Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zimowe opony, zimówki do VIIIgen

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Cześć,
    Czy używa/używał ktoś z Was opon Kleber Krisalp HP3? Jakieś opinie? Warto? Zastanawiam się nad ich kupnem, felgi 16.

Comment

• Zamieszczone przez Ziem123 Zobacz posta
      Cześć,
      Czy używa/używał ktoś z Was opon Kleber Krisalp HP3? Jakieś opinie? Warto? Zastanawiam się nad ich kupnem, felgi 16.
      Cześć,
      Odnośnie Kleberów to powiem Ci że używam letnich tej marki i zdecydowanie odradzam. Głośne i cholery nie chcą się zedrzeć. Trzy sezony minęły i niewielkie zużycie. To odnośnie letnich tej firmy. W zeszłym sezonie kupiłem zimowe BFGoodrich G-Force Winter 2 i jestem mega zadowolony. Mieszkam w górskim terenie i kopią się wszędzie. W zimie dużo jeżdżę po okolicznych stokach narciarskich i jeszcze mnie nie zawiodły, śnieg, błoto pośniegowe, idą jak po torach. Jedynie co zauważyłem na tych zimówkach to leciutki gwizd jak jedziesz po mokrym asfalcie.

Comment

• Dzięki za odpowiedź, te BFGoodrich G-Force Winter 2 które polecasz wydają się spoko. Z tego co widzę mają trochę pozytywnych opinii i 6 miejsce w teście (17") wykonanym przez Auto Świat, także na +.

Comment

• Właśnie kupiłem te klebery i są bardzo ciche, mam wrażenie że cichsze niż letnie Dunlop blueresposne. Skusiła mnie cena 227 zł szt. z indeksem prędkości H. -na razie nie żałuję-ale mam od 3 dni .

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Rozważałem te Klebera , dobre parametry jak na tę cenę , opinie też , a jednak na mokrym trochę uważaj , za to na śniegu biją Nokiany D4

Wysłane z mojego ASUS_X00TD przy użyciu Tapatalka

Comment

• Jeśli chodzi o testy na mokrym to z tego co widzę Klebery wypadają podobnie jak BFGoodrich polecane przez auer73.

Bodex1, co w końcu kupiłeś?

Comment

• Jakie polecicie opony na 16"? 205 55 16. 91H ? Mieszkam na Pomorzu, więc śniegu jest jak na lekarstwo. Prędzej więcej mokrej nawierzchni, błota po śniegowego. Zakładam więc, że będę głównie jeździć po mokrym asfalcie tak od listopada do marca. Co "cichego", trwałego wybrać ?

Póki co zastanawiam się nad :

1. Nokian wr d4.
                2. BFGoodrich G-Force Winter 2
                3. UniroyalMS Plus
                Last edited by krzych_u; 27-10-2018, 20:54.

Comment

• Zamieszczone przez Ziem123 Zobacz posta
                  Jeśli chodzi o testy na mokrym to z tego co widzę Klebery wypadają podobnie jak BFGoodrich polecane przez auer73.

Bodex1, co w końcu kupiłeś?
                  Postawiłem na sprawdzone Dunlop Winter Sport 5.
                  Przejechałem już 2 tys km +20 stC i mocny deszcz na autostradzie do 140 km h są ok, bez niespodzianek.

Comment

• Nie ten rozmiar ale Uniroyal ms plus zona miala w corsie kilka lat i zadnych zastrzeżeń spisywaly się b.dobrze i na śniegu ciut gorzej na mokrym. Sam teraz szukam 15 do Jazza i myslalem o uni ale etykieta wypada tak sobie. Moze wezme Nokian.

Comment

• Nokian do rozmiaru 16" jest z Rosji , a od 17" w zwyż jest z Finlandii , to ja wolę Made in Poland
                      Widziałem filmiki na YT że strzępiącym się bieżnikiem, poza tym Nokian jest bardzo dobry na śniehu , a nie na mokrym asfalcie

Last edited by Bodex1; 28-10-2018, 07:34.

Comment

• Zamieszczone przez krzych_u Zobacz posta
                        Co "cichego", trwałego wybrać ?

Póki co zastanawiam się nad :

1. Nokian wr d4.
                        2. BFGoodrich G-Force Winter 2
                        3. UniroyalMS Plus
                        Uniroyal. Dość zrównoważona średnia półka od Continentala. BFGoodrich nigdy nie było jakimś wyjątkowo dobrym konstruktorem zimowek, a Nokian D4 to "śniegowa" zimowka z tendencją do "pływania" na twardym - jak już Nokian na Pomorzu to A4, a nie żadne D4... aczkolwiek to opona powiedzmy "performance'owa" więc cicho i komfortowo nie są jej priorytetami
                        ............................C I V I C
                        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                        . .
                        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez Bodex1 Zobacz posta
                          Nokian do rozmiaru 16" jest z Rosji , a od 17" w zwyż jest z Finlandii , to ja wolę Made in Poland
                          Kupiłem A4 17 produkcja 2018 i pochodzą z Rosyjskiej fabryki

Comment

• Ciut tańsze: Kleber Krisalp Hp3 205/55R16 91H
                            Warto?

Wysłane z mojego C1-U02 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Kleber jest 4 ta w rankingu, a Nokian ...
                              Dolny rząd jest 16" .

Comment

• Zamieszczone przez Bodex1 Zobacz posta
                                Nokian do rozmiaru 16" jest z Rosji , a od 17" w zwyż jest z Finlandii
                                A jakieś potwierdzenie tego co napisałeś.
                                Bo z tego co ja się orientuję to w Finlandii produkowane są opony na rynki skandynawskie. Ze względu na inną mieszankę.
                                Reszta opon pochodzi z Rosjii. W 2017 roku około 17 milionów opon.
                                Last edited by luzny41; 28-10-2018, 10:53.

Comment

Working...
                                X