Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

d14z6 panewki korbowodowe

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• d14z6 panewki korbowodowe

Panowie w mojej starej hondzie zaczęły stukać panewki, zwłaszcza przy schodzeniu z obrotów na biegu jałowym. Jaka jest szansa, że wał jeszcze będzie dobry i nowe panewki jeszcze da się założyć?

A to się okaże po zdjęciu dołu. Ewentualnie mozesz odkręcić filtr oleju i sprawdzić czy nie ma opiłków.

Comment

Jak sa opilki to wal do szlifu? Co w tym przypadku oznacza obecnosc badz brak opilkow?
      Last edited by Grzechu; 20-10-2019, 20:01. Powód: posty pisane jeden po drugim w krótkim odstępie czasu/ scaliłem.

Comment

Silnik głównie klepie podczas schodzenia z obrotów, podczas przyśpieszania trzeba okno otworzyć i się dokładnie wsłuchać. Na zimnym jak i na gorącym silniku na jałowych nic nie puka. Czy wytarte krzywki na wałku rozrządu mogą dać podobny objaw?

Comment

Jednak klepie przy gazowaniu. Filmik:

Comment

Na zimnym silniku nie klepie.

Comment

Rozebrałem i okazało się że panewki zjechane, wał bez rys ale być może trzeba spolerować.

Comment

Na filmiku ciężko stwierdzić czy to panewki. Bardziej luzy zaworowe. Ale dobrze, że rozrbrałeś silnik. Części szukaj na japan cars ru. Wpisz vin i tam wszystko jest po angielsku.

Comment

Zamieszczone przez marcin19883 Zobacz posta
                  Na filmiku ciężko stwierdzić czy to panewki. Bardziej luzy zaworowe. Ale dobrze, że rozrbrałeś silnik. Części szukaj na japan cars ru. Wpisz vin i tam wszystko jest po angielsku.
                  I można przez tę stronę kupować części, jak w normalnym sklepie internetowym?

Comment

Zamieszczone przez gkill Zobacz posta
                    I można przez tę stronę kupować części, jak w normalnym sklepie internetowym?
                    Nie kupisz tam. Ta stronka jest od szukania części, by spisać nr części i takie kupić. Tam są obrazkowe schematy, podział auta.

Comment

Zamieszczone przez marcin19883 Zobacz posta
                      Ta stronka jest od szukania części, by spisać nr części i takie kupić. Tam są obrazkowe schematy, podział auta.
                      No tyle to wiem ale jednak miałem nadzieję.

Comment

No tyle to wiem ale jednak miałem nadzieję.
                        Weź sobie jedną panewkę dla porównania i w sklepie sprawdź czy są równe.

Comment

Da się w tej naszej d serii wymienić panewki główne bez demontażu wału?

Comment

Da się w tej naszej d serii wymienić panewki główne bez demontażu wału?
                            To raczej niemożliwe. Musisz odkręcić wał.
                            Ja nawet głównych nie wymieniałem.

Comment

Na innych forach poświęconych hondzie piszą, że się da. Będę również główne wymieniał.

Comment

Working...
                              X