Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Opony i Felgi do Civic 8gen - Kompendium
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Zamieszczone przez MarcelWro Zobacz postaGdzie w takiej cenie znalazłeś? jakaś linka?
sent from mobile
Comment
-
Witam jestem tutaj nowy. Zakupiłem miesiąc temu Hondę Civic TypeS 2009r 1.8 silniczek. Odrazu były założone 17 calowe kołeczka z oponami 225/45/17 i moje pytanie brzmi czy 16 calowe kołeczka z ogumieniem 205/55/R16 będą bardziej tłumić nierówności naszych pięknych polskich ulic ?? I jak to się przekłada na komfort prowadzenia ??
Comment
-
16" będą generalnie bardziej komfortowe, aczkolwiek weź pod uwagę także typ opon jakie używasz (indeksy, przeznaczenie). Nie zawsze zmiana rozmiaru wiązać się będzie z polepszeniem/pogorszeniem komfortu.
Zerknij na ten temat https://www.civicforum.pl/showthread...u-Za-i-przeciwFront IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
Comment
-
Potwierdzam. Ja na stalowych kołach 16-calowych odczuwam zdecydowanie pogorszenie komfortu w porównaniu z jazdą na 17". Przyczyną są prawdopodobnie opony - ekologiczne, oszczędzające paliwo i bardzo ciche. Niestety, mają bardzo twarde ścianki, przez co negatywnie wpływają na komfort jazdy. Dlatego lepiej nie sugerować się samym rozmiarem kół.
Comment
-
Obecnie posiadam 17 alusy i 16 zimowe stalowe na których nie miałem okazji jedzic i chyba zrobię mały eksperyment i zamienię na te zimówki i pojeżdżę dwa dni i zobaczę a własnej skórze jak to się ma do ogółu. IMG_0977.jpg takie oryginały posiadam i pytanie czy warto wymienić je ??na coś innegoLast edited by FlaczekTypeS; 21-03-2017, 19:06.
Comment
-
Zamieszczone przez FlaczekTypeS Zobacz postatakie oryginały posiadam i pytanie czy warto wymienić je ??na coś innego
Comment
-
Wiosna się zaczęła więc czas zmienić ogumienie oraz felgi.
Znalazłem 18" felgi 7,5J ET38 i zastanawiam się czy ET38 nie wysunie felgi za daleko i nie będzie ocierała (Civic 8'th Gen.)
Opony w planie 225/40 R18
Czy ktoś ma taki setup u siebie i mógł by się pochwalić doświadczeniami oraz zdjęciami
Comment
-
Zamieszczone przez feri99 Zobacz postaWiosna się zaczęła więc czas zmienić ogumienie oraz felgi.
Znalazłem 18" felgi 7,5J ET38 i zastanawiam się czy ET38 nie wysunie felgi za daleko i nie będzie ocierała (Civic 8'th Gen.)
Opony w planie 225/40 R18
Czy ktoś ma taki setup u siebie i mógł by się pochwalić doświadczeniami oraz zdjęciamiLast edited by Przemek82; 04-04-2017, 07:09.
Comment
-
Zamieszczone przez Bumber Zobacz postaMasz na myśli felgi czy opony?
O felgi i opony. Z felg chodzi mi po głowie coś takiego tylko które kupić jeśli chodzi o rozstaw itp. Oczywiście oscyluje w 17 cali
Comment
-
Zamieszczone przez FlaczekTypeS Zobacz postaO felgi i opony. Z felg chodzi mi po głowie coś takiego tylko które kupić jeśli chodzi o rozstaw itp. Oczywiście oscyluje w 17 cali
https://felgido.pl/alufelgi/o-z-ultraleggera-titanium
1 144 zł szt... 4 576 zł kplLast edited by Przemek82; 06-04-2017, 22:55.
Comment
-
Zamieszczone przez Przemek82 Zobacz posta17 8.0J - 5x114,3 ET40
1 144 zł szt... 4 576 zł kpl
Comment
-
Zamieszczone przez FlaczekTypeS Zobacz postaI nie będą wystawać mi ani ocierać ?? Wiedzę cena bardzo wysoka ale podobnych w niższej cenie ciężko jeśli chodzi o jakość i ciężar.
ET 40 i 8J to taki max inaczej to camber bolt ;p Ja mam et38 i 8J i już muszę zastosować camberyLast edited by Przemek82; 07-04-2017, 18:23.
Comment
Comment