Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Opony i Felgi do Civic 8gen - Kompendium

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Pytanie dotyczy koła składającego sie z opony i felgi to chyba normalne.
    Po co mi informacja ze w nadkole wejdzie opona 195/65/15 jak nie wejdzie felga 15 na hamulce
    Napisałem w pierwszym poście mam 17 (225/45/17) na lato z dobrymi oponami wygląda ładnie ale jest twardo. Chcę kupić koła na zimę.
    Zastanawiam sie nad kołami z oponami w rozmiarach standardowych więc albo 205/55/16 albo 195/65/15.
    Za 15 przemawia komfort cena oraz ilość takich kół w ogłoszeniach i przeczytawszy to co napisał Joe już chciałem kupić.
    Z tego co słyszę to jednak teraz zdecyduję sie na koła 16 bo mniejszy problem jak sie ewentualnie okaże że kupione koła nie pasują.
    Trzeba by to jasno napisać w kompedium bo tam jest napisane ze 15 pasują dodatkowo to samo wiemy czytając post Joego:
    "Możesz zastosować 195/65R15. Jak byś wczytał się w tematy o oponach to byś bez problemu dotarł do linków z kalkulatorami opon. Powyższa opona jest prawie identyczna co do średnicy do tej 17-ki.
    A co do "sprzecznych informacji" to obstawiam Twoją niewiedzę w temacie bo opony możesz dobierać jak Ci pasuje tylko musisz wiedzieć czy wejdą i przede wszystkim co chcesz uzyskać zakładając taką czy inna oponę i co za tym idzie felgę."

To poza wycieczka do mojej niewiedzy wprowadza w błąd.

Mieszkamy w małej miejscowości pod Łodzią auto eksploatowane jest w większości na drogach podmiejskich nie w mieście. Jazda spokojna - dojazdy żony do pracy - 16 km w jedną stronę. Muszą być dobre opony zimowe.
    Myśle że temat wyczerpany kupuję koła o średnicy 16 cali.

Comment

Zamieszczone przez jaskul Zobacz posta
      kupuję koła o średnicy 16 cali.
      Słusznie, będą pasować na 100% z zachowanie odpowiednich parametrów opisanych w pierwszym poście.

Zamieszczone przez jaskul Zobacz posta
      To poza wycieczka do mojej niewiedzy
      Wycieczka jest za lenistwo, bo nie doprecyzowałeś o co Ci tak naprawdę chodzi a od Nas chcesz pomocy gdzie w pierwszym poście masz jak byk napisane od A do Z co pasuje a co nie. Wprawdzie wstrzeliłeś się akurat w niszę z tą 15-ką ale jak Alix napisał trzeba by przymierzyć. A podejrzewam że wystarczy sprawdzić w specyfikacji na czym Twoje auto wyjechało z fabryki i już byś/byśmy wiedzieli czy 15-ka pasuje. Jak byś od razu zapytał że masz wątpliwości czy 15-ka wejdzie na hamulce i w tym i tym poście to wyczytałeś to inna rozmowa ale na pytanie czy koło 195/65R15 wejdzie bo masz wątpliwości odpowiedź jest twierdząca. Tak czy inaczej źle sformułowane pytanie właśnie z Twojej niewiedzy się wzięło a powielających się postów takich jak Twój mamy mnóstwo, szczególnie o olejach.
      Z mojej strony mogę tylko prosić Cię o nieco więcej wyrozumiałości mimo że post nieco krytyczny aczkolwiek celem moim była pomoc a nie wprowadzenie w błąd.

Comment

Hmm w sumie faktycznie trzeba bedzie przebudowac Kompendium pod katem tych 15'' i dojazdowki bo widac, ze to jednak nie zawsze jasne.
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Witam....Mili koledzy,koleżanki-potrzebne mi zdjęcia(i najlepiej nazwy) oryginalnych felg aluminiowych 16 do VIII gen.
          Niestety nie mogę sobie poradzić z rozwiązaniem nurtującej mnie zagadki.....
          Pewnie występowało kilka modeli.
          Jak by ktoś miał taką wiedzę to byłbym wdzięczny.
          Pozdrawiam.
          Rafał.
          Passat Variant 1.9 tdi 131km Tiptronik-2005r
          Honda Civic 1.4,90km 3D+STAG-1997r
          Honda Civic 2.2 i-cdti-2009r
          Audi A4 B6 1.6i 2004r+Stag Qbox+Barracuda
          Suzuki Bandit GSF-1250 SA

Comment

Wzory felg ori hond i nie tylko.

Fajna strona z felgami ori hondy i nie tylko z jakimi fabrykę opuszczały nasze hondy, podzielona między innymi na roczniki i modele . Są tam wzory i parametry; www.finishlinewheels.com.

Comment

Fakt stronka fajna..
              Niestety nie znalazłem tych felg.....ale może ktoś rozpozna co to takiego
              Gość co to mi je chce sprzedać upiera się że to ori...mnie się jednak coś nie widzi...nic więcej o nich nie wiem.
              mms_img-1430434052.jpg

Comment

Możesz je oglądnąć osobiście czy tylko otrzymać foto?

Comment

Obejrzę ,,na żywo,, w poniedziałek ale po prostu chciałem wiedzieć.
                  Jeżeli to nie oryginały to nie kupię
                  Mają być na zimę...kupię stalówki i będzie brzydko ale to tylko zima
                  PS.Gość jeździł na nich w UFO....

Comment

Sprawdź wszystkie dane i napisy na feldze i powinieneś znaleźć odpowiedz. Sprawdź czy to są felgi firmy Dezent model RE na stronie www.alcar.pl.
                    Last edited by elmer32; 15-08-2015, 21:53.

Comment

Tak będzie.....ale człowiek zawsze chce wiedzieć już
                      Może jeszcze ktoś pozna co to za felga...
                      Dzięki,pozdrawiam.
                      PS.Czy zdjęcie jest widoczne??

Comment

Rafalmoto sprawdziłeś te Dezenty RE?

Comment

Nie rozumiem pytania....jakie dezenty???
                          aaaaaaaaa sorry teraz widzę link...
                          zaraz sprawdzam
                          Tak to ta felga...masz 100% racji
                          Wielkie dzięki.
                          Teraz powiedz czy warto za to płacić 800zł...bo wg.mnie chyba nie ale może się mylę
                          Last edited by rafalmoto; 15-08-2015, 22:42.

Comment

Dezenty nie są złą firmą. Zobaczysz jaki jest stan techniczny felg. Mają dekle i pewnie pierścionki jak jeżdziły w hondzie. Parę złotych już masz zaoszczędzone. Porównaj cenę z felgami na allegro,olx itp.

Comment

Właśnie przeglądam....raczej na pewno ich nie kupię.
                              Jestem zwolennikiem ori.Wolę kupić podniszczone i zregenerować albo kupię stalowe i też będzie...zastanowię się jeszcze.
                              Ale dzięki tobie już wszystko wiem....jeszcze raz dzięki wielkie.
                              Pozdrawiam serdecznie.
                              Rafał.

Comment

Wzajemnie. Udanych zakupów. Jak znajdziesz coś konkretnego i sensownego pochwal się zdjęciem.

Comment

Working...
                                X