zamowiłem osłony na allegro za 40zł sztuka ma jutro zdemontowac i mi wysłącv ciekawe czy mu sie uda czy mi wysle razem z łozyskiem.,orginalne sa tak zardzewiał ze troche wody i je zgubie..a zamontowałem nowe tarcze wiec mi troche szkoda zeby woda sie po nich lała niepotrzebnie
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Metalowe osłony tarcz hamulcowych - tarcze kotwiczne
Collapse
X
-
Właśnie zmieniłem koła na zimówki i okazało się że moje osłony już też są do wymiany. O ile jedną można by jeszcze podmalować to druga (prawa) już leży w gruzach i nadaje się tylko do wymiany.
Czy coś się zmieniło i udało się komuś kupić (poza ASO) takie osłony/zamienniki bez kombinowania, na zasadzie "idę do sklepu i kupuję"?
Prowadzi handel jakaś sieciówka, hurtownia, czy ktoś? Bo nigdzie w necie nie znalazłem ofert
Może być i do 5D i do Type R i S. Ktoś ma jakieś doświadczenia z konkretnym adresem?
Comment
-
w sklepach tego nikt nie ma, ja kupiłem od Alixa, wymieniał u siebie na inny bajer, więc skorzystałem. Na allegro znajdziesz w dobrym stanie i w dobrej cenie używki, ale od razu je pomaluj przed założeniem.
Auto mojej koleżanki ale jej pomagałem, fabryczne i to 6 letnie były przeżarte na wylot po obwodzie, prześwit był, co to za szajs to szok.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Tak własne zrobię. Zaciski też muszę pomalować bo rdza jest taka że zaczynają się już łuszczyć.
Niestety nie widziałem nic na Allegro więc liczyłem na sklepy, w takim razie razie zostanie mi śledzenie aukcji.
PS
Znalazłem do sedana LINK, będzie to pasować do 5D?Last edited by TRAFO; 05-11-2014, 10:27.
Comment
-
nie przypominam sobie tych "wykrojników" nie, do UFO to pasować nie będzie, https://allegro.pl/tarcza-hamulcowa-...708571366.html
do UFO są okrągłe.
Długo możesz czekać zazwyczaj idzie to w parze ze zwrotnicą. Poszukaj po zwrotnicach, może ktoś Ci to rozbierze: https://allegro.pl/piasta-zwrotnica-...680341313.html
może znajdziesz w lepszym stanie ale te wydają się jeszcze ok tylko ro renowacji.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
U mnie z tyłu stukają klocki. Po regulacji blaszkami jest trochę lepiej ale i tak mam cały tył do wymiany bo były przez jakiś czas zapieczone i coś się musiało odkształcić. Możesz spróbować sprawdzić jadąc po wybojach z opuszczoną szybą czy słyszysz różnicę jak lekko wciśniesz hamulec.
Tylne osłony tarcz bardzo korodują. Właśnie zamawiam je z ASO, nr części: 43253-SMG-E01 (Civic 5D 1.8) cena około 150zł/sztuka i tutaj mam pytanie, wiecie może jaką farbą/lakierem można je dodatkowo zabezpieczyć przed korozją i przegrzaniem ?
Comment
-
Znalazłem coś takiego jako numer tej części chyba w tym lepszym wydaniu który tutaj określacie jako zamiennik
HONDA 43253-SMG-E60
Możecie potwierdzić czy to to faktycznie?
tarcza kotwiczna.jpg
a tak chyba wygląda OEM
tarcza kotwiczna 2.jpgLast edited by lbr; 06-02-2018, 17:27.
Comment
-
Aż 160? Za rzecz wymienianą raz na ileś lat? Myślę, że cena jest normalna. Za taka cene nawet nie probowalbym szukac zamiennikow, bo wymiana tez pare zlotych kosztuje zwykle wiec wsadzanie tam "patentow"...............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
Comment