Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Metalowe osłony tarcz hamulcowych - tarcze kotwiczne
Collapse
X
-
Czy ktoś jeździ dłuższy czas bez tarcz kotwicznych z tyłu i może napisać, czy mocnej się brudzą klocki lub czy jest problem generalnie z hamulcami tym spowodowany?
Wczoraj tak już ocierały u mnie skorodowane tarcze, że przy próbie ich odgięcia po prostu się rozsypały i 3-4 ruchy i tarcze już się nie trzymały i bez zdejmowania kół i podnoszenia auta normalnie dało się je wyjąć od wewnątrz.
Mam jeszcze ponad połowę klocków i tarcze też jeszcze ok i spokojnie zestaw 30-40 tys. wytrzyma, a przy wymianie tarcz, klocków doszły by nowe tarcze kotwiczne i chyba od razu nowe łożyska do piast. Przebieg 325 tys. - 17 lat auto.
Comment
-
Zamieszczone przez zozulka Zobacz postaCzy ktoś jeździ dłuższy czas bez tarcz kotwicznych z tyłu i może napisać, czy mocnej się brudzą klocki lub czy jest problem generalnie z hamulcami tym spowodowany?
Wczoraj tak już ocierały u mnie skorodowane tarcze, że przy próbie ich odgięcia po prostu się rozsypały i 3-4 ruchy i tarcze już się nie trzymały i bez zdejmowania kół i podnoszenia auta normalnie dało się je wyjąć od wewnątrz.
Mam jeszcze ponad połowę klocków i tarcze też jeszcze ok i spokojnie zestaw 30-40 tys. wytrzyma, a przy wymianie tarcz, klocków doszły by nowe tarcze kotwiczne i chyba od razu nowe łożyska do piast. Przebieg 325 tys. - 17 lat auto.
Comment
-
Żona jeździ w swoim VII gen. Nie się nie dzieje. Żeby osłony nie kosztowały rower i dwa worki zboża a montaż nie wiązał się ze zdejmowaniem piasty to można by zmieniać. A tak to można śmiało olać.Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.
Comment
Comment