Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Cewka kompresora UFO Civic VIII

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Cewka kompresora UFO Civic VIII

Witam Otóż mam pytanie oddałem swojego Type R do mechanika żeby zobaczył czemu nie chula klima i on stwierdził że to cewka kompresora , Czy droga jest taka naprawa kompresora ?

Możesz naprawić sobie sam.Do cewki jest dostep po zdjęciu pasa i kola,niczego nie spuszczasz więc sprzęt nie jest Ci potrzebny.

Comment

Ja dalem auto do znajomego szwagra i on mu pow ze trzeba wyjąc kompresor i dać do jakiejś tam firmy od kompresorów klimatyzacji zeby to zrobic

Comment

Co za bzdety...
        Odkręcasz nakrętkę 3,ściądasz pierścienie 8 i 7 i wyjmujesz cewkę.
        Szwagra kopnij tam gdzie trzeba a auto zabierz od znajomego.Cewka kosztuje 100zł
        6b7e16b4bf5dfbb3442b586329a1b442-1056x527.jpg

Comment

ciekawe w ogóle czy to dobra diagnoza .. zazwyczaj samochod oddaje do kolegi ktory jest pewny ( robil mi wszystko w ep2 ) i nie zrobi jak czegos nie trzeba itd ale teraz długo pracuje i nie mam czasu mu zaprowadzić samochodu a tu blisko bylo
          Last edited by mario86; 08-06-2017, 20:29.

Comment

Cewka ma dwa przewody,jeden z uchem przykręcony do masy do masy,drugi z wtyczka ,wchodzący do wiązki.
            Odepnij wtyczkę i podaj przewodem plus z aku na cewkę.
            Nie musisz odpalać,włączać stacyjki itd. Jeśli usłyszysz kliknięcie,to znaczy że cewka jest dobra-koniec diagnozy w temacie cewki.
            cewka.jpg

Comment

a przy takiej cewce może polecieć coś więcej sprzęgło sprezarki np ?

Comment

podepne sie pod temat . tez musze cewke zrobic ale silnik inny. chyba to bedzie podobnid
                ?jak podalem napiecie na cewke to tylko sie zaiskrzylo i kabel cieply sie zrobil. wiec chyba jakies zwarcie tam jest.

Comment

Cewka ciągnie kilka wat,więc jak sie zrobilo cieplo to jest przebita na masę i podlega wymianie.
                  Sprawdź czy nie ma uszkodzeń mechanicznych,bo nieraz przyczyna zwarcia jest jej obluzowanie na korpusie i przetarcie wewnętrzna strona koła,wytapia sie wtedy izolacja i dostaje zwarcia.
                  Zamieszczone przez robertokurow Zobacz posta
                  a przy takiej cewce może polecieć coś więcej sprzęgło sprezarki np ?
                  Jesli cewka nie działa to sprzegło też,chyba ze sprzęgło się slizgało i zrobiło temperaturę,a cewka padła w wyniku tego,albo jak wyzej.

Comment

witam dawno mnie nie bylo i teraz szukam tej cewki. czy musi byc od danej sprezarki czy numer nie wazny? bo cos ciezko znalezc

Comment

Cewka musi mieć nr albo wymiary zgodne. Wiele firm ma ze dwa ,trzy rodzaje do kilkudziesięciu sprężarek a różnice są we wtyczkach,możliwe więc że dobierzesz od czegoś innego,ale musisz mieć obie w rękach.

Comment

najlepiej jak bym kupil i dopiero za wymiane sie wziol bo auto tylko w niedziele stoi

Comment

Możesz wyjąć i nie usadzisz auta,bo tam jest osobny pasek.
                          Możesz pasek zdjąć i robić z tym agregatem co tylko chcesz nawet po 5 minut dziennie,a auto dalej będzie na chodzie.

Comment

Wczoraj wymienilem cewke i musialem maly manewr zrobic zeby chodzilo bo napiecie przestalo dochodzic choc wszystkie bezpieczniki sa dobre i przekazniki zmienialem miejscami. Podloczylem zasilanie cewki pod wentylator klimy i dziala tylko co pore minut sie rozlancza na chwile po czym sie zalancza spowrotem

Comment

Working...
                            X