Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rdza na dachu nad uszczelką przedniej szyby UFO

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Rdza na dachu nad uszczelką przedniej szyby UFO

Witam

Ostatnio pod czas czyszczenia przedniej szyby zauważyłem zaraz nad uszczelka rdze i drobne pęcherzyki honda jest z 2007.
    Czy ktoś się spotkał podobnym problemem i czy to podlega gwarancji?
    Last edited by Alix; 10-09-2013, 23:22.

gwarancja na lakier jest na 3 lata wiec chyba lipa na perforacje nadwozia jest na 12 lat
    Last edited by jump23; 19-06-2011, 13:46.

Comment

Może hania jest już po jakichś przygodach

Comment

wszystko oryginał
        jadę do ASO bo to kpina w czteroletnim autku takie rzeczy
        zresztą jak się czyta o problemach z tym modelem to pewnie nic dziwnego
        w końcu montowany w GB

Comment

U mnie też się coś takiego pojawiło. Kilka malutkich, ok 1 - 1,5mm średnicy "bąbelków" nad przednią szybą po stronie kierowcy i tylko tam. Rocznik 2006.

Comment

Teraz te auta to TANDETY , Zona ma Suzuki SX4 od nowosci z 2010 roku montowany w japoni i Jej pojawily sie bable na tylnej klapie , u mnie w hani nic nie widzialem ale bede kontrolowac jak cos to dam znac

Comment

Witam wszystkich. Moja civic pochodzi z końcówki roku 2008 i to co zobaczyłem nad przednia szybą to mnie przeraziło, dach po całej długości szyby przy uszczelce jest skorodowany a auto nie miało żadnych przygód wypadkowych. Chciałbym to zareklamować ale pojawia się mały problem ponieważ poprzedni właściciel ( szfagier ) nie wykonywał przeglądów nadwozia w serwisie. Moje pytanie co można w takiej sytuacji wywalczyć w serwisie?

Comment

W wielu samochodach tak się dzieje , że wraz z nadwoziem pracuje również uszczelka nad przednią szybą. Porządna naprawa wiąże się z wycięciem szyby , niestety.

Comment

Witam ponownie
                  ASO pozytywnie rozpatrzyło roszczenie dotyczące rdzy nad przednią szyba
                  wymienili wspomnianą uszczelkę i polakierowali dach
                  oby tym razem wytrzymało to co najmniej 15 lat nie 4

Comment

Zamieszczone przez sebek2875 Zobacz posta
                    Witam ponownie
                    Oby tak własnie było :P

Comment

Zamieszczone przez sebek2875 Zobacz posta
                      Witam ponownie
                      Witaj . Mam Hondę Civic Sedan z roku 2007 i mam taki sam problem jaki i Ty miałeś.Trochę czasu minęło bo już autko ma 7 lat i zamierzam podjechać na dniach do serwisu Hondy z tym problemem. Jakich mam użyć argumentów aby mnie nie spławili .Pozdrawiam. Waldemar

Comment

Właśnie dzisiaj też znalazłem małe pęcherzyki na całej długości uszczelki w mojej Hani rocznik 2007. Chyba bez lakiernika sie nie obejdzie skoro chce jeszcze trochę autkiem pojeździć i przy okazji zakonserwuje podwozie bo jak tam zajrzałem to się przeraziłem.
                        Serwisowka 8 gen

Comment

Witam . Zleciłem w serwisie naprawę lakierniczą na dachu bo też zauważyłem na całej długości nad uszczelką małe pęcherzyki .Przy okazji wymienili mi ograniczniki do otwierania drzwi ( nie trzymały drzwi po otwarciu )Wielkie moje zdziwienie spotkało gdy odbierałem samochód z naprawy , bo na rachunku nie uwzględniono naprawy lakierniczej dachu ,choć została wykonana i zapłaciłem za nią .Też takie coś was kiedyś spotkało ,że w rachunku nie uwzględniono wykonanej czynności a zapłaciliście ?

Comment

Bez takiej informacji na rachunku nie masz gwarancji na tą naprawę.
                            - Stuk! Puk!
                            - Kto tam?
                            - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

Zamieszczone przez stryjek998 Zobacz posta
                              ....Też takie coś was kiedyś spotkało ,że w rachunku nie uwzględniono wykonanej czynności a zapłaciliście ?
                              A ile zapłaciłeś bo mnie też to czeka? Jeśli moge zapytac oczywiście.
                              Last edited by rybacbr; 07-07-2013, 12:01.
                              Serwisowka 8 gen

Comment

Working...
                              X