wątek ma dużo wpisów, więc nie śledzę, czy zmieniłeś płyn DOT4? w układzie sprzęgła? z mojej obserwacji wynika że 1 raz w roku należy zmienić. Im mniej H2O w Dot4 tym jakby mniej cierpko pracuje pedał.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Skrzypiący pedał sprzęgła
Collapse
X
-
Ja w ekstremalnie trudnych do posmarowania miejscach albo z lenistwa używam smaru Tunap 921
Jeśli więc nie chce Ci się za bardzo napracować to powinieneś być zadowolony bo jest w sprayu i ma rurkę .
Można tym bez szkody psikać pod gumę w pompie bez obawy o uszczelnienie tłoka.
Comment
-
Zamieszczone przez lucano Zobacz posta@Furial
Udało Ci się wcisnąć ten smar? 5 października mam wizytę w serwisie i nie wiem czy kombinować z tym smarem czy kupić zestaw naprawczy. Trochę się boję, że ten zestaw gówno da :-)
Smar litowy mimo wstrzyknięcia w sprayu, a nawet strzykawka nic nie dał.
Tylko wd40 się spisuje. Raz na 2 tyg psikam i spokój.
Powodzenia :/
Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu TapatalkaMoja KoHanka
Comment
-
Zamieszczone przez Furial Zobacz postaTak, na wciśniętym pedale
Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Zamieszczone przez lucano Zobacz postaKurde nie mogę zlokalizować tego miejsca :/
1. Odsun fotel na max do tyłu
2. Zdejmij osłonę pod kierownicą (ma 1 przekręcany zaworek plastikowy po środku i po 1 jednym wcisku po każdej stronie (ciągnie się w dół))
3. Weź latarkę
4. Połóż się na plecach tak by mieć próg na lini pleców, a głowę pod kolumna kierownicy
5. Powinieneś widzieć to miejsce na zdjęciu ponizej
Tutaj właśnie po wciśnięciu pedału pojawia się szparka w którą należy wcisnac smar.
Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu TapatalkaMoja KoHanka
Comment
-
Zbieram sie do wymiany plynu dot4 w pompce sprzegla . czy musi byc oryginalny dot4 hondy z haparts czy mozna kupic dot 4 innej firmy. ten oryginalny hondowski 47 zl po litra troche drogo... Jakie wasze zdanie w temacie ?? ile tam tego plynu wchodzi ?
Comment
-
Zamieszczone przez Furial Zobacz postaZrób tak:
1. Odsun fotel na max do tyłu
2. Zdejmij osłonę pod kierownicą (ma 1 przekręcany zaworek plastikowy po środku i po 1 jednym wcisku po każdej stronie (ciągnie się w dół))
3. Weź latarkę
4. Połóż się na plecach tak by mieć próg na lini pleców, a głowę pod kolumna kierownicy
5. Powinieneś widzieć to miejsce na zdjęciu ponizej
Tutaj właśnie po wciśnięciu pedału pojawia się szparka w którą należy wcisnac smar.
Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Gdzie tego szukać, rzućcie okiem na fotki?
Last edited by krzych_u; 31-10-2020, 06:17.
Comment
-
Last edited by kostykiewicz; 30-06-2021, 06:11.
Comment
-
Jak zauważyłeś nie skrzypi gdy wciskamy dźwignię pedału sprzęgła za pomocą zadbanej nóżki...
... (otwórz maskę) spójrz na ramię widełek w skrzyni. Skrzypienie pochodzi od ramienia ..a tak naprawdę od przegubu kulowego siłownika hydraulicznego który pcha to ramię.
Musisz posmarować tam gdzie pokazałem.
Masz 2 możliwości jakiś smar w sprayu i co jakiś czas trysnąć, albo smar wys temperaturowy na pędzelek i tam nałożyć w te osadzenie półkoliste.Załączone plikiKierownik Działu Diesla
Comment
Comment