Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rdza na dachu nad uszczelką przedniej szyby UFO

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez rybacbr Zobacz posta
    A ile zapłaciłeś bo mnie też to czeka? Jeśli moge zapytac oczywiście.
    Witaj. 1000 zł i sorki ,że dopiero teraz odpisuje .Pozdrawiam

Comment

Witam.
      Udało mi się kupić auto które jeszcze nie ma korozji na styku dachu i szyby. W serwisie w poniedziałek mechanik powiedział, ze jest to problem hondy dobrze znany. Prawdopodobnie źle dobrana mieszanka gumy ( zbyt twarda) ocierająca o dach ( nadwozie cały czas pracuje) powoduje taki efekty. Porada serwisu? podgiąć delikatnie uszczelkę i regularnie smarować jakimś preparatem typu silikon w płynie lub podobnym tłustym ustrojstwem. W ten sposób może uda się odwlec w czasie bąble na dachu.

Comment

Rozglądając się za ósmym Civiciem trochę czytałem i o ile się nie mylę to taka usterka jak uszkodzenia dachu między uszczelką, a przednią szybą to sprawa znana Hondzie i była objęta akcją serwisową - tzn. za darmo to poprawiali. Kwestia malowania dachu + wymiana uszczelki.
        C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

Ja właśnie jestem umówiony na naprawe w serwisie. Podjechalem do ASO tak dla jaj zapytać czy przypadkiem nie obejmuje tego gwarancja, koleś popatrzył zrobił zdjęcia dachu i książki serwisowej gdzie tylko trzy pierwsze przeglądy były z hondy i powiedział że raczej nie mam na co liczyć bo nie był serwisowany w hondzie i auto ma sześć lat ale wyśle maila z zapytaniem do "kwatery głównej" Ku mojemu zaskoczeniu po czterech tygodniach dzwoni i mówi że zrobią mi to w ramach gwarancji. Dodam że to serwis w Anglii. Warto było zapytać więc też próbujcie a może też sie uda.
          Serwisowka 8 gen

Comment

to mnie teraz zachęciles do zapytania mojego ASO

Comment

Witam!!! Honda Civic sedan 2008r wersja executive po przeczytaniu informacji sprawdziłem jak to się ma w moim egzemplarzu i odziwo odkryłem po jednej ze stron strona pasażera kropeczki pod którymi jest rdza. W związku z tym, iż pojazd ma 5 lat napisałem pismo do Honda Poland i udało mi się wywalczyć koszta 50 do 50. W dniu dzisiejszym odstawiłem wóz do lakierowania ciekawe jakie będą tego efekty i na ile ta naprawa blacharsko - lakiernicza wystarczy

Comment

Z tego co już wiemy to raczej powinni pokryć wszystkie koszty. U mnie po naprawie nie ma najmniejszego śladu a tego się obawiałem bo to dosyć duży element. Przycisnij mocniej to nic nie zapłacisz a 500 zł zawsze sie przyda, na waciki nawet.
                Last edited by rybacbr; 23-09-2013, 22:19.
                Serwisowka 8 gen

Comment

Z tego co już wiemy to raczej powinni pokryć wszystkie koszty. U mnie po naprawie nie ma najmniejszego śladu a tego się obawiałem bo to dosyć duży element. Przycisnij mocniej to nic nie zapłacisz a 500 zł zawsze sie przyda, na waciki nawet.
                  samochód ma 5 lat a 3 lata jest gwarancji na lakier próbowałem różnymi sposobami ale nie dało rady auto odstawiłem do lakierowania cóż jak to mówią życie. Nic już nie dam rady odkręcić ani wywalczyć a w Hondzie i tak twierdzili, że to gest Handlowy. Jak ustaliłem to ponoć hatchback miał z tą rdzą problem a w sedanach jest to rzadkością. W związku z powyższym nigdy więcej nie kupię Hondy tylko Toyotę.
                  A nadmienić chciałbym, iż tego samego dnia gość oddawał pojazd w związku z rdzą była to nowa Honda Accord. Tak więc XXI wiek a blacharka rdzewieje nadal
                  Last edited by klebcio; 24-09-2013, 15:53.

