Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Plastikowe półkola - Listwy nadkola - spinki nadkola UFO

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

W jaki sposób przymocować listwę bez spinek?? Wszystkie spinki przy zderzaku niestety już pourywałem... Probowałem przylepić listwę do zderzaka silikonem wysokotemperaturowym, klejem na gorąco, klejem do montażu szyb, ale wszystko po jakimś czasie puszcza... Obecnie zamocowałem ją trytytką, lecz kiepsko to wygląda Listwa nadkola, przód, przy zderzaku: IMG_1312.jpg

Comment

Klejem do szyb i puściło? A dobrze się przygotowałeś przed klejeniem? Zeszlifowanie papierem ściernym, odtłuszczenie... 2 lata temu koledze w UFO tak pomogłem i do dziś trzyma.
      Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

klejem do szyb w sumie najdłużej trzymało. Zrobię jeszcze jedno podejście, tylko zdemontuję listwę

Comment

Witam mam ten sam problem z połamanymi spinkami, ale znalazłem na allegro tylko mam do was pytanie czy to są te?

Comment

Chyba tak, ale lepiej by ktoś jeszcze potwierdził.
            Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Witam spinki przyszły i pasują z tym że w połowie listwy są te które kupiłem a dwie ostatnie bliżej zderzaka są inne przynajmniej u mnie takie długie, niestety tych na internecie nigdzie nie znalazłem.

Comment

Sam jestem na etapie poszukiwań listwy nadkola, zacząłem od skompletowania listy elementów jakie mogą być potrzebne przy wymianie. Poniżej kompletna lista części. Może komuś się przyda

ListwaPrzod.pngListwaTyl.png

16 74115-SMG-E50ZA PROTECTOR, R. FR. WHEEL ARCH *NH761M*
                17 74165-SMG-E50ZA PROTECTOR, L. FR. WHEEL ARCH *NH761M*
                18 74410-SMG-E50ZA PROTECTOR, R. RR. WHEEL ARCH *NH761M*
                19 74450-SMG-E50ZA PROTECTOR, L. RR. WHEEL ARCH *NH761M*
                23 90101-S2X-003 NUT, SPRING, 5MM
                24 90103-SDA-A00 SCREW, TAPPING, 5X20
                25 90126-SR4-000 SCREW-WASHER, 5X16
                26 90331-SD5-003 NUT, SPRING, 5MM
                27 90601-SMG-003 CLIP, SNAP FIT
                28 90682-SB0-003 GROMMET, SCREW, 5MM
                29 91503-SZ3-003 CLIP A, BUMPER
                30 91503-SZ5-003 CLIP, BUMPER FACE
                33 91513-SMG-E01 CLIP, RR. WHEEL ARCH GARNISH
                34 91513-SMG-E11 CLIP, FR. WHEEL ARCH GARNISH
                38 90682-SB0-003 GROMMET, SCREW, 5MM

Comment

a jak naprawiłeś? mam zerwane dwa gniazda- próbowałam naprawiać spawaniem plastiku, ale puściło... a listwy na allegro też zazwyczaj mają coś uszkodzone. pozdr

Comment

jestes pewny ze spawales tym samym rodzajem plastiku ? Spaw nie powinien puscic jezeli jest dobrze zrobiony

Comment

Zamiennik kołków mocujących plastikowe listwy boczne/progowe Honda Civic VIII UFO 5D.

Witam wszystkich, starałem się znaleźć odpowiedź w istniejących tematach na forum, niestety bezskutecznie (były nadal pewne wątpliwości).

Będę oddawał auto do lakiernika, gdzie między innymi pomaluje mi lakierem strukturalnym listwy boczne/progowe/dol plastikowy zderzaka przedniego i tylniego. (Znany problem płowiejącego plastiku).
                      Niestety duża część spinek/kołków listw bocznych/progowych nie spełnia już swojego zadania i de facto przydałaby się ich kompleksowa wymiana.

Czy udało się komuś znaleźć zamienniki w sensownej cenie dla spinek do tych elementów:

(tutaj na zdjeciu da sie np. zauwazyc, ze uzyte sa dwa rodzaje spinek biale i zolte o roznych ksztaltach ?)

6f64fc0b44b01d11.jpg

e4ffa9c1984917d2d88569f50d703e11.jpg

Czy jeden typ spinki/kolka pasuje do wszystkich listew bocznych ? (tych polokraglych nad kolami oraz poziomych prostych pod drzwiami?)

Comment

Zapraszam do regulaminu forum. Pkt.2 się kłania

Comment

Uzupelnione. Pozdrawiam!

Comment

rscl, czytaj ten wątek od początku, tu przeniosłem twój temat bo to jest stricte ten wątek. Korzystaj z wyszukiwarki tematów.
                            Kierownik Działu Diesla

Comment

Witam, potrzebuję pomocy ponieważ również mam problem z listwami urwane uchwyty po 1 szt. Będę je spawał lub skleję. Moje pytanie brzmi, jak je zdemontować bez uszkodzenia następnych zaczepów, czy jest do tego potrzebny demontaż nadkola i dostanę się do nich od środka ? czy podważanie ?

Comment

Panowie udało się komuś dopasować te spinki do nadkola? u mnie też jest problem, trochę odstaje zarzuciłem silikonem ale chciał bym jakoś ogarnąć bardziej na sztywno i mam jeszcze kilka brakujących spinek może moglibyście pomóc w określeniu cóż to za spinki

1.jpg2.jpg3.jpg

Comment

Working...
                                X