Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Plastikowe półkola - Listwy nadkola - spinki nadkola UFO

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Na aukcji właśnie nie ma informacji, czy jest z 3D czy 5D... Myślałem, że może wizualnie uda się to jakoś rozpoznać A panowie z aukcji dzisiaj niestety nie pracują...

Comment

Jak to nie ma? Jest napisane wersja Type-S oraz Type-R
      Type-R to topowa wersja Civica dostępna tylko jako trzydrzwiowa odmiana.
      Type-S to wersje trzydrzwiowe "zwykłego" Civica w wersji hatchback, a więc 1.4 ,1.8, 2.2
      Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Dzięki, w takim razie kupuję Coś mi się ukleiło, że są wersje Type-R 5d

Comment

Wybaczcie dodawanie postu pod postem...
          Listwa wymieniona na nową - ta co przyszła okazała się chropowatą w kolorze (poprzednia była gładka w kolorze). Różnica praktycznie niezauważalna, lecz kompletnie nie mogę ją spasować IMG_0067.jpg. Ma ona dwa dodatkowe uchwyty w górnej części montowane na kołki, które przytrzymują jednocześnie nadkole. W poprzedniej ich nie było, również nie ma ich po drugiej stronie. Dodatkowo ostatnio na kamieniu, przy cofaniu uszkodziłem trzy skrajne zawiasy dolnej dokładki zderzaka IMG_0068.jpg. Ktoś ma pomysł jak to poskładać? Wiercić dziury od spodu i nitować??

Comment

Przymocowanie przedniej listwy błotnika

Witam, otoż ostatnio urwałem dwa zaczepy przedniej listwy prawej błotnika i nie dolega do błotnika i boje się, że z czasem podczas wiekszej predkosci moze sie urwac, oraz nie wyglada to za ciekawie. Ma ktos pomysł jak ją przykleic lub cos z tym rzeczy ? Ktoś wie jak sie profesjonalnie nazywaja te zaczepy oraz te "spinki" miedzy tym ? Kupie może nową listwe na allegro czy gdzies na wiosne, ale w tym momencie chciałbym miec to prowizorycznie zrobione.

Comment

Przeniosłem Twoje pytanie w odpowiednie miejsce, używaj częściej wyszukiwarki.
              Te spinki to chyba te, ale pewności nie mam.
              By je prawidłowo założyć to w pierwszej kolejności trzeba je WSUNĄĆ w liswtę nadkola, następnie wepchnąć na zatrzask w blachę nadwozia.

https://krisbol.com/p/2939/12314/spi...i-i-kolki.html

Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Zamieszczone przez Butler Zobacz posta
                Przeniosłem Twoje pytanie w odpowiednie miejsce, używaj częściej wyszukiwarki.
                Te spinki to chyba te, ale pewności nie mam.
                By je prawidłowo założyć to w pierwszej kolejności trzeba je WSUNĄĆ w liswtę nadkola, następnie wepchnąć na zatrzask w blachę nadwozia.

https://krisbol.com/p/2939/12314/spi...i-i-kolki.html

To chyba są inne spinki, zmieniał też listwę i są one wsuwane równeż ale biało czarne i mają kształt jak by choinki (ze 3 cm dlugosci) i wsuwa się je w blache, gorzej tylko jak na listwie pękną te krawedzie gdzie wsuwa się spinke do listwy, jak to peknie to raczej nie da się tego przykleic

Comment

Podepnę się pod temat. Ostatnio podczas trochę szybszej jazdy oderwała mi się listwa z lewej strony przód. Już wcześniej miała kilka urwanych spinek i po prostu opory powietrza zrobiły swoje. I teraz pytanie: gdzie najlepiej kupić ? Na Allegro pustki! Są na tył i na prawą stronę ale na lewą nie znalazłem nic...
                  Chodzi o type S, listwy są takie ciemno grafitowe, nie wiem czy w każdym są takie same. Będę wdzięczny za pomoc, bo teraz to strasznie źle wygląda ( listwa ocierała się o koło przy prędkości 200+, więc jest w strasznym stanie, złapana na dwie spinki ;P ).

Comment

Udało mi się znaleźć:

Comment

Rozumiem że od type r jest taka sama jak do s ? Zamawiam i tak póki jest, jak nie podejdzie to sam wystawię Dziękuję rderbis

Comment

Pamiętajcie że spinki to jedno. Spinki w listwie są 2 rodzaje: takie jak pokazane wyżej i inne grubsze / pękate (nie mam foto). Tak, że są 2 rozdanie. Żebym był dobrze zrozumiany to te 2 rodzaje występują w listwie nadkola. Czyli trochę takich-1 rodzaj i trochę takich-2 rodzaj.
                        Do tego często sie zdarza że to nie kwestia spinki a kwestia gniazda. Spinka siedzi w gnieździe. Gniazdo jest wytłoczone (odlane) w profilu plastikowego nadkola - umiejscowione po łuku co jakiś czas. Takie gniazdo jak jest uszkodzone, a częściej to właśnie te osadzenia- gniazda się urywają, pękają, wyłamują - to posiadanie spinki nic nie da.
                        Pozostaje albo klejenie spinek w miejsca ich osadzenia, lub szukanie używki która ma całe te gniazda - niewyłamane.
                        Pytajcie o to jak kupujecie używki - bo potem jest spora gimnastyka z zamontowaniem - i będzie odstawać i dalej będzie to do dupy wyglądać.
                        Kierownik Działu Diesla

Comment

Jeszcze można próbować napawać plastikiem uszkodzone gniazdo na spinkę. Tak robiłem u siebie gdy kompletowałem body-kita.

Comment

Witam wszystkich, poszukuje od miesiąca lewej przedniej listwy na błotnik hondy civic type s i niestety cieżko znaleźć nieuszkodzoną. Wiecie gdZie mogę taką znaleźć? allegro przeszukuje codziennie, dzwonie po sprzedawcach i nic. Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki

Comment

Zadzwoń do haparts. Wczoraj dostakem wiadomość że mają do 5D to pewnie to S też mają

Comment

Oki dzieki bardzo. Zadzwoniłem, 400 zł sobie za nowke zycza, trochę dużo, będę jeszcze szukał używki, w ostateczności kupie u nich.
                                Last edited by pedro12; 25-02-2016, 17:10.

Comment

Working...
                                X