Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Emulator zmieniarki CD AUX - XcarLink, Yatour

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Emulator zmieniarki CD AUX - XcarLink, Yatour

Witajcie.

Zastanawiam się nad czymś takim...

https://allegro.pl/zmieniarka-usb-sd...474753966.html

Oczekuję, żeby normalnie grało, obsługiwało 6 płyt z deski i dało się sterować pracą zmieniarki z kierownicy. Posiadam standardowe radio CD oraz głośniki. Wydaje mi się, że taka zmieniarka powinna mi wystarczyć. Jakieś rady, obiekcje? Nie chcę dokupywać całego radia z możliwością podpięcia urządzenia na mini jack, chociaż pewnie tak powinno się właśnie zrobić zgodnie ze sztuką.

Ja niegdyś miałem xcarlinka i byłem zadowolony, idea bardzo podobna... czemu nie.
    ............................C I V I C
    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
    . .
    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

A czemu nie czytnik USB? Zapiałbyś sobie na pendriva i masz więcej niż 6 płyt do dyspozycji?

Comment

Wiesz, Joe chyba nie właśnie. Ta zmieniarka obsługuje USB, tylko, żeby to trybiło z deską rozdzielczą i kierownicą ( jest guzików na 6 płyt ) to emulator zmieniarki musi pokazywać jej właśnie 6 płyt.. Z tego co tam czytałem, to po prostu na nośniku danych tworzy się 6 folderów ( CD01,CD02 etc ) i w nich można upchnąć 99 nagrań ( bo na tyle zezwala standard audio CD ) W sumie 594 piosenki. Jak dla mnie więcej niż potrzeba. Kupują ludzie te radia nowsze z możliwością poprowadzenia kabla usb do podłokietnika, ale kurde... nie chce mi się po prostu wymieniać tego radia, szukać po allegro, odsyłać ze 2 razy znając życie* (* czyt. moje szczęście ) Plus taki, że możesz sobie wtedy podpiąć nawet dysk twardy 1 TB na USB, ale... no nie wiem. Wychodzę po prostu z założenia, że Cif to jednak autko kompaktowe bez nagłośnienia seryjnego jak w Jaguarze i nie " sprofanuję" go nakazując współpracować mu z takim wynalazkiem.

Comment

Zamieszczone przez PrimoGhost Zobacz posta
          Cif to jednak autko kompaktowe
          Zamieszczone przez PrimoGhost Zobacz posta
          nie " sprofanuję" go
          To się już sam musisz zastanowić czy świętość czy nie ale w pierwszym przypadku pozostaje Ci do dyspozycji żonglerka płytami.
          Piszę o tym pendrivie do miałem w jednym aucie właśnie taką zmieniarkę (akurat ktoś mi ją zakładał a nie ja sam) i kumpel miał te same auto i miał tam właśnie czytnik z USB. Ja żonglowałem płytami a nie sobie tylko klikał. Wybór należy do Ciebie.

Comment

Mistrzu, ale to jest cyfrowa zmieniarka. Nie ma tam płyt pod to podłączasz normalnie pendrive tylko, że muszą być te katalogi w nim porobione odpowiadające ilości wirtualnych płyt CD. Jak wrzucisz 594 mp3 do 1 katalogu, to po prostu soft tego nie będzie obsługiwał.

Comment

Jak cyfrowa to faktycznie płyt tam niema, okulary mam w samochodzie ale chyba pójdę po nie .

Comment

Nie, nie. Czasy, kiedy po otwarciu schowka wysypywało się 10 CD-ków i 4 dyndały jeszcze pod lusterkiem na sznurku już na szczęście minęły ;] No nic. Wezmę i to zamówię w takim razie. Wyczytałem, że przetwornik ma 24 bit, więc różnica pomiędzy standardowym CD w radiu a tą zmieniarką powinna być nieodczuwalna. Dopiszę tutaj co i jak.

