Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Prosze o pomoc jaki olej ??

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Prosze o pomoc jaki olej ??

Cześć wam mam pytanko czy mogłby mi ktos pomóc szukałem wszedzie i nic nie znalazłem mam HONDE CIVIC 1.6 SE VTEC SPORT AUTOMAT 2003 rok 48 tys przebieg jaki olej mam wlac ???

Chodzi Ci o olej silnikowy?
    ビートル ジョン

Comment

tak chodzi mi o olej silnikowy ale jezeli tazke musze wymienic inny olej to mozesz mi tez napisac

Comment

jak najdłużej jeżdzij na oleju syntetycznym.Pisałeś że jesteś z kraju Beatlesów-u Was jest pewnie wiekszy wybór.Nie będę pisał konkretnej marki-z opinią jest jak z d.......-każdy ma swoją.
        Sprawdż jeszcze bo być może silnik masz zalany 0/5W.Jeśli nie to tak jak Ci napisałem-na syntetyku "till die"

Acha-gwoli ścisłości-poprzednie tematy zostały skasowane z powodu zdublowania i pisania poza wątkiem.
        Last edited by BeatleJohn; 23-09-2009, 23:21.
        ビートル ジョン

Comment

ok dziekuje tylko nierozumiem jak w jaki sposob mozna sprawdzic jaki jest w tej chwili olej??

Comment

noo, nie da się, co najwyżej organoleptycznie!
            Kierownik Działu Diesla

Comment

W poprzednich podobnych tematach forumowicze polecali Mobil 1 5W50. Ja osobiście też taki leję.
              sigpic

Comment

ja tez leje Mobila i szczerze polecam

Comment

Polecam Valvoline, szczególnie do Hond.

Comment

Motul profi oliwa .
                    sigpic
                    Mój błękitek
                    http://www.youtube.com/watch?v=VQiD2kngEAg
                    Pozdrówka dla wszystkich

Comment

Wymiana oleju civic vii

Witam posiadam Honda Civic VII 1.6 VTEC i mam do was pytanie ostatnio zakupiłem ten samochód i chciałem wymienić mu olej bo ten który jest aktualnie nie jest zadowalający wiem że jest to olej 10W40 mógł bym wlać przy wymianie Mobil 1 SAE 10W40?
                      Last edited by krzysiek3542; 24-10-2017, 21:43.

Comment

To jest jakiś olej mniej zadowalający niż Lotos? Ja ze swojej strony polecam Total. Stosowałem go w maździe 6 diesel (5W30 Future NFC - lekkobieżny) i teraz bez wahania wlałem do Hondy Totala o lepkości 5W40.

Comment

Ale honda jeździ na oleju 10W40 tylko nie wiem jakiego producenta i mam dylemat który czy mobil,lotos,castrol,itp

Comment

Total, Elf (chociaż to to samo, co Total, tylko z inną etykietą i droższe), Valvoline, Ravenol... To z takich dobrych w przystępnej cenie.

Comment

A może Motul 10W40?

Comment

Working...
                              X