Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pióra wycieraczek szyb do Honda Civic VIII

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

A od strony pasażera?Nie pasuje?.A tak z ciekawości, gdzie je kupiłeś?

Comment

od strony pasazera mam jakas za 24 zł z Sellgrosa i tez pasuje

Comment

Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
        same gumki, czy razem z tym plastkimiem? czy te boscha i te z selgrosa wyglądają identycznie jak oryginały, czy jeżeli inaczej, to np. nie gwiżdżą przy szybszej jeździe? Pytam, bo też nie chciałbym wydać 200pln na oryginalne wycieraczki.

Comment

same gumki, czy razem z tym plastkiem? czy one wyglądają tak jak oryginały? czy nie gwiżdżą przy szybszej jeździe? Pytam, bo sam nie chcę wydawać 200 plnów za oryginały, jeśli sprawdza się coś za kilkadziesiąt złotych

Comment

nie gwizdza, całe wycieraczki nie same gumy

Comment

Czyli po prostu metoda prób i błędów.Ja jednak wolę pewny wyrób.Może jak bym miał stare auto to kto wie.Jak się zepsują to kupię takie co są przeznaczone do Hondy.Jak będę musiał zapłacić te nieszczęsne 200zł to trudno.Nie lubię eksperymentować na moim aucie.

Comment

a po co 200 zl jak masz org to w kazdym serwisie same gumki sa dostepne i wymieniaja od razu

Comment

a po co 200 zl jak masz org to w kazdym serwisie same gumki sa dostepne i wymieniaja od razu
                  Dzwoniłem dzisiaj do serwisu - cena kompletu oryginalnych wycieraczek do 5d z czujnikiem deszczu (680mm i 580mm) kosztuje 250 PLN, w drugim 257PLN.

Comment

Podobno pasują też jakieś boscha aerotwin za około 200 PLNów. Sprawdzał ktoś, czy rzeczywiście, czy nie trzeba nic przerabiać, odginać, doginać, docinać i kombinować???

Comment

I czy pasują wtedy obie, czy bosch ma dokładnie takie długości w swojej ofercie (680 i 580), czy nie trzeba robić rzeźby z aerotwinem po lewej stronie i czymś innym po stronie pasażera? I czy ktoś mógłby podrzucić instrukcje jak się zmienia te wycieraczki samemu?

Comment

Generalnie pasują wszystkie wycieraczki płaskie ze standardowym mocowaniem U. Problem jest tylko z osłoną mocowania wycieraczki do ramienia - nie będzie można jej założyć. Niedawno założyłem u siebie Bosch Aerotwin ponieważ wcześniej ich używałem i byłem bardzo zadowolony. Długości znalazłem bez problemu. Komplet kosztował około 100 zł. Założyłem bez problemu - trzeba tylko pamiętać żeby w wycieraczce pasażera założyć odwrotnie plastik mocowania (to ramię jest po innej stronie niż w standardowym aucie). Mocowania zasłoniłem dołączonymi do Boscha osłonami po wcześniejszym ich przerobieniu nożykiem:-) Oczywiście osłony nie wyglądają tak dobrze jak oryginalne ale też nie rzucają się w oczy. Kultura pracy wycieraczek bezcenna. Nareszcie mogę o nich zapomnieć. I najważniejsze że w każdej chwili mogę je wymienić.

Comment

A czy kolega może podesłać foty? Byłbym wdzięczny

Comment

Postaram się dzisiaj po południu wrzucić foty.

Proszę bardzo
                            Załączone pliki
                            Last edited by PiotrN; 21-01-2011, 16:33.

Comment

Bardzo dobrze to wygląda, naprawdę. I jest ponad połowę tańsze Muszę teraz poszukać tych wycieraczeka aerotwin 580mm i 680mm w przyzwoitej cenie. Pewnie w makro coś będzie.

Comment

Jak dla mnie wyglądają rewelacyjnie. Jak to jest z tym przekładaniem plastiku mocowania po stronie pasażera? Nie miałem tego w rękach, nie połamie się czegoś? Mocowanie jest takie jak tu i pasuje bez problemu?

Wycieraczki Bosch zapewniają widoczność, niezależnie od pogody. Nasze produkty przeszły dokładne testy i zdobyły wiele nagród za wyjątkową jakość.

Comment

Working...
                                X