Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Emulator zmieniarki CD AUX - XcarLink, Yatour

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zmień mechanika. Jeśli chodzi o HB to nie ma takiej opcji jak nieaktywny USB, bo albo go masz (polift), albo go nie masz (wg Twojego podpisu tak właśnie jest). Wówczas kupujesz albo XcarLink albo Yatoru z linka który podajesz i wszystko śmiga. Ewentualnie kombinujesz Hpnda Y Cable jak masz nawigację.
    Jeśli masz przedlift to nie masz żadnego USB, emulatory podłączasz w miejsce gniazd na zmieniarkę płyt CD.
    Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

• Nie wiem co to skrót HB ale usb w moim radiu nie mam. Chodziło mi raczej iż w moim radiu fabrycznie nie była podłączana zmieniarka cd i podobno istnieje możliwość iż mam nieaktywne wejście AUX w radiu. Może stąd problem z uruchomieniem emulatora przez mechanika. Nawigacji nie mam.

Comment

• HB = Hatchback.
        Żaden przedlift nie ma USB. Każdy (KAŻDY) jednak na tyle radia ma gniazdo do podpięcia zmieniarki.
        Nie ma takiej opcji (100%) jak nieaktywne AUX, zapewne problem jest z urządzeniem które chcesz podłączyć. Działa na jednak pewno XCarlink i Yatour. Spotkałem się z problemem że inne tańsze emulatory a Aliexpress nie są kompatybilne choć powinny.
        Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

• Hmm... piszesz to z taką pewnością że zaczynam wątpić że to może nie zadziałać Umówię się ze sprzedającym że jak nie zadziała to odeślę. Wezmę być może to:

To jest dwa w jednym. Emulator razem z głośnomówiącym
          Tylko martwi mnie czy to ma wejście na karty SD bo gniazdo usb jest chyba tylko do ładowania

Comment

• Są różne konfiguracje tych zmieniarek, jak mam taką https://sklephadron.pl/zmieniarki-mp...-do-hondy.html i korzystam aktywnie z wejście Jack line in oraz USB. Zestaw głośnomówiący obsługiwany mam przez fabryczne rozwiązanie.

Comment

• Ku temu się też skłaniałem, do tego można dokupić moduł bluetooth, tyle że wszystko kosztuje razem ok 550zł więc ok dwie stówki drożej niż Yatour. No ale ma właśnie slot na karty sd oraz możliwość odtwarzania dzieki usb. Jeszcze zdecyduje co kupić ostatecznie.

Comment

• Witam, sorry że post pod postem ale może ktoś coś poradzi na problem. Mianowicie kupiłem ową zmieniarkę Yatoura i wszystko działa cacy, tak jak się spodziewałem, tyle że...no właśnie. podłączając telefon kablem jack-jack testowałem rozmowę telefoniczną przez głośniki i jakość jest nawet fajna gdyby nie to że słyszę swój własny alternator podczas słuchania muzyki gwizdanie nie jest tak uciążliwe ale już w trakcie przerw między piosenkami czy podczas rozmowy właśnie jest to nie do zniesienia. Oczywiście mowa tu o sytuacji kiedy auto ma włączony silnik i naciska się na gaz żeby podnieść obroty. Zauważyłem że kiedy zgaszę światła mijania problem prawie znika, no ale nie da się jeździć po zmroku bez nich. Ma ktoś jakieś pomysły jak to zrobić żeby dzwięki alternatora nie przenosiły się do głośników samochodu?
                P.S.
                Coś słyszałem kiedyś o jakichś koralikach ferrytowych...

Comment

• Po pierwsze upewnij się że to nie jest kwestia przewodów, a więc sprawdź czy tak samo gra przez inne źródło dźwięku zmieniarki (UBS, Line In, Bluetooth itp).
                  Sprawdź też czy masa/ekranowanie przewodów nie dotyka gdzieś metalowych elementów. Zmień położenie zmieniarki, sprawdź czy coś się zmienia.
                  Jak nic nie pomoże to zaopatrz się separator pętli masy.

Comment

• ok posprawdzam jutro.

Comment

• Przełożenie zmieniarki nic nie dało, owinięcie jej folią aluminiową również. Zostaje ten separator masy, choć z tego co wyczytałem zazwyczaj montuje się go między radiem a wzmacniaczem. ewentualnie wtedy gdy masa zmieniarki jest podłączona gdzie indziej niż masa radia. W obu przypadkach raczej mnie to nie dotyczy. Jest jeszcze podejrzenie iż kondensator na alternatorze nie domaga. Temat zadałem elektrykowi, zobaczymy czy coś wykmini. Więcej pomysłów nie znalazłem.

Comment

• Witam, moja widzi tylko 16 folderów. Czy wasze też tak mają? Może istnieje jakiś magiczny sposób by wrzucić więcej płyt bo w teorii do 99 powinno obsługiwać?

Comment

• Producenci podają 6 folderów po 99 utworów. Moja widzi 10 folderów maksymalnie.

Comment

• Zamieszczone przez dudi998 Zobacz posta
                            Producenci podają 6 folderów po 99 utworów. Moja widzi 10 folderów maksymalnie.
                            A z pendrive odtwarzasz czy z kart pamięci? Próbowałeś wgrywać więcej niż 10? Bo mi 11 płytę wyświetla jako CD01 na wyświetlaczu ale odtwarza z 11 folderu.

Comment

• Jak wygląda jakość dźwięku przy Yatour BTA po bluetooth? Bardzo odstaje od MP3 z próbkowaniem 320kb/s?

Bardzo sprytne urządzenie swoją drogą, sterowanie z kierownicy mnie przekonuje.
                              Myślałem nad zakupem Xiaomi Roidmi 2s, ale chyba warto dopłacić do rozwiązania z częściowym przesyłem na kablu

Comment

• Mam xcarlinka, brak tagów strasznie boli, choć po tylu latach słuchania tej samej muzyki to nie robi specjalnej różnicy, wszystko jak w "jaka to melodia" po 1 nutce wiesz co leci wiesz coś więcej o tym "nowym sofcie"? Tagi to pierdoła, ale cieszy oko i nie bije po nim jak "cd1 track 1".

Dzwięk jest ogólnie ok, nie słychać trzasków, etc.

Mam jedną bolączkę: jak chcę przejść z usb na jacka lub kartę to muszę radio wyłączyć, inaczej jest kompletna cisza. No i z usb >jack trzeba jeszcze usb wyciągnąć, a że xcarlinka mam w schowku, to gimnastyka podczas jazdy nie jest zbyt przyjemna i bezpieczna.
                                Milano Red by Gdanny0

Comment

Working...
                                X