Zamieszczone przez rybacbr
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Rdza na dachu nad uszczelką przedniej szyby UFO
Collapse
X
-
Witam.
Udało mi się kupić auto które jeszcze nie ma korozji na styku dachu i szyby. W serwisie w poniedziałek mechanik powiedział, ze jest to problem hondy dobrze znany. Prawdopodobnie źle dobrana mieszanka gumy ( zbyt twarda) ocierająca o dach ( nadwozie cały czas pracuje) powoduje taki efekty. Porada serwisu? podgiąć delikatnie uszczelkę i regularnie smarować jakimś preparatem typu silikon w płynie lub podobnym tłustym ustrojstwem. W ten sposób może uda się odwlec w czasie bąble na dachu.
Comment
-
Ja właśnie jestem umówiony na naprawe w serwisie. Podjechalem do ASO tak dla jaj zapytać czy przypadkiem nie obejmuje tego gwarancja, koleś popatrzył zrobił zdjęcia dachu i książki serwisowej gdzie tylko trzy pierwsze przeglądy były z hondy i powiedział że raczej nie mam na co liczyć bo nie był serwisowany w hondzie i auto ma sześć lat ale wyśle maila z zapytaniem do "kwatery głównej" Ku mojemu zaskoczeniu po czterech tygodniach dzwoni i mówi że zrobią mi to w ramach gwarancji. Dodam że to serwis w Anglii. Warto było zapytać więc też próbujcie a może też sie uda.
Comment
-
Witam!!! Honda Civic sedan 2008r wersja executive po przeczytaniu informacji sprawdziłem jak to się ma w moim egzemplarzu i odziwo odkryłem po jednej ze stron strona pasażera kropeczki pod którymi jest rdza. W związku z tym, iż pojazd ma 5 lat napisałem pismo do Honda Poland i udało mi się wywalczyć koszta 50 do 50. W dniu dzisiejszym odstawiłem wóz do lakierowania ciekawe jakie będą tego efekty i na ile ta naprawa blacharsko - lakiernicza wystarczy
Comment
-
Z tego co już wiemy to raczej powinni pokryć wszystkie koszty. U mnie po naprawie nie ma najmniejszego śladu a tego się obawiałem bo to dosyć duży element. Przycisnij mocniej to nic nie zapłacisz a 500 zł zawsze sie przyda, na waciki nawet.Last edited by rybacbr; 23-09-2013, 22:19.
Comment
-
Zamieszczone przez rybacbr Zobacz postaZ tego co już wiemy to raczej powinni pokryć wszystkie koszty. U mnie po naprawie nie ma najmniejszego śladu a tego się obawiałem bo to dosyć duży element. Przycisnij mocniej to nic nie zapłacisz a 500 zł zawsze sie przyda, na waciki nawet.
A nadmienić chciałbym, iż tego samego dnia gość oddawał pojazd w związku z rdzą była to nowa Honda Accord. Tak więc XXI wiek a blacharka rdzewieje nadalLast edited by klebcio; 24-09-2013, 15:53.
Comment
-
Moj ma 6 lat i nie byl nawet w Hondzie serwisowany (trzy pierwsze tylko z Hondy) i zrobili mi to za fee ale rozumiem ze nie możesz nic na to poradzić. "Lepszy rydz niż nic"
Comment
-
Zamieszczone przez rybacbr Zobacz postaMoj ma 6 lat i nie byl nawet w Hondzie serwisowany (trzy pierwsze tylko z Hondy) i zrobili mi to za fee ale rozumiem ze nie możesz nic na to poradzić. "Lepszy rydz niż nic"
Comment
-
Zamieszczone przez rambo7 Zobacz postadobrze że w ogóle chcieli gadać, powodzenia, daj znać jak się sprawa zakończy i jakie efekty tej renowacji, zbieraj papiery na to by kiedyś ktoś Ci nie powiedział że dachowałeś.
Comment
-
Ja mam 126 kkm przejechane. tapicerka jest w bdb stanie. rocznik 2006. moze na drzwiach kierowcy lekko wytarta i krawędź podlokietnika. reszta super. dach bez bombli i rdzy (wersja 5 d) kupiony w pl. Moze to kwestia użytkowania z tapicerka a z dachem kwestia jak i gdzie użytkowany? odnośnie toyota - na początku chciałem kupic avensis ale szy bok sie wyleczylem jak zobaczyłem stan wnętrza kilku egzemplarzy z podobnym przebiegiem. zabezpieczenie przed korozja nie pozwala wcale na kolana. podobnie jak w Honda. Przyznam ze pod tym kontem Honda jest daleko w tyle w porównaniu ze Scenic-iem jakiego miałem wcześniej? tam nie było grama rdzy
Comment
-
Zamieszczone przez michoos Zobacz postaJa mam 126 kkm przejechane. tapicerka jest w bdb stanie. rocznik 2006. moze na drzwiach kierowcy lekko wytarta i krawędź podlokietnika. reszta super. dach bez bombli i rdzy (wersja 5 d) kupiony w pl. Moze to kwestia użytkowania z tapicerka a z dachem kwestia jak i gdzie użytkowany? odnośnie toyota - na początku chciałem kupic avensis ale szy bok sie wyleczylem jak zobaczyłem stan wnętrza kilku egzemplarzy z podobnym przebiegiem. zabezpieczenie przed korozja nie pozwala wcale na kolana. podobnie jak w Honda. Przyznam ze pod tym kontem Honda jest daleko w tyle w porównaniu ze Scenic-iem jakiego miałem wcześniej? tam nie było grama rdzy
być może to kwestia szczęścia bo w serwisie mówili że hatchback miał problem z rdza przy uszczelce przednia szyba ale u mnie też to występuje więc mam chyba pecha. Tapicerka w hatchback wydaje mi się że jest troszkę inna jak w sedanie ale może się mylę
Comment
Comment