na klocki hamulcowe Civic. Kolega ma Lagunę drugiej generacji i nie może się nachwalić połączenia klocków Ferodo z tarczami hamulcowymi Brembo. Ma ktoś z Was jakieś doświadczenia? Cena wydaje się atrakcyjna, a akurat zabieram się do wymiany klocków z przodu.

Comment

Witaj.
              Od jakiegoś czasu w necie pełno jest negatywnych opinii na temat Brembo. Mnie osobiście zniechęciło to do zakupu. Jeżdżę na zestawie TRW ( tarcze, klocki ) i nie mam żadnych zastrzeżeń. Temat jest o tyle trudny, że wiele zależy od stylu jazdy i związanych z tym oczekiwań. Musisz zapoznać się ze znaczącą ilością opinii i zadecydować niestety sam. Podobnie jak z oponami jest to bardzo indywidualny dobór i to, co satysfakcjonuje kierowcę X, kierowca Y uzna za brednie.
              Pzdr.

Comment

Ja w mojej 1.8 tylne klocki wymieniłem po 60 tys km, przód dał radę do 80 tys km.
                Całkiem dobry wynik...Chyba najlepszy z aut, którymi jeździłem od nowości (Suzuki,Toyota, Skoda, Ford).
                Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Jakie klocki TRW dla sedana 1,8 z 2008 r.

Witam,
                  wydzwaniam do sklepów z klockami z pytaniem o nr katalogowy klocków firmy TRW dla Civica 1,8 sedana z 2008 roku i nie mogę uzyskać odpowiedzi. Problem jest dziwny - mój numer VIN im "nie wchodzi" więc odpowiadają uczciwie, że nie wiedzą, albo sugerują zakup kilku typów, które mógłbym zwrócić gdyby nie pasowały.
                  Może ktoś z kolegów zmieniał samodzielnie klocki na klocki TRW i mi pomoże?
                  Przy okazji - skąd te sklepy mają bazę VIN i dlaczego jedne hondy tam są, a inne nie?

Pozdrawiam

Comment

Z tego co mówi katalog TRW:

Oś przednia - GDB3407 lub GDB3478 (zależy jaki tam masz system hamulcowy - to już musisz sobie sprawdzić sam)
                    Oś tylna - GDB3175
                    LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
                    sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Zamieszczone przez majkel79 Zobacz posta
                      Z tego co mówi katalog TRW:

Oś przednia - GDB3407 lub GDB3478 (zależy jaki tam masz system hamulcowy - to już musisz sobie sprawdzić sam)
                      Oś tylna - GDB3175
                      Dzięki za odpowiedź, ale to raczej nie te klocki.
                      Z kilkunastu postów i maili wyłania się jeden "pewnik" (cudzysłów bo to pewnik nie do końca pewny ) - sedan z 2008 roku z silnikiem 1,8 ma na tylnej osi klocki, których zamiennikiem są TRW GDB 3154. Co do przodu zdania są tak podzielone, że chyba pojadę do ASO założyć oryginały. Dla kolegów użytkowników takiego jak mój sedana mam przy okazji złą wiadomość: przednie tarcze hamulcowe nie maja zamiennika. I ciekawostka: w ASO Hondy koszt oryginalnych klocków i tarcz na obydwie osie to 1500 z groszami. Robocizna w przedziale od 450 do 600.
                      Pozdrawiam

Comment

Witajcie!
                        Podpowiedzcie, proszę, jakie klocki na przód kupić do Civic Si 2.0 sedan 2007 K20Z3 wersja USA.Nie mogę się doszukać, czy takie same jak do 1.8, czy do Type R, czy specjalne tylko do tego modelu?Już mnie głowa boli od szukania...
                        Dzięki!!

Witaj. Mnie głowa boli i nadgarstek wysiada od zwracania uwagi na pkt 2 Regulaminu. Piszę i piszę na ten temat aż do znudzenia.
                        Last edited by syriuszteam; 29-12-2013, 19:43.

Comment

Witaj.
                          Na przód masz takie jak Type R np. TRW GBD3250. Na tył GBD 3175 i te już w wielu modelach masz jako standard. Możesz po tych numerach szukać odpowiedników innych firm jeśli nie masz zaufania do TRW.

Ps. Zechciej Się przywitać jak prosiłem w zawoalowany sposób

Comment

Dziękuję @syriuszteam za info i przepraszam za moje grubiańskie zachowanie.
                            Mam na imię Andrzej i z przyjemnością dołączę do grona sympatyków Civiczków.Serdecznie więc witam wszystkich forumowiczów.

Civic'a Si mam od nowości i przejechałem nim przez 6 lat tylko 19000 km(służy mi głównie do zabawy)i właśnie się skończyły pierwsze fabryczne przednie klocki.
                            Z autka jestem nawet zadowolony, natomiast układ hamulcowy niestety nie nadąża za osiągami.Czy są jakieś klocki, które mogłyby choć trochę poprawić(skrócić) drogę hamowania?Kupić polecane TRW 3250 czy jakieś inne?Doradźcie pls.
                            Szerokiej drogi w Nowym Roku!

Comment

https://www.civicforum.pl/forumdispl...w-si%C4%99-%21 chodziło mi o to miejsce i pod żadnym pozorem nie zarzucałem Ci grubiańskiego zachowania. Może tylko brak przywiązania do form.
                              Użyj proszę wyszukiwarki a znajdziesz kilka tematów dotyczących np. sportowych klocków. Z premedytacją nie podpowiem nic, bo zachęci Cię to do zagłebienia Się w temat.
                              Dziękujemy za życzenia. Przyjmij też Nasze nie mniej serdeczne.

Comment

Zamieszczone przez andek Zobacz posta
                                Czy są jakieś klocki, które mogłyby choć trochę poprawić(skrócić) drogę hamowania?Kupić polecane TRW 3250 czy jakieś inne?
                                TRW to dobra firma. Dalej tylko klocki "polepszające". Ja jestem zadowolony z Ferodo DS2500, chociaż pazur pokazują one dopiero po nagrzaniu, na zimno hamują bez większych różnic w stosunku do dobrych OEM. O możliwościach upgrade hamulców tutaj dyskutowaliśmy https://www.civicforum.pl/showthread...-hamulc%C3%B3w może coś z tego wyczytasz
                                ............................C I V I C
                                .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                                . .
                                Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Working...
                                X