Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Cewka kompresora UFO Civic VIII

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Większość zamienników ma ten problem. ja mam założonego thermoteca i poszło o ile dobrze pamietam 2,8 mm podkładek.

Comment

• A powie mi ktoś jakie powinno być łożysko sprężarki klimy w Hondzie Civic Ufo 2,2 ictdi bo znalazłem 35x48x20-35x50x20-35-52x20?

Comment

• Miał ktoś u siebie taki objaw że uciekał mu czynnik na początku powoli (co 2-3 lata dobijałem) teraz już słychać w kabinie jak przy klimie załączonej syczy coś z okolicy nawiewu. Szykują się chyba niemałe koszty...

Comment

• ale nie przy -17stC. Poczekaj z tą A/C do wiosny. W zimę się A/C robi tylko jak kamień spod piaskarki rozwali ci skraplacz kamieniem.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

• Latem wymieniałem u siebie w 2.2 I-CDTI kompletne sprzęgło klimatyzacji z cewką, kołem pasowym, łożyskiem. Idealnie pasuje i nie kosztuje majątku to https://allegro.pl/oferta/ac-auto-sp...-9-15073879729IMG_20230908_174636.jpgIMG_20230908_153752.jpgIMG_20230908_171221.jpg
            Załączone pliki
            Last edited by Iron; 26-01-2024, 02:10.

Comment

• Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
              ale nie przy -17stC. Poczekaj z tą A/C do wiosny. W zimę się A/C robi tylko jak kamień spod piaskarki rozwali ci skraplacz kamieniem.
              Jestem po wymianie chłodnicy klimy ze skraplaczem i powiem wam że już po trasie 80 km są wgniotki na chłodnicy bo barany z hondy tą kratkę na dole zrobili z otworami chyba coś 2cm na 9cm . Wcześniej miałem na to wywalone ale teraz leczę to w zarodku i montuje dodatkową siatkę(8x3mm) za kratką (trzeba zdjąć zderzak). Polecam jeśli chcecie się cieszyć długo całą chłodnicą...

Comment

• Racja, ta kratka w dokładce zderzaka powinna mieć gęstszą siatkę. Tak to chłodnice obrywają wszystkim co na drodze.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

Comment

• Iron wymieniajac sciagales nadkole ?. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś wymieniał cewkę z kanału i czy bez ściągania zbiornika płynu do spryskiwaczy da radę. Pozdrawiam.

Wysłane z mojego RMX2170 przy użyciu Tapatalka

Comment

Working...
                  X