Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

"Check Engine Oil Level"

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

LPG a tak kiedyś tłumaczył to elektronik w ASO jak go pytałem ,czy były jakieś problemy z czujnikiem oleju i powiedział, że przez sterownik gazu właśnie takie kwiatki ECU wywala. Ja wymieniałem i sterownik gazowy bo spalił ECU jak i sam ECU to wtedy pytałem.Po wymianie obu nie mam już problemu. Stąd takie dzień pytanie a czy prawda?
    Last edited by maciej_mariusz; 01-06-2025, 23:32.

Comment

Zamieszczone przez maciej_mariusz Zobacz posta
      LPG a tak kiedyś tłumaczył to elektronik w ASO jak go pytałem ,czy były jakieś problemy z czujnikiem oleju i powiedział, że przez sterownik gazu właśnie takie kwiatki ECU wywala. Ja wymieniałem i sterownik gazowy bo spalił ECU jak i sam ECU to wtedy pytałem.Po wymianie obu nie mam już problemu. Stąd takie dzień pytanie a czy prawda?
      No popatrz... zablokowałem w programie Stag wyświetlanie błedu katalizatora P420, i jak na złość.... wyskoczył mu "niski poziom oleju" , którego nie było od dwóch miesięcy.
      Ile kosztowała taka wymiana 2xECU?
      Auto na uszkodzonych ECU nie działa czy tylko sypie błędami?

Comment

Zamieszczone przez Waflo Zobacz posta
        No popatrz... zablokowałem w programie Stag wyświetlanie błedu katalizatora P420, i jak na złość.... wyskoczył mu "niski poziom oleju" , którego nie było od dwóch miesięcy.
        Ile kosztowała taka wymiana 2xECU?
        Auto na uszkodzonych ECU nie działa czy tylko sypie błędami?
        @Waflo, spróbuj odłączyć i podłączyć na chwilę akumulator, też tak miałem że jak gaziarz mi dodał do kasowania błąd P420 to po kilku km wyskoczyła mi kontrolka z niskim poziomem oleju. W moim przypadku pomogło : )

Comment

U mnie nie działa odłączenie akumulatora na błąd niskiego poziomu oleju.
          Po 20-30 kilometrach wywala ponownie.

Comment

Working...
          X