Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Felgi 16" do VIIIgen
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Po pierwsze to zorientuj się ile ważą. Mając 1.4 pod maską uważam że powinieneś brać ten parametr pod uwagę bo parę kilo na kole sprawia już sporą różnicę w dynamice.
Pasować to będą, wygląd to kwestia gustu o którym raczej się nie powinno dyskutować.
Dla mnie 17" w UFO to minimum, ale ja mam spaczony mózg pod tym względemFront IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
-
Siema odgrzebie trochę temat, jako iż ustaliłem że do mojego nowego nabytku Hondy Civic 2.2 Ctdi UFO, chcę kupić alufelgi 16 zamiast 18 które ktoś w niej miał wcześniejMam bardzo istotne ale prozaiczne dla was pytanie :
jako iż fundusze mam ograniczone i mogę wydać maks 1500 zł to czy lepiej kupić używane podobno oryginalne felgi typu :
https://olx.pl/oferta/felgi-16-orygi...d12bb;promoted lub
OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl
czy lepiej kupić nowe ale marki typu :
https://www.rino-sklep.pl/pl/felga-1...-tsw-apex.html lub
chodzi o to czy przeklada się to na komfort jazdy i czy duża róznica jest w jakości takich alufelg ?
z góry dzięki za odpowiedź, mam nadzieje ze wybralem odpowiedni temat
Comment
-
Sprzedaj te 18" lub po prostu się z kimś zamień. Felgi OEM (Hondowskie) jakościowo będą ok (o ile używane nie krzywe itd), ale są generalnie ciężkie co wpływa negatywnie na prowadzenie auta - czuć to szczególnie po założeniu lekkich kół.
Jest jednak wiele różnych zdań na ten temat, niektórzy po prostu wolą OEM bo... OEM.
Jeśli chodzi o te aftermarketowe felgi - obie powinny być ok. Przemyśl jeszcze raz 17"Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
Comment
-
Cześć.
W tym budżecie warto przemyśleć ekonomiczną wersję sprawdzonych "chinoli": np DXS z sieci Norauro: 1100 PLN za komplet nowych 16 to dobra cena, a z mojego doświadczenia ta marka nie krzywi się i nie pęka na pierwszej dziurze tym bardziej, że opona w rozmiarze 205/55 dobrze chroni felgę. Używane, proste i nienaprawiane felgi "lepszych producentów" da się może kupić taniej, ale zwykle koszt z renowacją przewyższy ww. kwotę.
Pozdrawiam
Łukasz
Comment
-
Witam, by nie zakładać nowego tematu Panowie felgi stalowe od Accorda z 2004 r 16" będą pasować do Ufo ? śruby rozstaw na bank taki sam ale piasta ? ktoś ma potwierdzone dane ? Mam możliwość kupna zimy w dobrej cenie lecz nie wiem jak się to ma do ufo - niestety nie jest to na miejscu a koleś nie jest ochoczy dokładnie zmierzyć mówi ze nie ma jak ...
Comment
-
Accord ma piastę 64mm a więc taką samą jak Civic. Felgi powinny pasować, na Allegro są nawet oferty ze stalówkami gdzie określona jest kompatybilność pomiędzy Civic Accord HRV CRV FRV https://allegro.pl/felgi-stalowe-16-...477842105.htmlFront IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
Comment
-
Witam,
Jestem posiadaczem Civica 4D 2009 r. w wersji Comfort. Chciałbym zakupić alufelgi od wersji Executive (zdjęcie niżej). Jeżeli ktoś z Kolegów posiadałby takie na sprzedaż lub orientowałby się gdzie je zdobyć - proszę o infoNa allegro to produkt rzadko spotykany. W ASO nie pytałem ale pewnie to kwota powyżej 2500 za cały komplet.
Ewentualnie proszę o poradę jakie fajne felgi mogę włożyć do sedana w kolorze Urban Titanum Metallic.
Pozdrawiam.
Honda Civic Alufelgi Executive.jpg
Comment
-
Cześć,
zakupiłem opony zimowe Nokian WR D4 205/55/16 - 91H i jutro chciałbym kupić felgi stalowe 16' na zimę. Kupując Hondę, miałem tylko letnie opony na alu 17' - patrząc na inne wątki na forum, to chyba oryginalne felgi (na zdjęciu).
Zastanawiam się*czy potrzebuję do zamocowania stalowych felg dokupić nakrętki? W jednym ze sklepów na allegro napisali, że do montażu będę potrzebował nakrętki M12x1,5. Chciałem się tylko upewnić czy to prawda, bo w jednym z wątków czytałem, że prawdopodobnie nie potrzebuję kupować dodatkowych nakrętek? Kto więc ma rację?