Comment

Primo, mam taką zmieniarkę, więc Ci napiszę dokładnie, co chcesz wiedzieć.
                  - TAK. Da się sterować z kierownicy
                  - NIE odczytuje tagów ID3 z mp3 (przynajmniej mi nie czyta): wyświetla się tylko CD 1, TRACK 99
                  - TAK. Można podpiąć kartę SD (do iluśtam GB) lub inne urządzenia przez JACK 3,5mm (np. puścić muzykę z telefonu itp.)
                  - Pomieści max 8 CD po 99 utworów (można więcej wrzucić, ale potem robią się cyrki z numerowaniem otworów)
                  - Przy wymianie karty SD na inną (lub podpinaniu przez JACKA), należy najpierw zmienić na radio, potem wymieniać (inaczej znowu będą cyrki )
                  - Trochę długo trybi przy wczytywaniu nowej karty, zresztą przy odpalaniu też jest przestój
                  sigpic
                  UFO, 1.8 Sport
                  Chcesz instrukcję serwisową? Mam ją tu

Comment

Aha, super tyle doczytałem o tym długim włączaniu. Brak tagów przeżyję, ale ponoć " najnowszy soft " pozwala je wyświetlać, chociaż wątpię. Ale powiedz mi. Chyba normalnie to brzmi, nie? Nie ma szumów, trzasków, dźwięku jak spod ziemi? Kumpel miał swojego czasu transmiter i jadąc z nim myślałem, że padnę zawsze.

Comment

Na tym filmie (chyba nawet pojawiał się w innych wątkach) chłopaki pokazują jak to podłączyć i jak to działa:
                      https://www.youtube.com/watch?v=Ck9W9eBZ1z0

Comment

Miałem podobne urządzenie w Lexusie, z tym że ja miałem XCarlink. Urządzenie gra normalnie, nie pamiętam, żeby pojawiały się jakiekolwiek zakłócenia. Ustrojstwo emuluje zmieniarkę CD i jest podłączone bezpośrednio do radia w samochodzie. Szybkość włączania i przeskakiwania między utworami mocno zależała od szybkości nośnika. Na karcie (lub pendrive) można było zapisać dowolną ilość folderów, ale widoczne było tylko pierwsze 15 (ponoć jest to uzależnione od typu radia, tak miałem w Lexusie) i trzeba było je nazywać CD1, CD2, itd. W każdym katalogu - jak napisał Pawisio - można było wrzucić 99 plików.

Podsumowując, jeżeli nie chcesz kombinować z wymianą radia i nie przeszkadzają Ci ograniczenia, to bierz taką zmieniarkę. Ja byłem zadowolony.
                        W kapitaliźmie wszyscy gotowi są zawsze na najgorsze, u nas na najlepsze.
                        Aerodeck
                        Civic 4D
                        Accord Aerodeck

Comment

Jak nie przeszkadza ci te ~20s włączania ani brak tagów, to kupuj to.
                          Jakby Ci nie napisali, to jak grasz z SD lub Pena, katalogi muszą się odpowiednio nazywać: CD01 (słownie "CD zero jeden"), CD02, ... , CD08.
                          Najlepiej od razu kup sobie największą możliwie kartę, jaką można tam wsadzić. Pozgrywasz co chcesz i nie będzie ci wystawała ze zmieniarki jak Pen.
                          Jak grasz przez Jacka, to prostu puszczasz muzykę na zewnętrznym urządzeniu, a na wyświetlaczu zostaje nr płyty i utworu, które ostatnio grałeś z SD lub Pena.
                          UWAGA: z Jacka nie działa zmienianie na kierownicy!!! Głośność da się zmieniać.
                          Podpięcie pod radio jest banalnie proste i pewnie nawet dostaniesz instrukcję. Tylko trzeba pół kokpitu rozebrać.
                          Pierwsze zdjęcie masz ode mnie na zachętę
                          kokpit.jpgPICT0020.jpg
                          Jak widać na drugim, umieściłem swoją w schowku pasażera. Jakby co, to pasażer zajmuje się grzebaniem tam, a ja normalnie prowadzę.
                          Bezpieczeństwo przede wszystkim A i z Penem można zamknąć schowek.
                          Ta wielka dziura w głębi była konieczna, by przeprowadzić kabel do zmieniarki. Na co dzień jej nie widać.
                          Last edited by Pawisio; 04-08-2014, 11:16. Powód: korekcja nieścisłości
                          sigpic
                          UFO, 1.8 Sport
                          Chcesz instrukcję serwisową? Mam ją tu

Comment

Po wyjęciu radia okazało się ze idealne miejsce na xcarlinka znalazło się zaraz pod tym radiem
                            A USB mam przy CB radiu. AUX jest podłączony do modułu do którego podłączony mam tuner DVB-T oraz rejestrator trasy.

Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Adapter AUX

Czy ktoś z Was próbował takiego rozwiązania do radyjka w którym nie ma wejścia AUX?
                              Według specyfikacji:
                              Compatible with:
                              Honda Civic 2006-2013
                              Honda CRV 2008-2013
                              Honda 8th Generation Accord 2007-2013

XXXe.jpg

Comment

Working...
                              X