Mam okazję kupić od znajomego koła. Problem w tym, że przód ma szerokość 7, 5j, a tył bodajże 9,5j. Opony 215/45r17, z tyłu z racji szerokości jest naciąg. Co myślicie o takiej konfiguracji? Pchać się czy odpuścić temat. Mój sedan to Daily, nie chciał bym w razie coś utrudnić sobie jeśli tak można to ująć codziennej eksploatacji auta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Opony i Felgi do Civic 8gen - Kompendium
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Felgi w kolorze grafitowym posiadają purchle. Będę je dawał do piaskowania i malowania. Chciałbym zachować kolor lub je nawet jeszcze ściemnić. Mam sam poszukać sobie farbę. Jakiego producenta polecacie farby ?
20191114_150832.jpg20191111_140456.jpg20191111_131644.jpgLast edited by elmer32; 15-11-2019, 20:32.
Comment
-
Zamieszczone przez elmer32 Zobacz postaChciałbym zachować kolor lub je nawet jeszcze ściemnić. Mam sam poszukać sobie farbę.
felga.jpg
Comment
-
Witam jestem tu nowy moje pytanie brzmi
Mam zamiar kupić felgi z oponami tzw alufelgi zastanawiam się nad 17 orginalne honda 7 cali opony 205/45/r 17
otwór centrujący 64,10mm 5x114.3 ale et 45.Itu nasówa się problem czy nie będą wystawały po za obrys samochodu honda civic ufo sport 1,8
Nadmienię że ów felgi jeździły na honda civic 7 generacji type r dziękuję poz
Comment
-
Witam
Moje pytanie czy felgi od honda typer
s 7 generacji tzw żelazko będą pasować do mojego civic ufo 1.8 sport
Podaję wymiary 205/17/45
Felgi 7cali et 45.To et mnie przeraża czy nie będzie powodowało konfliktu bo niby powinno być et 55 póz.Bardzo proszę o udzielenie odpowiedź z góry dziękuję pozdrawiam wszystkich
Comment
-
Zamieszczone przez sparco Zobacz postaCześć, ujeżdża ktoś zimówki marki imperial? Opinie pozytywne, a są nowe w cenie używek. Czy nie dziadować i dołożyć do średniej półki typu nexen czy frigo?
18x8 et38 +225/40/18+ h&r ma to rację bytu?
Takie 18stki jak podales beda na granicy obcierania i zrobia z auta cos pomiedzy taczka a wozem drabiniastym w polaczeniu z twardymi springami H&R. Ale jak ktos sie uprze to zalozy. Tylko po co uposledzac auto z 1.8 to druga kwestia. Ten silnik nie daje potencjalu na wykorzystanie tego.
Przepraszam ze podsumuje ale... calosc jak zwykle dla mnie klasy "kupie springi kupie fele... i zaloze gowniane opony po taniosci". Wiesz co, kolejnosc totalnie odwrotna. Najpierw dobre opony. To one sa kluczowe dla prowadzenia sie auta. Reszta potem... pod warunkiem ze kupisz dobre opony. Na dziadowskich oponach nic nie nadrobi trakcji, chociaz bys tam 4x4 z adaptywnym zawiasem zaaplikowal.Last edited by Alix; 28-12-2019, 23:58.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Mi chodziło o zimówki
A 18" mam teraz do kupienia z rocznymi nfera su1.
W sumie u mnie każdy Civic był "taczką" bo miał obniżony zawias i opony na małym profilu
To co byście polecili na zimę w 16" do kwoty 1000zł. Jazda głównie po mieście.
Comment
Comment