IMG_3442.JPG
Link do Felg: Link fo felg stalowych
Comment
-
Jeśli masz fabryczne felgi Hondy to masz nakrętki sferyczne. Będą one pasować do Twoich stalówek.Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
Comment
-
Od niedawna jestem właścicielem civic VIII generacji ufo z silnikiem 1.4. Niestety autko ma felgi stalowe, więc postanowiłem że je wymienię na alufelgi . Zastanawiałem się nad OEM ale czytałem że są ciężkie . Polecilibyście jakieś dobre felgi 16" najlepiej o takim samym ET ,takiej samej szerokości i otworze centrującym do kwoty myślę że 2000zł, maksymalnie 2500 zł. Bo im więcej czytam tym bardziej mam mętlik w głowie .
Comment
-
Nie wiem, jaki masz kolor nadwozia bo czasem to ma znaczenie dla wyglądu... ale lekkie i w sensownej cenie zobacz np. te:
Wyjątkowa kolekcja felg aluminiowych tworzona w oparciu o najnowsze trendy motoryzacyjne przy użyciu zaawansowanych technologii takich jak flow forming.
Kiedyś to się nazywało DragRacing i mimo, że to chińska produkcja, to masa ludzi na nich jeździ i nie ma problemów. Z reguły są jedne z najlżejszych w klasie poza kutymi (ale to zupełnie inne ceny).
Zamieszczone przez Arkadiusz1 Zobacz postanajlepiej o takim samym ET ,takiej samej szerokości i otworze centrującym
16stki w tym aucie wyglądają zazwyczaj na niewielkie, warto więc iść w "powiększające" optycznie wzory i raczej nie ciemne kolory (chyba, że masz jasny lakier i chcesz do tego czarną felgę). Pobaw się w przymierzanie:
Może Ronal R60 Blue (jest 6,5 ET40 akurat):
honda-civic-ronal-r60-blue-jetblack-16.jpg
honda-civic-ronal-r60-blue-jetblack-16(1).jpg
Albo z ciemnych też akurat Ronal R59 Jetblack:
honda-civic-ronal-r59-jetblack-16.jpg
Można oczywiście klasycznie srebrne jak coś typu MAK Stone 5 czy Dezent TI, czy MAK Highland:
honda-civic-mak-highlands-gun-metal-16.jpg
Ale akurat dla mnie jak już kupować nowe felgi to fajne i odświeżające i oryginalne, nie takie co siedzą na autach za każdym rogiem...Last edited by Alix; 18-03-2017, 13:52.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Małe sprostowanie, seria 16" 6,5J ma ET50 a nie ET45Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
Comment
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaNie wiem, jaki masz kolor nadwozia bo czasem to ma znaczenie dla wyglądu... ale lekkie i w sensownej cenie zobacz np. te:
Wyjątkowa kolekcja felg aluminiowych tworzona w oparciu o najnowsze trendy motoryzacyjne przy użyciu zaawansowanych technologii takich jak flow forming.
Kiedyś to się nazywało DragRacing i mimo, że to chińska produkcja, to masa ludzi na nich jeździ i nie ma problemów. Z reguły są jedne z najlżejszych w klasie poza kutymi (ale to zupełnie inne ceny).
To od razu zapomnij. ET bym dał w zakresie powiedzmy 38-45 (seria ma 45) - nieco bardziej wysunięte będą tylko lepiej wyglądać, więc takie ET38-40 byłyby ideałem. W jeździe to za wiele nie zmieni. Alusy będą się nieraz zaczynały od 7,0 raczej w 16'' i takie bym brał; seryjnie jest tylko 6,5; nie polecam raczej brania szerszych niż 7,0 bo raz, że felga im szersza tym cięższa, a dwa że felga będzie bardziej wystawać i łatwiej ją uszkodzić np. o krawężnik. Także zakres powiedzmy 6,5-7,0. Żadne aftermarketowe felgi nie będą miały Hondowskiego otworu centrującego. Od tego są pierścienie, zazwyczaj dorzucane przez sprzedawcę, podobnie jak inne nakrętki - stożkowe a nie OEM półkoliste - warto się upomnieć o te rzeczy przy zakupie, w razie czego to są też groszowe kwestie.
16stki w tym aucie wyglądają zazwyczaj na niewielkie, warto więc iść w "powiększające" optycznie wzory i raczej nie ciemne kolory (chyba, że masz jasny lakier i chcesz do tego czarną felgę). Pobaw się w przymierzanie:
Może Ronal R60 Blue (jest 6,5 ET40 akurat):
[ATTACH=CONFIG]33846[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]33847[/ATTACH]
Albo z ciemnych też akurat Ronal R59 Jetblack:
[ATTACH=CONFIG]33848[/ATTACH]
Można oczywiście klasycznie srebrne jak coś typu MAK Stone 5 czy Dezent TI, czy MAK Highland:
[ATTACH=CONFIG]33849[/ATTACH]
Ale akurat dla mnie jak już kupować nowe felgi to fajne i odświeżające i oryginalne, nie takie co siedzą na autach za każdym rogiem...
Wysłane z Sony
Comment
-
To jak założysz to wklej fotkę albo tu albobw temacie auta............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
Comment