Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Plastikowe półkola - Listwy nadkola - spinki nadkola UFO

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez tomaszekk Zobacz posta
    Panowie udało się komuś dopasować te spinki do nadkola?
    Ten plastikowy element nadkola to idą tam takie białe spinki C60766.

Comment

Kupiłem niedawno Honde, muszę parę pierdółek przy niej zrobić. Poprzedni właściciel urwał osłonę nadkola. Wygląda to tak, czego mi brakuje? Screenshot_2018-08-11-14-30-20.jpgIMG-20180724-WA0008.jpgIMG-20180724-WA0007.jpgIMG-20180724-WA0006.jpgIMG-20180724-WA0005.jpg

Czy widzieliście gdzieś zamienniki do kupienia? Chyba to właściwy schemat?
      Last edited by krzych_u; 11-08-2018, 18:52.

Comment

Witam. Stanowczo odradzam zamienniki nadkola. Założyłem ostatnio i piłował o oponę przy skrętach, mimo prawidłowego zamontowania (wszystkie śruby i kołki wciśnięte na max.). Fakt - mam opony 18-ki, choć z niskim profilem. Ale po zmianie na "używkę" nadkola, ale oryginał, szorowanie ustało jak ręką odjął, nawet przy max. skrętach. Piszę to, żeby koledze zaoszczędzić roboty i kasy, chociaż "używki" są tanie (30-60zł). Pozdrawiam i powodzenia. Artur K. ze Zgorzelca.

Comment

Witam, obecnie sytuacja wyglądała tak.

Mógłby ktoś podpowiedzieć w jaki sposób to spasować? Nie dopytywałem sprzedawcy ponieważ w momencie zakupu nie miało to dla mnie znaczenia. Natomiast noszę się z zamiarem sprzedaży i kupna wersji po lifcie więc chciałbym co się da "pochytać". Próbowałem manualnie wepchać to na miejsce ale nie wiem czy czegos nie urwę. Nie za bardzo wiem jak zacząć, czy powinienem ściągnąć całą część, czy może spróbować metody siłowej? Drugie zdjęcie przedstawia ten sam bok.
          1.8 Ex, 5d, 2006

Pozdrawiam!

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Comment

Mam ten sam problem co kolega wyżej...
            Macie jakiegoś polecanego fachowca, który ogarnie to w Warszawie za rozsądne pieniądze?

Comment

To jest dosyć łatwe do zrobienia. Trochę chęci. Sierp trzeba umieć ładnie zaczepić,a winowajcą odstającego zderzaka jest ślizg tylny.

Comment

Panowie, zwracam się z prośbą o podanie numeru spinek, które trzeba wyciągnąć z nadkoli przednich kół, żeby w Hatchbacku wymienić żarówki kierunkowskazów.
                http://www.dadrl.org.uk
                http://www.lightmare.org

Comment

Wlasnie chcialem wymienic zarowke kierunkowskazu z przodu i wiem ze polamalem spinki jedna taka dluga co laczy sie z listwa..ktos wie jaka to? Albo jakie beda potrzebne.

Comment

Spinkę od nadkola czy sierpa?

Comment

Kupiłem te parę miesięcy temu bo wiedziałem ze kiedyś sie przydadzą. Pasują idealnie wczoraj montowałem

Comment

Od nadkola, jedna jest polaczeniowa od sierpa i nadkola

Comment

Witam, chciałbym się Panowie dowiedzieć czym najlepiej skleić listwę nadkola mam urwane dwa zaczepy z prawej i lewej strony trochę odstają a oglądając listwy to koszt za dwie to ok 650 zł chcę przykleić te moje do karoserii aby nie odstawały i prosił bym o radę jaki najlepiej klej zastosować aby to trzymało?

Do powitań jest odpowiedni dział. Regulamin pkt 2. Proszę nadrobić
                          Last edited by Paluch; 22-03-2020, 20:41.

Comment

Klej do szyb budżetowo lub troszkę drożej masa uczelniająco- klejąca lub też klej konstrukcjny. Wszystko w tubach jak.silikon. Wszystkie z nich pozostają elastyczne w różnych temperaturach oraz nie pekną przy pracy karoserii.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

Dzięki za odpowiedź

Comment

Panowie, czy jest sens dokupywać listwę OE/OEM Honda w cenie blisko 450 zł ? Czy też za wszelką cenę starać się dokupić zregenerować używkę. Nie wiem na ile w praktyce OE z napisem Honda są bliskie listwom założonym oryginalnie na auta.

Po naprawie niestety otrzymałem tani zamiennik, który teraz przy niższych temperaturach się wygiął i zgubił spinki i chcę to dobrze naprawić unikając niewłaściwego zakupu.

Comment

Working...
                                X