Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Metalowe osłony tarcz hamulcowych - tarcze kotwiczne

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

zamowiłem osłony na allegro za 40zł sztuka ma jutro zdemontowac i mi wysłącv ciekawe czy mu sie uda czy mi wysle razem z łozyskiem.,orginalne sa tak zardzewiał ze troche wody i je zgubie..a zamontowałem nowe tarcze wiec mi troche szkoda zeby woda sie po nich lała niepotrzebnie

Comment

Te szersze osłony są też w Type S....przynajmniej ja tak mam w swojej Hance.

Comment

Właśnie zmieniłem koła na zimówki i okazało się że moje osłony już też są do wymiany. O ile jedną można by jeszcze podmalować to druga (prawa) już leży w gruzach i nadaje się tylko do wymiany.
        Czy coś się zmieniło i udało się komuś kupić (poza ASO) takie osłony/zamienniki bez kombinowania, na zasadzie "idę do sklepu i kupuję"?
        Prowadzi handel jakaś sieciówka, hurtownia, czy ktoś? Bo nigdzie w necie nie znalazłem ofert
        Może być i do 5D i do Type R i S. Ktoś ma jakieś doświadczenia z konkretnym adresem?

Comment

w sklepach tego nikt nie ma, ja kupiłem od Alixa, wymieniał u siebie na inny bajer, więc skorzystałem. Na allegro znajdziesz w dobrym stanie i w dobrej cenie używki, ale od razu je pomaluj przed założeniem .
          Auto mojej koleżanki ale jej pomagałem, fabryczne i to 6 letnie były przeżarte na wylot po obwodzie, prześwit był, co to za szajs to szok.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Tak własne zrobię. Zaciski też muszę pomalować bo rdza jest taka że zaczynają się już łuszczyć.
            Niestety nie widziałem nic na Allegro więc liczyłem na sklepy, w takim razie razie zostanie mi śledzenie aukcji.

PS
            Znalazłem do sedana LINK, będzie to pasować do 5D?
            Last edited by TRAFO; 05-11-2014, 10:27.

Comment

nie przypominam sobie tych "wykrojników" nie, do UFO to pasować nie będzie, https://allegro.pl/tarcza-hamulcowa-...708571366.html
              do UFO są okrągłe.
              Długo możesz czekać zazwyczaj idzie to w parze ze zwrotnicą. Poszukaj po zwrotnicach, może ktoś Ci to rozbierze: https://allegro.pl/piasta-zwrotnica-...680341313.html

może znajdziesz w lepszym stanie ale te wydają się jeszcze ok tylko ro renowacji.
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Witam,
                również posiadam te osłony. Fabrycznie montowane w Niemczech. Wiecie może, czy mogą generować jakiś "chałas" w sensie stukanie jak jest mokro na dworze ?
                Szukam ciągle rozwiązania mojego problemu ze olbrzymimi stukami

Comment

Tarcza Kotwiczna Tył,osłona

Witam,
                  mam zamiar wymieniac tarcze kotwiczna z tyłu i mam pytanie czy ktoś to już robił? jakieś porady wskazówki? rozumiem że trzeba zdjąć piastę żeby założyć nową tarcze kotwiczną?
                  Dziekuje rady i porady
                  Pozdrawiam

Comment

U mnie z tyłu stukają klocki. Po regulacji blaszkami jest trochę lepiej ale i tak mam cały tył do wymiany bo były przez jakiś czas zapieczone i coś się musiało odkształcić. Możesz spróbować sprawdzić jadąc po wybojach z opuszczoną szybą czy słyszysz różnicę jak lekko wciśniesz hamulec.

Tylne osłony tarcz bardzo korodują. Właśnie zamawiam je z ASO, nr części: 43253-SMG-E01 (Civic 5D 1.8) cena około 150zł/sztuka i tutaj mam pytanie, wiecie może jaką farbą/lakierem można je dodatkowo zabezpieczyć przed korozją i przegrzaniem ?

Comment

Witam ,właśnie odebrałem tarcze kotwiczne, moje uległy rozpadowi, z ASO kraków krężek& cena 154zł a dla porównania euro japan 180zł. Ciekawa sprawa

Comment

Witam
                        Czy jest możliwość założenia do tych większych tarcz kotwicznych felg stalowych 16" ?

Nie pomijamy Regulaminu przy rejestracji. Pierwszy wpis dział powitań.
                        Last edited by rambo7; 24-10-2017, 13:44. Powód: Regulamin pkt 2.

Comment

Znalazłem coś takiego jako numer tej części chyba w tym lepszym wydaniu który tutaj określacie jako zamiennik
                          HONDA 43253-SMG-E60
                          Możecie potwierdzić czy to to faktycznie?

tarcza kotwiczna.jpg

a tak chyba wygląda OEM
                          tarcza kotwiczna 2.jpg
                          Last edited by lbr; 06-02-2018, 17:27.

Comment

Witam. Odgrzeje temat, bo tarcza kotwiczna na tył jedna sztuka to aż 160 zł za kawałek blachy.
                            Czy ktoś już może odnalazł świętego graala i znalazł zamiennik pasujący z innych modeli aut ?

Comment

Aż 160? Za rzecz wymienianą raz na ileś lat? Myślę, że cena jest normalna. Za taka cene nawet nie probowalbym szukac zamiennikow, bo wymiana tez pare zlotych kosztuje zwykle wiec wsadzanie tam "patentow"...
                              ............................C I V I C
                              .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                              . .
                              Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Też szukam jakiegoś zamiennika bo cena oryginału jest dla mnie chora.

Comment

Working...
                                X