Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pióra wycieraczek szyb do Honda Civic VIII

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Chyba się skuszę na same "gumki" w ASO koszt to 115zł natomiast całe pióra ok. 260zł ;/ (a to już jest zza dużo, przynajmniej dla mnie

Comment

• Wymieniłem na Boscha i bardzo dobrze się sprawują cena około 120 zł - lepiej niż kupić same gumki.

Comment

• Gumki z Kauflandu 19pln komplet w plastikowych prowadnicach bez metalowych blaszek pasują doskonale

Comment

• Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
          Wymieniłem na Boscha i bardzo dobrze się sprawują cena około 120 zł - lepiej niż kupić same gumki.
          WŁAŚNIE też oferowali mi Boscha za ok. 189zł , jedynym mankamentem był rozmiar lewej wycieraczki coś ok.700 mm prawa pasowała jak ulał !! i właśnie pytanie? czy po prostu takie mają być, czy ten rozmiar odbiega od rzeczywistych wymiarów, sprzedawca sprawdził i twierdzi, że typowe oryg. wycieraczki do naszych HOND-ek jest inny niż te, które oferuje BOSCH ...?

Comment

• ja mam tez BOSHA i pasują idealnie. Ale nie kosztowały 189zł. Jak na razie spisują sie bardzo dobrze zobaczymy jak bedzie jesienią i zimą w tedy przejda prawdziwy test.

Comment

• Zamieszczone przez WADE1982 Zobacz posta
              WŁAŚNIE też oferowali mi Boscha za ok. 189zł , jedynym mankamentem był rozmiar lewej wycieraczki coś ok.700 mm prawa pasowała jak ulał !! i właśnie pytanie? czy po prostu takie mają być, czy ten rozmiar odbiega od rzeczywistych wymiarów, sprzedawca sprawdził i twierdzi, że typowe oryg. wycieraczki do naszych HOND-ek jest inny niż te, które oferuje BOSCH ...?
              Tak wycieraczka od strony kierowcy BOSCHA jest 700 mm ale pasuje idealnie bierz śmiało. Tylko w necie znajdziesz dużo taniej.

Comment

• Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
                Tak wycieraczka od strony kierowcy BOSCHA jest 700 mm ale pasuje idealnie bierz śmiało. Tylko w necie znajdziesz dużo taniej.

Dzięki wielkie za odpowiedź, sprzedawca nie chciał ryzykować jak on sam stwierdził, że lepiej nie zakładać gdyż później gdyby wycieraczki zahaczyły o siebie mogłoby być "ziazio" w wys. kilku dobrych stów , ale teraz będę pewny

pozdrawiam !!

Comment

• witam wszystkich, krótkie pytanie? jak zdjąć pióro wycieraczki z ramienia, UFO. dzieki za wyczerpujące odpowiedzi.;-]

Comment

• Zamieszczone przez kosmos5 Zobacz posta
                    jak zdjąć pióro wycieraczki z ramienia, UFO.
                    Na ramieniu wycieraczki od zewnętrznej strony masz taką blokadę , podważasz ją wkrętakiem lub innym płaskim narzędziem i odginasz do góry a następnie zsuwasz pióro tak jak w tradycyjnych wycieraczkach z ramieniem zagiętym w kształcie litery c - przynajmniej tak jest w 4D i myślę , że w UFO jest podobnie

Comment

• Witam
                      Zakupilem Dippy mocowania pasuja ale nie pasuje mocowanie maskownicy na koncach ramion wycieraczki

Comment

• Kupiłem za 130 PLN Bosch aerotwin A392S. Dedykowane do civica (ufo) Pasują idealnie. Mają podobną osłonkę mocowani jak oryginalne. Chodzą rewelacyjnie i są w niższej cenie niż same gumki do oryginałów.

Comment

• Zamieszczone przez myslav Zobacz posta
                          Kupiłem za 130 PLN Bosch aerotwin A392S. Dedykowane do civica (ufo) Pasują idealnie. Mają podobną osłonkę mocowani jak oryginalne. Chodzą rewelacyjnie i są w niższej cenie niż same gumki do oryginałów.
                          No to nie sa tańsze od gumek skoro 130 dałeś, bo gumki poprzednio płaciłem 106 za kplt a teraz 112, ale różnica nie wielka, fakt.

Comment

• Witam wszystkich również podziele się swoimi doświadczeniami odnośnie piór wycieraczek. Tak jak wielu z Was stanąlem przed decyzja odnosnie wymiany piór w hc 1.8 2008 rok. Dodam jeszcze że na oryginaly piórach jeżdziłem od nowośći. Po przejrzeniu forum zdecydowałem się na tańsze zamienniki firmy aero i już teraz wiem że zrobiłem źle bo po miesiacu już je czasami słychać, także chińszczyzna za niska cene nie dorównuje piórom oryginalnym czy boschowskim. Teraz juz wiem i przekonałem sie kolejny raz że jak się płaci mało to się płaci dwa razy (albo i więcej). Sugerowałbym dołozyc 80 - 90 zl i wymienić pióra w salonie, albo kupić bosch a392s.

Comment

• Witam również.Ja gumki kupiłem dzisiaj w ASO .Jest obecnie do końca października promocja 20% na gumki wycieraczek i piórka chyba też.Dane z faktury: 76622SMGE01-gumka dłuższa po stronie kierowcy 48pln, 76632SNAA01- gumka krótsza po stronie pasażera 44pln razem 92 złocisze.Dodatkowo jakby ktoś chciał wymianę na miejscu to zamknie się w 108 pln.Dowiedziałem się przy okazji że wersja z czujnikiem deszczu ma zupełnie inne gumki i oczywiście też inne symbole części zamiennych, ale różnica w cenie nie powinna być duża.Wrażenia super bo akurat padał deszcz jak wracałem: cisza przy ruchu wycieraczek i zero smug.Aha na gumkach jest marka MITSUBA, ale na folii opakowania podane numery części i naturalnie napis "Honda genuine parts".Ogólnie sądzę że nie ma co się zastanawiać na piórami spod hipermarketu chyba że ktoś musi wymieniać je także z powodu rys czy pęknięć.Jak nie to brać gumki orginały. . No i dostałem jeszcze hondowski zapach na lusterko
                              Last edited by YaKuZZa; 19-09-2012, 19:07.

Comment

• Wycieraczki bosch, czy warto?

Cześć,
                                Widzę, że zużyły mi się wycieraczki i przeglądam allegro w celu zakupu nowych. Napiszcie proszę czy warto wydawać ponad 100 złotych na wycieraczki Boscha czy znacie jakieś tańsze marki, które polecacie.

link do przykładowych Bosch - https://allegro.pl/wycieraczki-bosch...631883145.html

dzięki

Comment

Working...
                                X