Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Emulator zmieniarki CD AUX - XcarLink, Yatour

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Cześć riken.
    Mam pytanie, czy do tego emulatora są potrzebne dodatkowe kable czy kostki?

Comment

• Jeśli to Yatour BTA to nie. Miałem taką. Podłaczasz pod radio. Kable są w komplecie (oczywiście musisz wybrać hondę przy zamówieniu aby był odpowiedni wtyk do radia)
      Moje MB2: 5D MB2 - Stanced Civic VTi-S Style
      Moje FK2: 5D FK2 GP Executive

Comment

• Posiadam przedliftowego Civic VIII Type S. Czy polecicie kogoś kto mógłby zająć się montażem emulatora zmieniarki? Sam nie chcę robić w obawie o połamanie plastików, nie mam wprawy do takich rzeczy
        WWA i okolice

Comment

• Przy tej robocie akurat nie ma jakichś newralgicznych miejsc, przy których trzeba uważać, na spokojnie zrobisz. Może z tą półką nad radiem delikatniej, ale reszta jest wytrzymała. Rozbierałem u siebie z 5-6x i 0 połamanych zaczepów.

Więcej wiary w siebie..
          Milano Red by Gdanny0

Comment

• W sumie racja, znalazłem na youtube jak krok po kroku to zrobić:

Spróbuję sam Jaka jest różnica tych emulatorów? Któryś jest lepszy? Czy pozwalają na zmianę utworów z poziomu kierownicy?

Comment

• Mam xcarlink, bez BT, wszystko jest okej, sterowanie z kierownicy działa.
              Wg mnie jedyną prawdziwą bolączką xcarlink jest brak możliwości wyboru źródła, tj. USB ma chyba priorytet i jak podłączę telefon to muszę wyciągnąć USB, a potem to USB lata gdzieś po schowku ( w podłokietniku). Szukanie go na ślepo, podczas jazdy, jest mało przyjemną rozrywką.
              2 rzecz - pierdoła, ale zawsze - nie pokazuje tagów na wyświetlaczu. Jedyne info zwrotne to np. 01-05

Nie wiem czy yatour ma takie same bóle, ktoś coś opowiedział może we wcześniejszych wątkach.
              Milano Red by Gdanny0

Comment

• Cześć podepnę się do tematu ale z takim pytaniem : gdzie w Civic VIII znajduję się napęd DVD od Navi ?

Comment

• Pod/za schowkiem?

nav.PNG
                  Milano Red by Gdanny0

Comment

• Panie gdzie taki ładny schemat znalazłeś Dzięki

Comment

• serwisówka prawdę Ci powie...
                      TU > instrukcje > Instrukcja serwisowa
                      Milano Red by Gdanny0

Comment

• Witam,
                        Chcę zainstalować wejście liniowe AUX. Posiadam wersję przed liftem z nawigacją, sterowaniem w kierownicy i fabrycznym zestawem głośnomówiącym, ze sterowaniem w kierownicy. Od razu mówię że nie chcę emulatora zmieniarki.
                        Mam pytanie dla posiadaczy takiej wersji, czy może ktoś instalował sobie samo wejście AUX?
                        Czy podłączenie (wg jednego ze wątków) wg schematu - w kostce szarej (20pin) zmostkować PIN 5 i 15 a do pinów 3,13,14 podłączyć kable od gniazda jack.

Czy takie podłączenie w mojej przypadku zadziała?

Comment

• Wykonałem zabieg i działa ale dopiero po zlutowaniu ścieżek wewnątrz radia. W moim przypadku był też inny układ pinów.
                          Czy ktoś może orientuje się gdzie można kupić piny pasujące do fabrycznej wtyczki? Niestety te od chińskich kabelków dostępnych aktualnie do zakupu, nie pasują

Comment

• Nie chcę zaczynać nowego tematu. Użytkuje ktoś może urządzenie WEFA? Zastanawiam się nad kupnem. Teraz mam transmiter, ale często szumi i strzela- gra ładnie jak trzymam nad nim rękę i robię za antenę. Działanie pewnie jest takie samo, tzn. muzyka z telefonu, np youtube, a jak ktoś zadzwoni, to wyciszy muzykę? A jak z podłączeniem? Sterowanie z kierownicy jakoś działa? Mam UFO z 2008 z radiem bez nawigacji.

Comment

• Zamieszczone przez lukikuki Zobacz posta
                              Nie chcę zaczynać nowego tematu. Użytkuje ktoś może urządzenie WEFA? Zastanawiam się nad kupnem. Teraz mam transmiter, ale często szumi i strzela- gra ładnie jak trzymam nad nim rękę i robię za antenę. Działanie pewnie jest takie samo, tzn. muzyka z telefonu, np youtube, a jak ktoś zadzwoni, to wyciszy muzykę? A jak z podłączeniem? Sterowanie z kierownicy jakoś działa? Mam UFO z 2008 z radiem bez nawigacji.
                              Transmiter to się nadaje do gruzów takich z radiem 1DIN.
                              Montowałem WEFE nie raz. Fajne urządzenie. Polecam mikrofon podciągnąć aż do lusterka wstecznego.

Comment

• Zamieszczone przez Lucas.FK2 Zobacz posta
                                Transmiter to się nadaje do gruzów takich z radiem 1DIN.
                                Kłóciłbym się! Mam transmiter ROCK B300. W Rav'ce słychać minimalny szum przy dużej głośności w Civic'u szumy i trzaski prawie cały czas. Samochody stojące obok siebie, a różnica w odbiorze radia kolosalna!!! Jadąc tą samą trasą mogę radia w Rav'ce słuchać praktycznie jednego, a w Hondzie już w połowie drogi trzeba zmieniać stację, bo szumi- ogólnie prawie wszystkie stacje szumią - więc samo radio jest chyba dużym problemem... A czy ta WEFA daje jakąś możliwość odebrania telefonu lub przełączenia piosenki jak transmiter, czy trzeba dotykać telefonu? I jakość jest porównywalna do CD?

Comment

Working...
                                X