Zadzwoniłem sobie do ASO i podpytałem jak to jest. Powiedzieli, że generalnie w modelach 2009 i nowszych montują pompki i inne elementy sprzęgła ze wszelkimi poprawkami, a ponoć troche ich zrobili. Ale tez nie wykluczają, ze jakaś możliwość wystąpienia usterki istnieje nawet przy tych 'najnowszych' wersjach elementów.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Skrzypiący pedał sprzęgła
Collapse
X
-
Zamieszczone przez mariusz_kucharski Zobacz postaCzesc. Gdzie zakupilecs taki lacznik? Pozdrawiam
Comment
-
Witam posiadaczy VIII genów. Robiąc zakupy w pewnym zaprzyjaźnionym ASO byłem mimowolnym świadkiem rozmowy pracownika z Klientem (na pewno użytkownikiem forum CKP), podczas której rzeczowo poinformowano Klienta, że trzeszczenie przy wciskaniu sprzęgła pochodzi często ze styczników zamontowanych przy pedale sprzęgła oraz z samej pompy sprzęgła (o ile dobrze zrozumiałem, to kulista wypukła powierzchnia metalowego popychacza jest niedokładnie wykonana i współpracując z wklęsłą powierzchnią plastikowego tłoczka powoduje jego przycieranie się i trzeszczenie - dodatkowo tłoczek może wtedy ukosować się i trzeć o cylinder. Podobno fabryka nic nie poprawiła i tak jak było w VII, tak też jest w VIII gen. Civów. Problem dotyczy też Accordów, CR-V i innych).
Styczniki oczyszczają i smarują, pompy wymieniają - optymalizacja położenia i smarowanie nie wystarcza często nawet do wyjazdu ze stacji. Podobno można przepolerować metalowy popychacz i jeśli inne elementy nie są przytarte, to na dłuższy (niż wymiana) czas rozwiązuje to problem (podobno 1,5 roku po takiej naprawie jest wciąż cisza).
Może zamiast walczyć z ASO, wystarczy porozmawiać z nimi jak z ludźmi i wtedy uda się komuś "tam" wpaść na genialny pomysł rozebrania pompy i próby jej naprawy, skoro sama wymiana na nową nie jest 100% skuteczna? Przecież jak mają nową pompę na wierzchu, to zanim ją włożą, mogą chyba pobawić się z nią chwilę (podobno wystarczy 10 minut)...
Chyba, że pracują tam bezmózgie wymieniacze - z takimi, to nie da się dogadać! Jak Honda nic nie wymyśli i nie wystawi jakiejś "noty technicznej", to oni sami nic więcej nie mogą i nie są w stanie zrobić!
Jeśli coś Wam to pomoże, to na zdrowie
Pozdrawiam
Zamieszczone przez zabad Zobacz postaWitam, po dlugotrwalej walce ze skrzypiacym sprzeglem chyba udalo mi sie to jakos naprawic i to bez wymiany pedalu lub pompy. wymienilem tylko lacznik miedzy pedalem sprzegla a pompa sprzegla. Jak narazie przejechalem 50 km i cisza wiec jestem dobrej mysli . Zobaczymy co bedzie dalej
Dolaczam zdjecia czesci ktore wymienilem.Last edited by Tomo1; 10-09-2010, 21:50.
Comment
-
Wiatam ,też mam juz autko po gwarancji skonczyla sie w maju, teraz jest wrzesien i zaczelo skrzypiec a wczoraj wypadla mala biala tulejka od sprzezyny podobno ,czy bez tej tulejki mozna jezdzic i czy ktos juz wymienial pedal sprzegla po gwarancji(jaki jest koszt pedalu z wymiana w ASO).Pozdrawiam
witam,mam pytanie czy mozna jezdzic dalej ka wypadnie ta tulejka ,mam to samo i czy warto wymieniac pedal czy mozna bez tej tulejki jezdzic?
Comment
-
Zamieszczone przez markon1969 Zobacz postaWiatam ,też mam juz autko po gwarancji skonczyla sie w maju, teraz jest wrzesien i zaczelo skrzypiec a wczoraj wypadla mala biala tulejka od sprzezyny podobno ,czy bez tej tulejki mozna jezdzic i czy ktos juz wymienial pedal sprzegla po gwarancji(jaki jest koszt pedalu z wymiana w ASO).Pozdrawiam
witam,mam pytanie czy mozna jezdzic dalej ka wypadnie ta tulejka ,mam to samo i czy warto wymieniac pedal czy mozna bez tej tulejki jezdzic?
Niektórzy wkładają tulejki z VII gena - tam występują jako część zamienna. Nie są idealnie takie same, ale zawsze kilka stówek zostaje w kieszeni... Numer wg EPC to 46981-S2A-003, najlepiej wymienić obie (bedą dwie takie same). Koszt jednej to niecałe 20 pln.
Comment
-
Mogę tylko potwierdzić mam model VII gen. 5D i sprzęgło skrzypi, a dziś mamy 2010 jesli mówicie że dalej to badziewie montują to SKANDAL - ręce opadają i można dostać qur...icy ! na dzień dzisiejszy smaruje co 1 m/c i jeżdze jeszcze nic sie nie rozpadło.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
ja mam civica type s i działo się dokładnie to samo. Przy pierwszy zgłoszeniu naprawili jakieś tulejki (??) i na parę miesięcy był spokój. Potem znów zaczęło się
skrzypienie i przy kolejnym przeglądzie wymienili całą pompę sprzęgła. Teraz jest OK, ale doradca serwisu mówił że to taka "przypadłość"
Comment
-
Nie dane mi bylo cieszyc sie za dlugo cicha praca pedalu sprzegla, po okolo 10kkm od wymiany pompy i pedalu problem powrocil. Na razie objaw nie wystepuje stale wiec jeszcze nie ma po co jechac do ASO bo jak znam zycie to bydle nawet nie jeknie.sigpic
Comment
-
Witam,tez wymienialem w serwise tulejki ,regulowali pompe,smarowali,,w Hondzie powiedzieli mi ze mozna spokojnie z tym jezdzic nic sie nie stanie tylko walory sluchowe jesli komus przeszkadza to bedzie musial troche kasy wylozyc ,ale da sie z tym jezdzic .Pozdrawiam
Comment
-
U mnie skrzypienie pojawiło sie po wyjeździe z serwisu po przeglądzie po 1 roku (5D, przebieg 10300). Wcześniej nie było nigdy żadnych objawów. Nastepnego dnia wróciłem więc na naprawę. Twierdzili, że nie dotykali sprzęgła przy przeglądzie. Jeśli tak to jakiś wyjątkowy zbieg okoliczności. Działali przy samochodzie ok godziny i oddali: cos przesmarowali, wypoziomowali pompę sprzęgła itd. I wygląda, że jest ok. Pan powiedział, że jesli to się powtórzy, natychmiast zgłaszać i wtedy wymienią pompę sprzęgła. Podobno od 3 tygodni są dostępne nowe pompy, gdzie temat rozwiązano (Honda ponoć zmieniła producenta tych części). Jest więc światło nadziei dla sfrustrowanych
Comment
Comment