Rainsport 3 czytałem ze jest poprawiony pod kątem ścieralności. Nie wiem polatam zobaczę. Opony są niedrogie więc i tak każdą opone zetrzesz w 4 sezony max. Przecież na całe życie ich nie kupujesz.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Letnie opony 17'' do VIIIgen
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Zamieszczone przez Pieczar Zobacz postaJuż miałem kupować oponki Goodyear Eagle F1 Asymetric 3, kiedy ktoś mi zamieszał w głowie i powiedział że dużo tańsze a praktycznie tak samo dobre są oponki Uniroyal rainsport 3. Okres wymiany opon zbliża się nieubłaganie, a ja dalej mam dylematy. Pomóżcie!
Comment
-
Zamieszczone przez kermit01 Zobacz postaJa to robię 5-7 tys rocznie wiec sie o to nie boje. Z ciekawości pytam
Comment
-
Panowie/Panie!, a opony całoroczne? do wszystkiego i do niczego? dla działkowców-emerytów? Myślałam o Nokianach Weatherproof ale już nie wiem czy nie zostawić tego pomysłu i zwyczajnie kupić opony letnie. Jeżdżę 10-12 tyś.rocznie po mieście ale mam do dyspozycji szybsze drogi. Zależy mi na bezpieczeństwie i emocjach więc jakie w końcu te gumki kupić? Dunlopy troszkę drogo.. i z tego co czytam na 2 sezony, a Pirelli P7 Cinturato?? i jaki indeks prędkości do Hani? niby wystarczy V, a jest jeszcze W/Y..
Comment
-
Wszystko zależy od stylu jazdy i ich ścieralność coś za coś dobrze kleją to wiadomo że ścieralność będzie mocna. Ja z kolei średnio jestem zadowolony z rainsport 3 jednak przy moim stylu jazdy czasami jak chcę wejść ostro w zakręt opony mnie ograniczają czuje jak się opona już załamuje miękkie są po prostuA po wstawieniu rozpórki to już w ogóle dobrze to czuć kiedy już zrywa przyczepność. Nie są to opony sportowe niestety ;p Albo zmienię je albo po prostu następne już będą inne
Możliwe że uderzę w stronę asymetric'a. Miałem wcześniej falkeny ze 914 ecorun i na tamtych mogłem poszaleć na tych tak średnio ;p Ale jeżeli chodzi o deszcz to super wpadam w kałuże i nie czuje jak samochód zwalnia przy wyższych prędkościach nie czuć tego oporu super wodę odprowadzają i super też trzymają.
Last edited by Przemek82; 19-04-2017, 18:20.
Comment
-
Zamieszczone przez kermit01 Zobacz postaA masz je z XL czy zwykle ?
Bez xl nie chciałem xl z twardymi ściankami miało być komfortowo. Ale chyba nie dla mnie komfort wolę coś bardziej szybszego ;p Bo wszystkie łuki ostatnio z uślizgiem oponChyba dla mnie lepiej będzie iśc w kierunku dunlopa sp sport, asymetric'a.
Last edited by Przemek82; 19-04-2017, 18:40.
Comment
-
Witam.
Co sadzicie o Debicach presto UHP 2. W ostatnim czasie rozmawiałem zgumiarzem i strasznie je zachwalal a cena jes takze powalajaco mała. Pobdobno to nowy bierznik tegoroczny w kategoriach na mokrej i suchej najwieksze oceny. Opony 245 45 17 91Y xl kosztuj od 260-300. Z takimi parametrami ciezko znalesc opone w takiek cenie.
W z wiazku z tym mam ptanie czy ktos jeździ na takich oponach jesli tak czy to prawda co o niej pisza czy daje rade???. Wiem to Debica ja sam wole Dunlopy ale Debica nalerzy do koncernu Gudiera wiec moze jest warta uwagi
Comment
-
Nie 245 tylko 225Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
Comment
-
Uff, z tego, co wyczytałem do tej pory w tym wątku (od str. 1 do 20, potem nie dałem rady) można wywnioskować, że:
- dla lubiących komfort dobrą oponą będzie Uniroyal Rainsport 3.
- Dunlopy szybko się zużywają.
- Michelin Primacy to badziewie jakich mało (i tu potwierdzam - mam takie w kupionej niedawno hondzie i fundują okropny hałas bo trafiły mi się wyząbkowane).
W takim razie co możecie mi polecić pod moje preferencje, które są następujące:
- wielkość r17", felga oryginalna 7"
- styl jazdy spokojny
- zależy mi na długim użytkowaniu
- zależy mi na komforcie, bo mieszkam w okolicy o dziurawych drogach i wkurza mnie już jazda moją Hondą - czy zmiana profilu coś by pomogła? Tak kojarzę, że warto zmienić na 205/50/17 ? nie chcę zmieniać rozmiaru felg
- na "cichości" mi nie zależy, bo wszystko będzie cichsze od Michelin Primacy
- cena możliwie rozsądna, niekoniecznie klasa premium, zastanawiam się nad hankookami jeszcze - ktoś używał? Może hankooki lepsze od uniroyali się okażą?
Comment
-
Bierz Uniroyal dla komfortu albo Bridgestone Turanza ER300 dla trwałości to z tych sensownie wycenianych. Zmiana rozmiaru na 205/50 jest bez sensu bo wysokość scianki bocznej opony się nie zmienia a jest ona bardziej naciagnieta i auto będzie łatwiej zgarnąć krawężniki lub być wręcz mniej komfortowa. Jak Ci zależy na komforcie i trwałości nie oszczędzaj za bardzo na siłę, bo w oponach budżetowych (Fulda, Sava itp.) żadnej z tych cech nie znajdziesz. Co najmniej średnia półka. Jeżeli zakup zimowek tez przed Tobą warto rozważyć całoroczne. To nieźłe i ekonomiczne rozwiązanie, a auto ani ciężkie ani mocarne wiec spokojnie sobie poradzą.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Zamieszczone przez dastro Zobacz postaMichelin Primacy to badziewie jakich mało (i tu potwierdzam - mam takie w kupionej niedawno hondzie i fundują okropny hałas bo trafiły mi się wyząbkowane)
Comment
Comment