to dziwne, myślałem że w samochodzie może być max 14,4V? może mierzyłeś Ampery?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Dmuchawa wentylator nawiewu w VIIIgen - usterki w działaniu
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
bo większość części od anglika jest taniej, ale ok, jak nawet cała obudowa będzie "lewa" to sam silnik możesz przełożyć, silnik będzie identyczny. Moim zdaniem nie trzeba będzie nic kombinować, ale tego nie wie ten co sprzedaje dlatego aby w ogóle sto sprzedać to części z GB są o 50% tańsze. Ostatecznie możesz poprosić sprzedawcę o fotki tego wentylatora. Na 100% silnik będzie pasował.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
A więc dmuchawa wymieniona i działa tylko pojawił się nowy problem.... od strony pasażera prawa kratka, tą na szybę i tą nad radiem prawa wieje ciepłym powietrzem a lewa na szybę i lewa środkowa wieje zimnym.... jak ustawie na nogi to pasażer ma ciepłe a ja zimne.... Co to może być ? Mechanik coś zawalił ? Dodaj jeszcze że przed wymiana mimo braku nadmuchu na wszystkich kratkach szło czuć ciepło... klima 2 strefowa ustawiona na najwyższą temperatureLast edited by ToY; 07-12-2017, 17:27.
Comment
-
piszesz bardzo oszczędnie, brakuje Twojej inicjatywy w działaniu, co zrobiłeś? co zauważyłeś, jakie działania podejmowałeś, coś napisz bo na razie to tylko wróżyć można, a np. ja nie potrafię, wolałbym się oprzeć na jakiś konkretach.
Opisz jak masz ustawioną A/C ?? wszystko napisz? czy jest A/C on czy of? czy AUTO czy manual... my tego nie widzimy ..czytając co napiszesz muszę sobie to wyobrazić. Ja dokładnie wiem jak działa A/C w ufo, i jak przeczytasz np. sam co napiszesz to zamykasz oczy i wszystko masz przed oczami... a jak Cię czytam to mam mglę ...kompletnie nie wiem co tam masz ustawione.Last edited by rambo7; 08-12-2017, 22:24.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
i nie ma żadnych komunikatów na wyświetlaczu zegarów? to ciekawe bo to dość oczujnikowany obszar. Czyli nie ma regulacji (zasilania) na klapach mieszania powietrza, albo silnik nie reguluje zaworem nagrzewnicy. Sprawdź położenie zaworu nagrzewnicy w jakim jest położeniu gdy: dasz ogrzewanie na Max? i dasz ogrzewanie na Nin? Zawór powinien zmieniać swoje położenie.
Sądzę że wszystko jest sprawne, tylko elektryk składając czegoś nie podpiął, zapomniał stąd ta sytuacja.Last edited by rambo7; 09-12-2017, 16:29.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
zajrzyj czy masz podłączone wtyczki wpis #14 tego wątka.
nie mogę teraz znaleźć innego schematu ale to na czerwono to tam jest zawór nagrzewnicy:Załączone plikiLast edited by rambo7; 11-12-2017, 06:57.Kierownik Działu Diesla
Comment
Comment