Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Felgi 16" do VIIIgen

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Będzie wchodzić do wewnątrz. Oczywiście co kto lubi, ale moim zdaniem przy tej szerokości felgi, dla estetyki to ET minimum 40.

Pozdrawiam
    Łukasz

Comment

Felga Alutec 16x7" ET42 z oponami 205/55/16

11.jpg
      DSC_1726.jpg
      Last edited by vegol; 21-04-2018, 00:30.

Comment

Panowie, potrzebuję pomocy w zakupie alufelg.
        Aktualnie mam felgi stalowe a na nich opony 215/55/R16
        Potrzebuję kupić 4 nowe opony i felgi aluminiowe. Kompletnie nie wiem jakiego rozmiaru szukać, nigdy wcześniej ten temat mnie nie ciekawił, a teraz trzeba coś kupić.
        Proszę o pomoc.

Comment

Czy da radę zamontować 16":
          6Jx16
          et 50
          5x114,3
          Plus opony zimowe
          205/55/16?

Wysłane z mojego C1-U02 przy użyciu Tapatalka

Comment

TUTAJ masz tabelę, wydaje mi się że 6J to trochę za wąska może być Ja mam letnie na felgach fabrycznych 17" 7J et 55. Na 16" et 42 więc et 50 też by było ok.
            Last edited by vegol; 07-11-2018, 22:59.

Comment

Do FAZIK83
              Ładnie prezentują się 17" 7,5J et 40-50 profil 225/45/17

Comment

Panowie, nie napisałem najważniejszego.
                Alufelgi chcę na lato. Teraz zimówki mam na stalowych.

Comment

Właśnie to jest propozycja na lato

Comment

Zamieszczone przez vegol Zobacz posta
                    Do FAZIK83
                    Ładnie prezentują się 17" 7,5J et 40-50 profil 225/45/17
                    Jakie do tego opony? Jakieś przykłady nowych opon?

Comment

Temat TU i TU. Ja osobiścię będę w przyszłym roku raczej celował w Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3. Tylko że każdy ma inne oczekiwania względem opony inną opcja są również FALKENY
                      Last edited by vegol; 08-11-2018, 21:51.

Comment

może uda się bez zakładania nowego wątku
                        W #12 Alix zaproponował ten model felg
                        Wyjątkowa kolekcja felg aluminiowych tworzona w oparciu o najnowsze trendy motoryzacyjne przy użyciu zaawansowanych technologii takich jak flow forming.

jako propozycja dla lekkich felg 16" do Civica VIII.
                        Ale to było ww marcu zeszłego roku. Poza tym mnie nie bardzo przekonuje ich wzór.
                        Zaczęła się zima, założone 16" Goodyeary Ultragrip 9. Na lato były na oryginalnych alu 16" Yokohamy AE01, którym mówię dość.
                        Chcę sprzedać obydwa komplety felg i kupić nowy + Goodyear Vector 4Seasons G2 205/55R16
                        No i szukam felg lekkich, to dla mnie pryorytet. Jeśli nie znajdę zauważalnie lżejszych niż seryjne to zostawię seryjne.
                        I pytaie czy jest coś nowego w podobnej cenie co proponowane w maarcu 2017?
                        Jeszcze ciekawe ile w ogóle można zyskać wagi na takiej wymianie?

Comment

Wprowadzam na allegro parametry dla felg aluminiowych do Hondy Civic 2006 zgodnie z zaleceniami producenta to na calym allegro wyszukuje mi 4 strony....tych samych felg, jeden rodzaj. To mam slabiutki wybór. Co mam zrobic? Przecież inne nie podejdą jesli chodzi o rozmair 16'?

Comment

Ale z drugiej strony ta strona mowi że ET 55 dla 16'...prosze o pomoc.

Comment

Kolega szuka konkretnie oem honda felg? To będzie faktycznie ograniczenie w ilości ofert. Ale kolega może przecież jeżeli nie jest priorytetem oem honda kupić felgę innego producenta np. z większym otworem centralnym i zastosować pierścienie redukcyjne.

Comment

Dla mnie to trudny temat Ale może jakoś dam radę. Dzięki za podpowiedź. Czyli co jest najważniejsze? Rozstaw śrub, et, otwór centryjacy? Który parametr może być inny niż producent zaleca?

Comment

Working...
                                X