Chce zabrać się za kontrole luzów zaworowych, pytanie moje czy jest sens brać się do tego bez klucza dynamometrycznego? Mogę podokręcać nakrętki kontrujące i pokrywę zaworów poprostu „z czuciem” czy musi być idealnie co do Nm?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Regulacja luzu zaworowego głowicy cylindra 1,8
Collapse
X
-
-
To zależy od tego jak dobre masz czucie w rękach
Comment
-
Zamieszczone przez Amek Zobacz postaChce zabrać się za kontrole luzów zaworowych, pytanie moje czy jest sens brać się do tego bez klucza dynamometrycznego? Mogę podokręcać nakrętki kontrujące i pokrywę zaworów poprostu „z czuciem” czy musi być idealnie co do Nm?
Comment
-
Montował ktoś pokrywę bez używania masy uszczelniającej na powierzchni przylegania pompy oleju?
Comment
-
Zamieszczone przez Amek Zobacz postaMontował ktoś pokrywę bez używania masy uszczelniającej na powierzchni przylegania pompy oleju?
Comment
-
-
Zamieszczone przez RafalGo Zobacz postaPrzymierzam się do pierwszej regulacji luzu w silniku R18A2 (1.8) , 160k km, połowa z tego przebiegu na lpg, na zimnym klekocze już jak diesel , no i moc już nie ta, więc zapewne to zbyt duży luz zaworowy.
Może ktoś opisać mi jak to jest z tą uszczelką pod pokrywę zaworów ? Wymieniamy , i gdzieś tam jeszcze trzeba przesmarować odpowiednim silikonem (proszę o dokładniejsze wyjaśnienie).
Druga sprawa, ASO proponuje wymianę za 200zł + 60zł uszczelka. Cena rozsądna tylko zastanawia mnie cena uszczelki. Uszczelka Honda OEM to koszt zakupu 130zł na necie, więc dziwi mnie cena 60zł w aso, tym bardziej że aso nie jest zwykle cenowo atrakcyjne. Możliwe czy sami dają zamienniki ?
Comment
-
Cena rozsądna tylko zastanawia mnie cena uszczelki
te ceny podane są często wymyślone i z góry ustalone, niekoniecznie uszczelka musi kosztować krocie, a cena dla ASO i cena dla kowalskiego zawsze będzie inna dodaj do tego marże i inne obciążenia,
tak samo cena za usługę może być zawyżona a cena za uszczelkę "atrakcyjna" wszystko jest względne. Nie sugeruj się tym, to są zwykłe marketingowe oszukaństwa abyś właśnie tak myślał jak oni chcą!
Oni nie pozwolą sobie na zamienniki czy jakiś chłam, uszczelka będzie oryginalna. Swoją drogą cena ASO nie jest wygórowana za tę usługę choć u Pana Janusza mogłoby być taniej.4gen D15B2/VW Polo AKV/8gen R18A2/407 9HZ/8gen L13A7
Mój samochód: http://www.civicforum.pl/showthread....AN-Civic-R18A2
https://www.civicforum.pl/showthread...L13A7-Wiferide
Comment
-
Zamieszczone przez rysiol1 Zobacz postaNa haparts.pl ori za 80 zł
Comment
-
ASO ma prawo montować zamiennik o jakości takiej samej lub wyższej niż oryginału.Wyjątek to naprawa gwaancyjna,wtedy serwis musi zakupić część w centrali jak chce za nią dostać zwrot pieniędzy od gwaranta.
Producent auta ma obowiązek zapewnić dostępność części 10 lat po zakończeniu produkcji modelu ,ale nigdzie nie jest napisane że mają to być oryginały i w conajmniej 90% nie są. Kupując części w ASO do starszego modelu mamy przeważnie dobry zamiennik za cenę kilkukrotną tej co na mieście,ale za to w worku z logiem.
Comment
-
Wczoraj i dziś orientowałem się jak wygląda cena regulacji luzów zaworowych w ASO i na razie mam takie dane:
ASO Aries Motor: 246 zł + 85 zł uszczelka
ASO Honda Plaza: 470zł (w cenie uszczelka)
ASO Olsztyn: 250 zł i jeśli uszczelki nie trzeba wymieniać to nie wymieniają (powiedziali, że rzadko trzeba ją wynieniać) - na razie najlepsza oferta.
Jak mi ktoś jeszcze odpisze to zaktualizuję listę.
Comment
-
Zamieszczone przez m26 Zobacz postaSzczelinomierz 5zł
Klucz 10 3zł
Wkrętak płaski 7zł)
Podsumowanie dobre. Zastanawiają mnie ceny typu 150 za regulację, ale 250 to kosmos jakiś :P
Comment
Comment