Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Opony i Felgi do Civic 8gen - Kompendium

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez MarcelWro Zobacz posta
    Tylko że z indeksem V kosztuje ta Yokohama ponad 5 stów a w takim przypadku to wolę Conti albo Micheliny
    475/szt

sent from mobile

Comment

• Gdzie w takiej cenie znalazłeś? jakaś linka?

Comment

• Zamieszczone przez MarcelWro Zobacz posta
        Gdzie w takiej cenie znalazłeś? jakaś linka?
        Duży portal zwany aukcyjnym na a

sent from mobile

Comment

• Witam jestem tutaj nowy. Zakupiłem miesiąc temu Hondę Civic TypeS 2009r 1.8 silniczek. Odrazu były założone 17 calowe kołeczka z oponami 225/45/17 i moje pytanie brzmi czy 16 calowe kołeczka z ogumieniem 205/55/R16 będą bardziej tłumić nierówności naszych pięknych polskich ulic ?? I jak to się przekłada na komfort prowadzenia ??

Comment

• 16" będą generalnie bardziej komfortowe, aczkolwiek weź pod uwagę także typ opon jakie używasz (indeksy, przeznaczenie). Nie zawsze zmiana rozmiaru wiązać się będzie z polepszeniem/pogorszeniem komfortu.
            Zerknij na ten temat https://www.civicforum.pl/showthread...u-Za-i-przeciw
            Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

• Potwierdzam. Ja na stalowych kołach 16-calowych odczuwam zdecydowanie pogorszenie komfortu w porównaniu z jazdą na 17". Przyczyną są prawdopodobnie opony - ekologiczne, oszczędzające paliwo i bardzo ciche. Niestety, mają bardzo twarde ścianki, przez co negatywnie wpływają na komfort jazdy. Dlatego lepiej nie sugerować się samym rozmiarem kół.
              Mój czarny 8gen

Comment

• Obecnie posiadam 17 alusy i 16 zimowe stalowe na których nie miałem okazji jedzic i chyba zrobię mały eksperyment i zamienię na te zimówki i pojeżdżę dwa dni i zobaczę a własnej skórze jak to się ma do ogółu. IMG_0977.jpg takie oryginały posiadam i pytanie czy warto wymienić je ??na coś innego
                Last edited by FlaczekTypeS; 21-03-2017, 19:06.

Comment

• Zamieszczone przez FlaczekTypeS Zobacz posta
                  takie oryginały posiadam i pytanie czy warto wymienić je ??na coś innego
                  Masz na myśli felgi czy opony?
                  Mój czarny 8gen

Comment

• Wiosna się zaczęła więc czas zmienić ogumienie oraz felgi.
                    Znalazłem 18" felgi 7,5J ET38 i zastanawiam się czy ET38 nie wysunie felgi za daleko i nie będzie ocierała (Civic 8'th Gen.)
                    Opony w planie 225/40 R18
                    Czy ktoś ma taki setup u siebie i mógł by się pochwalić doświadczeniami oraz zdjęciami

Comment

• Zamieszczone przez feri99 Zobacz posta
                      Wiosna się zaczęła więc czas zmienić ogumienie oraz felgi.
                      Znalazłem 18" felgi 7,5J ET38 i zastanawiam się czy ET38 nie wysunie felgi za daleko i nie będzie ocierała (Civic 8'th Gen.)
                      Opony w planie 225/40 R18
                      Czy ktoś ma taki setup u siebie i mógł by się pochwalić doświadczeniami oraz zdjęciami
                      Ja u siebie mam 8J et 38 17" czasami ociera ale ja już muszę wstawiać camber bolt. Tylko też zależy jak Ci opona się ułoży ja mam szersza i opona 225/45r17 układa się bardziej do środka więc też może być lekki problem lecz nie musi. Masz w sumie o 0,5J węższa felgę więc zapas masz 0,6 mm bardziej do środka więc myślę że będziesz miał na styk. Ale chcesz oponę 225/40 założyć to też inna sprawa jeden na forum ma 8J et38 na 225/40 i nic mu nie trze z tego co mówi. Dobrą alternatywą do tego byłoby zamontowanie opon 215/40R18 na 7,5 " ułoży się bardziej do wew strony.
                      Last edited by Przemek82; 04-04-2017, 07:09.

Comment

• Zamieszczone przez Bumber Zobacz posta
                        Masz na myśli felgi czy opony?

O felgi i opony. Z felg chodzi mi po głowie coś takiego tylko które kupić jeśli chodzi o rozstaw itp. Oczywiście oscyluje w 17 cali

Comment

O felgi i opony. Z felg chodzi mi po głowie coś takiego tylko które kupić jeśli chodzi o rozstaw itp. Oczywiście oscyluje w 17 cali
                          https://felgido.pl/alufelgi/o-z-ultraleggera-titanium
                          17 8.0J - 5x114,3 ET40
                          1 144 zł szt... 4 576 zł kpl
                          Last edited by Przemek82; 06-04-2017, 22:55.

Comment

• Zamieszczone przez Przemek82 Zobacz posta
                            17 8.0J - 5x114,3 ET40
                            1 144 zł szt... 4 576 zł kpl
                            I nie będą wystawać mi ani ocierać ?? Wiedzę cena bardzo wysoka ale podobnych w niższej cenie ciężko jeśli chodzi o jakość i ciężar.

Comment

I nie będą wystawać mi ani ocierać ?? Wiedzę cena bardzo wysoka ale podobnych w niższej cenie ciężko jeśli chodzi o jakość i ciężar.
                              https://allegro.pl/felgi-oz-formula-...3.html#thumb/2 - łap tańsze ;p

ET 40 i 8J to taki max inaczej to camber bolt ;p Ja mam et38 i 8J i już muszę zastosować cambery
                              Last edited by Przemek82; 07-04-2017, 18:23.

Comment

• Te sparco widzę cena lepsza i fajny wzór

Comment

Working...
                                X