Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Regulacja luzu zaworowego głowicy cylindra 1,8

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez szymv Zobacz posta
    + coś do kręcenia wałem
    Piąty bieg i pchać ,albo lewar i kręcić kolem,też na piątce.T czasem wygodniej niż do wału się dokopywać..

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
      Piąty bieg i pchać ,albo lewar i kręcić kolem,też na piątce.T czasem wygodniej niż do wału się dokopywać..
      Też tak robię, tyle że na 4 tym biegu. 5 ty na postoju mi nie wchodzi.

Comment

Ja jak ustawiałem zawory to bez problemu kluczem 12 na kole walka kręciłem po wykręceniu świec . Nigdy mi się sama śruba nie przekręciła i wygodne dojście. Może źle robię ale u mnie się sprawdza

Comment

Zamieszczone przez szymv Zobacz posta
          ale 250 to kosmos jakiś :P
          Kosmos bo z tego co piszecie to nie wymaga to jakiejś mega pracy, ale jednak jak ASO to zawsze +100 zł do każdej usługi.

Comment

Robiłem to wiele razy na niedzielnych spotach w plenerze.Zajmuje to na prawdę tak niewiele czasu że po prostu nie opłacało się umawiać ekstra,tylko machnąć zaworki przy okazji..
            Last edited by m26; 16-02-2018, 12:37.

Comment

Warto robić regulację samemu.
              -nie jest trudna -są filmiki na Youtube
              - oszczędność pieniędzy,
              - pewność, że w ogóle jest zrobiona
              - samemu można zadbać o czystość pracy-niestety krawędzie głowicy są brudne i ten brud niechlujny mechanik może wepchnąć do obszaru roboczego. Daję zdjęcie-przy powiększeniu widać piach.

Comment

Odbiegam zupełnie od tematu, nigdy nie grzebałem przy ufo, ale klawiatura jakaś taka sucha, zero filmu olejowego. To normalne ?

Comment

Olej OW30 AMSOIL widać w pewnych miejscach olej. Olej czysty (jazda na gazie) to nic nie widać. Film olejowy nie jest gruby.

Comment

Od econo d15z6 w zwyż wszystkie mają juz klawiaturę na rolkach,dlatego tak nie widać.
                    Sam zastanawiałem się nad próbą przerobienia swojego silnika,bo to dobra rzecz.

Comment

• jestem tu nowy... takze chcialbym wykonac samodzielnie regulacje zaworow w hondzie civic VIII silnik 1.8. Nie wiem jak sie za to zabrac , jakies wskazowki ? instrukcje ?

Nowy: nie pomija Regulaminu przy rejestracji, wita się w odpowiednim dziale, pisze poprawnie po polsku, korzysta z wyszukiwarki tematów.
                      Last edited by rambo7; 22-02-2018, 13:17. Powód: Regulamin pkt 2, 3, 5.

Comment

• Gdzie ta instrukcja????????

Comment

• Zamieszczone przez marzena199411 Zobacz posta
                          Gdzie ta instrukcja????????
                          https://youtu.be/mMbR9lsGBbk

Comment

• Zamieszczone przez marzena199411 Zobacz posta
                            jestem tu nowy
                            marzena199411, Nic już nie wiem

Comment

• Łoj tam,to pewnie jak Jan Maryśka Rokita

Comment

• Witam
                                Mój mechanik obrósł w piórka i nie mam zaufanego.Jestem na etapie luzów zaworów jak w temacie.Może ktoś z forum by mi to opanował?Lub polećcie sprawdzonego mechanika z okolic Rudy Ślaskiej-pozdr.

Comment

Working...
                                X