Comment

Moj ma 6 lat i nie byl nawet w Hondzie serwisowany (trzy pierwsze tylko z Hondy) i zrobili mi to za fee ale rozumiem ze nie możesz nic na to poradzić. "Lepszy rydz niż nic"
                    Serwisowka 8 gen

Comment

Moj ma 6 lat i nie byl nawet w Hondzie serwisowany (trzy pierwsze tylko z Hondy) i zrobili mi to za fee ale rozumiem ze nie możesz nic na to poradzić. "Lepszy rydz niż nic"
                      na niestety negocjowałem na różne sposoby ale nie dało rady. Pisałem o wadzie fabrycznej i nic pomimo ze to powstało nie na skutek użytkownika. Dali 50 procent i tyle.

Comment

dobrze że w ogóle chcieli gadać, powodzenia, daj znać jak się sprawa zakończy i jakie efekty tej renowacji, zbieraj papiery na to by kiedyś ktoś Ci nie powiedział że dachowałeś .
                        Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                          dobrze że w ogóle chcieli gadać, powodzenia, daj znać jak się sprawa zakończy i jakie efekty tej renowacji, zbieraj papiery na to by kiedyś ktoś Ci nie powiedział że dachowałeś .
                          oczywiście, że dokumentację zachowam tym bardziej że będzie to jakaś gwarancja na wykonaną usługę pół na pół z Honda Motor Europe. Niestety przekonałem się słabością tych aut jest tapicerka w przypadku mojego sedana welur wygląda jak po 300tys a auto ma 57 tys i rdza słabe zabezpieczenie reszta da się znieść

Comment

Ja mam 126 kkm przejechane. tapicerka jest w bdb stanie. rocznik 2006. moze na drzwiach kierowcy lekko wytarta i krawędź podlokietnika. reszta super. dach bez bombli i rdzy (wersja 5 d) kupiony w pl. Moze to kwestia użytkowania z tapicerka a z dachem kwestia jak i gdzie użytkowany? odnośnie toyota - na początku chciałem kupic avensis ale szy bok sie wyleczylem jak zobaczyłem stan wnętrza kilku egzemplarzy z podobnym przebiegiem. zabezpieczenie przed korozja nie pozwala wcale na kolana. podobnie jak w Honda. Przyznam ze pod tym kontem Honda jest daleko w tyle w porównaniu ze Scenic-iem jakiego miałem wcześniej? tam nie było grama rdzy

Comment

Zamieszczone przez michoos Zobacz posta
                              Ja mam 126 kkm przejechane. tapicerka jest w bdb stanie. rocznik 2006. moze na drzwiach kierowcy lekko wytarta i krawędź podlokietnika. reszta super. dach bez bombli i rdzy (wersja 5 d) kupiony w pl. Moze to kwestia użytkowania z tapicerka a z dachem kwestia jak i gdzie użytkowany? odnośnie toyota - na początku chciałem kupic avensis ale szy bok sie wyleczylem jak zobaczyłem stan wnętrza kilku egzemplarzy z podobnym przebiegiem. zabezpieczenie przed korozja nie pozwala wcale na kolana. podobnie jak w Honda. Przyznam ze pod tym kontem Honda jest daleko w tyle w porównaniu ze Scenic-iem jakiego miałem wcześniej? tam nie było grama rdzy

być może to kwestia szczęścia bo w serwisie mówili że hatchback miał problem z rdza przy uszczelce przednia szyba ale u mnie też to występuje więc mam chyba pecha. Tapicerka w hatchback wydaje mi się że jest troszkę inna jak w sedanie ale może się mylę

Comment

słyszałem ze profilaktycznie mozna nasmarować uszczelkę pomiędzy szyba a dachem aby nie powstawały bombli jak u innych użytkowników. Czy ktos próbował tego zabiegu i czego użyć do nasmarowania?

Comment

Working...
                                X