Mocowanie jest jak w linku na ostatniej fotografii (na dole) - standardowe U. Co do przekładania plastiku to wszystko jest bardzo proste i nie połamiemy niczego. Chodzi o ruchomy plastik odchodzący bezpośrednio od piura wycieraczki. Jest on zamocowany do metalowego bolca w piórze na wcisk i na tym bolcu się trochę porusza. Wystarczy pociągnąć go mocno do siebie, ewentualnie podważyć śrubokrętem. Czasami uniwersalne pióra sprzedawane są z kilkoma takimi plastikami, które pasują do różnych typów mocowań i wtedy w zależności od posiadanego mocowania montujemy odpowiedni plastik. Więc bez obaw. I jeszcze jedna informacja. Wydaje mi się, że montowałem u siebie pióra oznaczone jako 550 mm i 600 mm. Nie pamiętam dokładnie ale były one krótsze od tego co zmierzyłem ale o dziwo w czasie montażu okazało się, że są identycznej długości co oryginalne. Polecam dokładne zmierzenie oryginalnych piór i nowych w czasie zakupu.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pióra wycieraczek szyb do Honda Civic VIII
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
witam'
w zaprzyjażnionej hurtowni kupiłem https://dipp.com.pl/ model ste2623r
za ok 60pln za parę całych piórek,
jeszcze nie wiem jak się sprawują,
ale niech leżą i czekają swego czasu - na pewno nadejdzie
słonecznie Wszystkich pozdrawiam
Comment
-
Zamieszczone przez Paluch Zobacz postaMoże nie masz czujnika deszczu i wtedy pióra są krótsze, jak masz czujnik to strona kierowcy 680 mm i 580 mm pasażer
Comment
-
Mam zamontowane wycieraczki Dipp w swojej Hani 5d. Przez około 3 miesiące sprawowały sie rewelacyjnie, ale później zaczęły coraz mocniej "mazać". Po około 5 miesiącach przyszedł czas na decyzję o wymianie. Teraz kupię inne (markowe). Jak ktoś chce się bawić w częste wymiany to polecam Dipp'a ;-). Mocowania pasują idealnie, są troszkę krótsze od oryginalnych, ale czujnik deszczu tego nie wyłapuje.
Comment
-
Zamieszczone przez Paluch Zobacz postaPrzeczytaj cały temat. ja mam czujnik deszczu i masz racje w ASO kosztują nawet ponad 200 zł ale pasują również inne takie jak bosch, dipp i wiele wiele innych.
Ja mam zamontowane aktualnie boscha
Comment
-
Witam, ja kupilem oryginalna gumke wycieraczki kierowcy szyba z czujnikiem deszczu za 59 zl w serwisie Hondy w Szczecinie to jest ta drozsza. Nie pytalem ile kosztuje pasazera ale wydaje mi sie ze ok 40 zl.
wymienialem sobie sam i trwalo to 2 min.
Wydaje mi sie ze najlepsze rozwiazanie to kupowac same gumki ale w serwisie i oryginalne.
Pozdruffka 4 All.
Comment
-
Zamieszczone przez jjkdg Zobacz postaWitam, ja kupilem oryginalna gumke wycieraczki kierowcy szyba z czujnikiem deszczu za 59 zl w serwisie Hondy w Szczecinie to jest ta drozsza. Nie pytalem ile kosztuje pasazera ale wydaje mi sie ze ok 40 zl.
wymienialem sobie sam i trwalo to 2 min.
Wydaje mi sie ze najlepsze rozwiazanie to kupowac same gumki ale w serwisie i oryginalne.
Pozdruffka 4 All.
Comment
-
Witam, też stanołem przed wymianą wycieraczek, orginalne zaczeły strasznie mazać. Po przeczytaniu forum stwierdziłem że w grę wchodzi tylko wymina gumek w ASO, bo nie chciałem żadnych wynalazków typu DIPP, a także wydawać przeszło 200 zeta na orginały. Przeszukałem jednak allegro i natrafiłem na wycieraczki Bosch aerotwin, gdziesz czytałem że nie do końca pasują bo nie plastik orginalny nie wchodzi i w wycieraczce pasażera trzeba przerabiac mocowanie. Dopytałem się sprzedawcy i okazało się że pojawiły się właśnie wycieraczki dedykowane do Civica. Kupiłem, zamontowałem i wszystko pasuje. Wycieraczka pasażera dostosowana do naszego auta, plastiki orginalne są nie potrzebne bo wycieraczka ma już taki plastik zintegrowany. W sumie za komplet dałem 125 zł. Wycieraczka pasażera ma 575mm a kierowcy 700mm (jest dłuższa ale pasuje idealnie, troche jest przesunięty środek). Model wycieraczek to Bosch aerotwin A 392 S. Ja narazie jestem bardzo zadowolony, dam znać za jakiś czas jak sie sprawują.
Pozdrawiam
Comment
Comment