Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Regulacja luzu zaworowego głowicy cylindra 1,8

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Jak leżą przewody od instalacji gazowej na pokrywie zaworów to rzeczywiście jest więcej rzeczy do rozbierania, zapytaj ile kosztuje roboczogodzina ( jeśli na tej podstawie wyliczają koszty ) i zapytaj ile czasu zajmie im zabranie przewodów z pokrywy tak żeby im nie przeszkadzało jej odkręcenie i powiedz, że o tyle więcej możesz dopłacić a jak nie to poszukaj zwykłego warsztatu w którym zapłacisz za to 100zł, bo akurat wielkiej filozofii w regulacji zaworów nie ma, a szczególnie w 1,8 gdzie jest łatwy dostęp, nie to co w 1,4.
    Moja łódka Civic..
    Mój "klekocik" Ceed..
    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
    Coś na temat olejów..

Comment

No właśnie na te 250 z bólem ale byłem przygotowany, ale 350 to już przesada, dodając do tego, że do Aso muszę dojechać w jedną stronę jakieś 80 km co generuje dodatkowe, niewielkie ale zawsze koszta, no i czas
      Chyba poszukam warsztatu u siebie na miejscu, tylko muszę wyszperać parametry luzów i pogodzić się z myślą, że w ASO może w cenie usługi dostałbym dodatkowo diagnostykę HDS...

Comment

dorzucę tylko fotki odnośnie instalacji - leży za pokrywą, dodatkowo przewody są elastyczne i da się je odgiąć aby zdjąć coś więcej niż plastikową czapkę stąd moje zdziwienie wobec takiego skoku ceny za usługę w ASO:

1.jpg

2.jpg

Comment

Jakby ktoś chciał obejrzeć - https://www.youtube.com/watch?v=t03Bp8QIrrk

Comment

witam, czy doświadczeni forumowicze mogą podpowiedzieć czy dźwięk silnika wskazuje na regulację luzów zaworowych? Dodam, że 5 tys. km temu były regulowane gdyż auto osiągnęło 100 tys. (wydaje mi się, że jakiś czas temu silnik pracował inaczej). Poniżej link.

Comment

Cześć,
              W weekend, jeśli pogoda dopiszę, planuję wyregulować luzy zaworowe (przebieg 105k). Przejrzałem fotorelacje (wielkie dzięki) i nie widziałem by ktokolwiek odłączał akumulator. Czy nie jest to konieczne?

Comment

przy zabiegu regulacji zaworów odpinanie nie ma zalecenia odpinania aku.
                Kierownik Działu Diesla

Comment

hejka właśnie kupiłem szczelinomierz i nie ukrywam że chętnie bym spróbował wyregulować zawory w swojej hondzie UFO ...silnik 1,3 - post widzę już kilka lat temu ale jak te fotki były by jeszcze dostępne to prosiłbym o wrzucenie na mail : [email protected]

Comment

Jakie są objawy rozregulowanych zaworów... Po czym poznać że zawory są do regulacji ?

Comment

Terkocze klawiatura, charakterystyczne cykanie tak jak na wideo, przy LPG trzeba robić częściej taką regulację.
                      Tutaj przykład taka honda dla bogatych czyli acura

Tutaj dźwięk przed i po regulacji:
                      Last edited by rat4; 11-09-2017, 20:49.
                      4gen D15B2/VW Polo AKV/8gen R18A2/407 9HZ/8gen L13A7
                      Mój samochód: http://www.civicforum.pl/showthread....AN-Civic-R18A2
                      https://www.civicforum.pl/showthread...L13A7-Wiferide

Comment

Witam Kolegów Hondziarzy;
                        Ja niebawem będę wykonywać regulacje w Hanki z L13A7 z przebiegiem 152kkm...
                        Zastanawia mnie tylko jedno. W serwisówce podają, aby zdemontować kolektor wydechowy i zmienić tam komplet uszczelek, jednak w ASO (a przynajmniej w niektórych) tego nie robią, bo nie widzą potrzeby. Czy ktoś wie, czy bez zdejmowania kolektora można bez problemu zdjąć pokrywę zaworów w tym silniku? Przyznam, że w innych silnikach nigdy nie zdejmowałem kolektora ani wie widziałem takiego zalecenia... Docelowo dla przyszłych pokoleń, będę chciał zrobić dokumentację wideo z przeprowadzonego zabiegu od A do Z.

Mam też drugie pytanie. Czy w silniku D16V1 (tak, ten z VII) wymienia się uszczelki śrub pokrywy zaworów?

p.s. jest kilka rzeczy które będę chciał wykonać w tych autach ( VII i VIII) i stworzyć odpowiednią dokumentacje wideo. Mam nadzieję, że koledzy pomożecie, gdy będę mieć jakieś głupsze pytanie. Oczywiście w odpowiednich działach
                        Civic VI - DEACTIVED, CIVIC VII D16V1 ES7 - ACTIVE, CIVIC VIII L13A7 FK1 - SOLD, TOYOTA COROLLA E182 - ACTIVE
                        Tylko z Hanią dobrze się wiedzie....
                        Ale o Hanie trzeba dbać
                        Moje maleństwo: ES7

Comment

Luz zaworowy

Panowie co ile brobi się luz zaworowy w benzynce 1.8.
                          Robiony przy 97tyś obecnie 136tyś,czy juz powinienem robić?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez asad81 Zobacz posta
                            Panowie co ile brobi się luz zaworowy w benzynce 1.8.
                            Robiony przy 97tyś obecnie 136tyś,czy juz powinienem robić?

Nawet tam nie zaglądaj, w R18 ustawiasz co 100 000 km, chyba, że latasz na gazie.

PS. Następnym razem użyj wyszukiwarki i nie zakładaj nowego wątku. Połączyłem go z istniejącym.

Comment

Dziękuję

Comment

Zapytanie
                                Sprawdzony mechanik *Zielona G *Żagań *Żary* - kogo polecacie ?

Comment

Working...
                                X