Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Metalowe osłony tarcz hamulcowych - tarcze kotwiczne

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Comment

Czy ktoś jeździ dłuższy czas bez tarcz kotwicznych z tyłu i może napisać, czy mocnej się brudzą klocki lub czy jest problem generalnie z hamulcami tym spowodowany?

Wczoraj tak już ocierały u mnie skorodowane tarcze, że przy próbie ich odgięcia po prostu się rozsypały i 3-4 ruchy i tarcze już się nie trzymały i bez zdejmowania kół i podnoszenia auta normalnie dało się je wyjąć od wewnątrz.

Mam jeszcze ponad połowę klocków i tarcze też jeszcze ok i spokojnie zestaw 30-40 tys. wytrzyma, a przy wymianie tarcz, klocków doszły by nowe tarcze kotwiczne i chyba od razu nowe łożyska do piast. Przebieg 325 tys. - 17 lat auto.

Comment

Zamieszczone przez zozulka Zobacz posta
        Czy ktoś jeździ dłuższy czas bez tarcz kotwicznych z tyłu i może napisać, czy mocnej się brudzą klocki lub czy jest problem generalnie z hamulcami tym spowodowany?

Wczoraj tak już ocierały u mnie skorodowane tarcze, że przy próbie ich odgięcia po prostu się rozsypały i 3-4 ruchy i tarcze już się nie trzymały i bez zdejmowania kół i podnoszenia auta normalnie dało się je wyjąć od wewnątrz.

Mam jeszcze ponad połowę klocków i tarcze też jeszcze ok i spokojnie zestaw 30-40 tys. wytrzyma, a przy wymianie tarcz, klocków doszły by nowe tarcze kotwiczne i chyba od razu nowe łożyska do piast. Przebieg 325 tys. - 17 lat auto.
        Ja jeżdżę tak juz ładnych kilka lat...i nic sie złego nie wydarzyło.

Comment

Żona jeździ w swoim VII gen. Nie się nie dzieje. Żeby osłony nie kosztowały rower i dwa worki zboża a montaż nie wiązał się ze zdejmowaniem piasty to można by zmieniać. A tak to można śmiało olać.
          Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
          Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Bardzo dziękuję, póki co same pozytywy - cisza z tyłu auta nastała

Comment

Working...
            X