Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Felgi 16" do VIIIgen

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Nie wytrzymam z tym durnym krajem Irlandia od kilku dni szukam tych felg oczywiście w rozsądnej cenie która to w sklepach w Polsce lub Niemczech to 103- 107 Euro za sztukę ale żaden sklep nie wysyła do mnie . Znalazłem jeden sklep w irlandii ale mają cenę prawie 145 za sztukę i nie wiem czy dodają pierścienie i nakrętki czy wogule mają żeby dokupić , choć cena troszkę przesadzona . Nie mam już pomysłu gdzie je mogę dostać . A chce odrazu kupić też opony wiec razem by to wyglądało tak Ronal R60-Blue (Diamond, Black)
    6.5x16 ET45 5x114.3 82 lub ET40 (jeszcze się zastanawiam) i do tego Michelin PRIMACY 3 205/55 R16 91 V
    Myślałem że w dzisiejszych czasach taki zakup powinien być łatwiejszy ech
    Last edited by Arkadiusz1; 23-03-2017, 15:59.

Comment

Udało mi się okazyjnie..bardzo okazyjnie kupić fele 16" z oponami 45.
      Po założeniu trochę mi humor siadł bo jopa w nadkolu jest strasznie wielka.
      Co doradzicie na przyszłość? Opona 55 wystarczy czy szukać większego kompletu lepiej?

IMG_20170321_155057.jpg

Comment

Zmiana opon na takie o indeksie 55 zmieni średnicę koła na właściwą.
        Zmiana na większe felgi to taka sama zmiana średnicy całego koła tylko z niższym indeksem opony.
        Przy właściwej oponie będziesz miał większą średnicę koła o 4cm. To dużo.
        Last edited by eror; 24-03-2017, 00:39.

Comment

Po 2cm z każdej strony to faktycznie zauważalne być powinno. No i komfort na dziurach większy. Dzięki za info

Comment

Proszę o info czy felgi o poniższych parametrach będą pasowały do 4D. Wydaje mi się, że z pierścieniem centrującym do 64.1 powinny być ok.

Alufelgi DEZENT 16"
            Rozstaw śrub: 5x114.3
            Otwór centrujący 67.1
            ET 47
            8jpg.jpg

Comment

Tak jak piszesz, pierścienie centrujące potrzebne i felgi będą pasować.
              Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Pytanko dla mojego spokojnego snu do czasu założenia felg : czy felga 16x6,5 ET38 z oponą 205/55 nie będzie problemu ? Z obliczeń wychodzi mi że opona będzie o 1mm dalej na zewnątrz niż przy seryjnej feldze 17x7 ET 55 z oponą 225/45

Comment

Coś źle policzyłeś... Koło, tzn felga będzie wysunięte względem seryjnego nie o 1mm a o 10,7mm. Opona względem seryjnej 7mm.
                  Ale będzie wszystko będzie pasować, miejsca pod nadkolem jest wystarczająco dużo by nawet dać 15mm.
                  Źródło https://elmot24.pl/kalkulator-opon-felg/
                  Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

A więc informacyjnie - założone felgi 16x6,5 ET38 z oponą 205/55 nic nie obciera i jak na 16 wygląda bardzo przyzwoicie, koła nie są tak bardzo schowane w nadkolach.

Comment

Moglibyście wrzucić fotki, jak siedzą w waszych ufokach felgi 16”?
                      FK2 R18A2 Crystal Black Pearl NH-731P by-Faraam

Comment

U mnie tak to wygląda

Comment

Tylko takie mam:
                          16x6,5 ET38 z oponą 205/55

20171221_202910.jpg

Comment

Zaczynam sie rozglądać za felgami... Na pewno chciałbym lżejsze koło niż OEM - wie ktoś może ile OEM waży, aby mieć punkt odniesienia?
                            Nie chciałbym tez aby było aż tak schowane jak jest OEM. Jakie wiec ET przy 6,5” byłoby optymalne? 40?

Comment

Przy feldze 6,5" nawet ET 30 wejdzie bez obcierania.

Comment

Znalazłem ciekawe felgi jednak o parametrach 16x7jj, ET50. Nie będzie to zbyt wchodzić do wewnątrz? Czy żeby jakiś dystans złożyć musze wymieniać szpilki na dłuższe?

Comment

Working...
                                X